Gündem 2019 YDS/2 sınav giriş (yerleri) belgeleri yayımlandı mı? YDS sınavı ne zaman?

2019 YDS/2 sınav giriş (yerleri) belgeleri yayımlandı mı? YDS sınavı ne zaman?

27.08.2019 - 12:54 | Son Güncellenme:

2019 YDS/2 sınavı için başvurular temmuz ayında gerçekleşti. Aradan 1 ay geçerken adaylar artık sınav tarihlerine yoğunlaşmış vaziyette... Peki, YDS sınavı ne zaman yapılacak? Sınav giriş (yerleri) belgeleri ne zaman yayımlanacak?

2019 YDS/2 sınav giriş (yerleri) belgeleri yayımlandı mı YDS sınavı ne zaman

16-24 Temmuz tarihleri arasında YDS başvuruları alındı. 3 saat sürecek sınav için heyecanlı bekleyiş başladı. Adaylar bin an önce kendileri için kritik sınava girmek istiyor. Sınav için sayılı günler kalırken sınavın tarihi ve sınav giriş belgeleri araştırılıyor.

Haberin Devamı

YDS SINAVI NE ZAMAN?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın ikincisi 8 Eylül'de gerçekleşecek. Fakat ÖSYM'den sınav giriş belgelerine dair bir açıklama yapılmış değil. Sınav yerleri genellikle sınava 10 gün kala belli olurken gözler şimdi 29 Ağustos tarihinde...

ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

a) İLGİLİ SINAV DÖNEMİNE AİT YDS SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Adayların bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinmeleri gerekmektedir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

DİKKAT: Başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmez.

b) NÜFUS CÜZDANI VEYA TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ DOLMAMIŞ PASAPORT:

Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur.

Haberin Devamı

Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;

Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartın aslı,

Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk
Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı,

T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olacak imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu

Geçici Kimlik Belgesi”nin aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

Bunların dışında;

Sürücü belgesi,

Meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.