Gündem Yarın sokağa çıkma yasağı var mı? 10 Nisan Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?

Yarın sokağa çıkma yasağı var mı? 10 Nisan Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?

09.04.2021 - 18:56 | Son Güncellenme:

Yarın hafta sonu olduğu için milyonlarca vatandaş, sokağa çıkma yasağı günleri hakkında bilgi almak için arayışa koyuldu. 10 Nisan Cumartesi sokağa çıkma yasağı olan iller gündemden düşmüyor. İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı olan illeri tek tek sıraladı. İşte yarın sokağa çıkma yasağı var mı sorusuna cevap arayanlar için ayrıntılı yanıt...

Yarın sokağa çıkma yasağı var mı 10 Nisan Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri

Son dakika haberleri arasında merakla araştırılan sokağa çıkma yasağı haberi herkesi yakından ilgilendiriyor. Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte yenilenen kararlar vatandaşları arayışa geçiriyor. Peki yarın sokağa çıkma yasağı var mı? 10 Nisan Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? İşte İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli iller ve kısıtlama durumları...

Haberin Devamı

YARIN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilin renk koduna göre belirleniyor. düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı hafta içi olduğu gibi sadece 21:00-05:00 saatleri arasında uygulanıyor. Yüksek riskli illerde ise Cuma akşam başlayan sokağa çıkma yasağı Cumartesi sabah 05:00'te sona eriyor. Yasağın sona ermesi ile cumartesi günü saat 21:00'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanmazken Cumartesi akşam saat 21:00'de başlayan yasak Pazartesi sabah 05:00'da sona eriyor. Çok yüksek riskli illerde ise sokağa çıkma yasağı kesintisiz olarak uygulanmaya devam ediyor.

DÜŞÜK RİSKLİ (MAVİ) İLLER

Bu kapsamda Düşük (Mavi) grubunda yer alan Şırnak’ta hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

Haberin Devamı

ORTA RİSKLİ (SARI) İLLER

Orta Risk (Sarı) grubunda yer alan Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van’da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

YÜKSEK RİSKLİ (TURUNCU) İLLER

Yüksek risk (Turuncu) grubunda yer alan Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli’de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi günü saat 21.00’de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ (KIRMIZI) İLLER

Çok yüksek risk (Kırmızı) grubunda yer alan Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak’ta hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak.