Gündem ‘Yavaş adayımız TSK gözbebeğimiz’

‘Yavaş adayımız TSK gözbebeğimiz’

11.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bir kez daha talip olan Mansur Yavaş’ın adaylığını ilan etti. CHP lideri, Sezgin Tanrıkulu’nun TSK’ya yönelik sözleri için de “TSK bizim gözbebeğimizdir” ifadelerini kullandı.

‘Yavaş adayımız TSK gözbebeğimiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir kez daha aday olacağını açıklayan Mansur Yavaş’a destek vererek “Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır” dedi. Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında tepki toplayan sözleri için de Kılıçdaroğlu, “TSK bizim gözbebeğimizdir” dedi. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “CHP 100. Yıl Etkinlikleri”nin üçüncü gününde CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı’nın açılışına katıldı. Beytepe Lodumlu Alanı’nda kurulan hatıra ormanının açılış töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir kez daha aday olacağını açıklayan Mansur Yavaş’ın adayları olduğunu belirterek, “Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır” ifadelerini kullandı. 

Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında tepki toplayan sözlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim gözbebeğimizdir” dedi 

Yavaş’tan açıklama 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Kılıçdaroğlu’nun, “Adayımız Yavaş” açıklaması üzerine, “Kendimize güveniyoruz. Büyük bir oy farkı ile seçilebileceğimize inanıyoruz. 4.5 yıldır hizmet ettik. Farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduk. Aynen devam edeceğiz” dedi. 

Haberin Devamı

‘CHP’yi bilmiyorlar’

CHP’nin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan videonun Kıbrıs Harekâtı ilgili kısmında, Türk askerlerinin fotoğrafı yerine Kıbrıs’ta Türk köylerine saldıran EOKA’nın, Türk bayrağını ele geçirdiği bir görüntünün yer alması tartışmalara neden oldu. Tepkilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

“Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarması sırasında EOKA’cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir, çünkü önce onlar gösteriliyor. Arkasından nasıl gömüldüklerini ve arkasından Türk bayrağını gösteriyor. Şimdi bunu alıp da o fotoğraf üzerinden troller üzerinden CHP’ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz. Bunlara sormak isterim Süleyman Şah Türbesi kaçırılırken bunlar neden hiç seslerini çıkarmadılar? Bunlar CHP’yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar. CHP, Türkiye Cumhuriyeti devleti demektir. Ecevit’in Kıbrıs çıkarmasında rahmetli Erbakan ile birlikte nasıl mücadele verdiğini EOKA’cıları nasıl toprağa gömdüğünü bayramızı dalgalandırdığını herhalde onlar unuttular biz unutmadık ve unutmayacağız. CHP, Türkiye demektir herkesin bunu bilmesini isterim.”