Gündem YKS başvurusu nasıl yapılır? TYT, AYT ve YDT sınav ücreti ne kadar?

YKS başvurusu nasıl yapılır? TYT, AYT ve YDT sınav ücreti ne kadar?

24.02.2020 - 09:57 | Son Güncellenme:

YKS başvuruları ÖSYM tarafından alınmaya devam ediyor. 6 Şubat tarihinde alınmaya başlanan YKS başvuruları 3 Mart tarihine kadar alınmaya devam edecek. Hayalini kurdukları Üniversitede eğitim almak isteyen binlerce aday ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan YKS sınavlarında ter dökecek. Peki YKS sınavı başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

YKS başvurusu nasıl yapılır TYT, AYT ve YDT sınav ücreti ne kadar

YKS başvuruları ÖSYM tarafından alınmaya devam ediyor. Binlerce adayı yakından ilgilendiren YKS sınavı için başvruular 6 Şubat tarihinde alınmaya başlandı. ÖSYM'nin resmi sitesi ve haftanın beş günü boyunca açık olan ÖSYM büroları aracılığı ile alınan başvurularda artık sona yaklaşıldı. Başvuru işlemleri 3 Mart tarihinde sona erecek. Üç farklı oturumda gerçekleştirilecek olan YKS sınavı için adayların katılım sağlayacağı her bir sınav için 70 TL başvuru ücreti alınacak. Üç sınava da başvuru yapan adaylar 210 TL başvuru ücreti ödeyecek. Başvuru ücretlerini yatırmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek.

Haberin Devamı

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YKS başvuruları ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden veya ÖSYM büroları aracılığı ile yapılabilecek. ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden geçerli fotoğrafı olan adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra başvuru işlemlerini tamamlayabilecek.

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS üç farklı oturumda gerçekleştirilecek. Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi. Her bir oturum için adaylar 70 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecek.

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

YKS için son başvuru tarihi 3 Mart olarak duyuruldu. YKS sınavları 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ