Gündem YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite sınavı sonuç tarihi!

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite sınavı sonuç tarihi!

28.06.2019 - 18:45 | Son Güncellenme:

Üniversite sınavı üç ayrı oturumda tamamlandı. 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde uygulanan YKS(TYT-AYT-YDT) şeklinde gerçekleşti. Üniversite sınavına katılan adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan o tarih...

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak Üniversite sınavı sonuç tarihi

YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi(TYT) 15 haziran günü uygulandı. Ardından 16 Haziran günü Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi gerçekleşti. YKS adayları ise sınav günleri sonrasında arayışını hızlandırdı. YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu oldu. Merakla araştırılan o tarihe haberimizde yer verdik.

Haberin Devamı

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) (TYT-AYT-YDT) sonuçları, 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için tıklayınız

Sınav Sonuçları Nasıl Duyurulacaktır?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

* Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı
* TYT puanı ve başarı sırası varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları
* Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
* Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

Haberin Devamı

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde SonuçBelgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.