Gündem Yeşil Sol’da aday tanıtımı yapıldı

Yeşil Sol’da aday tanıtımı yapıldı

12.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, milletvekili adaylarını tanıtım toplantısında, “Bu gelenekte; küskünlere, küskünlüklere, isimler üzerinden spekülasyonlara yer yok. Değişimin gücü ve dönüşümün güvencesi olacağız” dedi.

Yeşil Sol’da aday tanıtımı yapıldı

ANKARA Milliyet - Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçimlerdeki çatı partisi Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, aday tanıtım toplantısını ittifak paydaşlarının katılımıyla dün gerçekleştirdi. Programda konuşan Sancar, önce ortak liste, sonra Hasan Cemal ve Cengiz Çandar gibi isimlerin adaylığına ilişkin tartışmalara değinerek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Listemizi en geniş mutabakatla belirledik. Aday belirlemede eksikliklerimiz oldu mu, oldu. Memnuniyetsizlikler de sürecin doğalında var. Eksiklikleri tamamalamanın yolu mücadelede kilitlenmektedir. Bu gelenekte; küskünlere, küskünlüklere, isimler üzerinden spekülasyonlara yer yok. Burada buluşan herkes demokratik dönüşümün iradesini taşıma kararlılığında gelmektedir. Bu ülkede demokratik cumhuriyetin yolu açılacaksa bizlerin mücadelesiyle mümkün olacaktır. Daha da büyüyeceğiz ve parlementoya en güçlü temsiliyetle gireceğiz. Bu temsiliyeti taşırsak, değişimin gücü ve dönüşümün güvencesi olacağız.”

İstanbul 2. bölge 3. sıra adayı Hasan Cemal ve Diyarbakır 3. sıra adayı Cengiz Çandar’ın yanı sıra İstanbul 1. bölge 1. sıra adayı Sırrı Süreyya Önder, Ağrı 1. sıra adayı Sırrı Sakık, KHK’lı akademisyen Diyarbakır 6. sıra adayı Sevilay Çelenk, oyuncu Kerem Fırtına programda dikkat çeken adaylar oldu.