Gündem YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı mı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı mı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

30.06.2018 - 08:34 | Son Güncellenme:

Bu yıl ilk kez düzenlenen YKS gün itibariyle gerçekleştirildi. Öğrenciler şimdi merakla soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının yayınlanmasını bekliyor. Peki YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı mı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı mı YKS sonuçları ne zaman açıklanacak

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavı bu yıl ilk kez uygulanacak. YKS sınavının ilk adımı olan TYT Temel Yeterlilik Testi 10:00 itibariyle başladı! 135 dakika süren sınab 12:15'te sona erdi. YKS TYT sınavında iki milyona yakın öğrenci ter döktü. Peki YKS sınav soru ve cevapları yayımlandı mı?

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

YKS'nin birinci oturumu TYT ve ikinci oturumu AYT için adaylar saat 10.00'dan sonra, YDT adayları saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

TYT'ye başvuru yapan 2 milyon 381 bin 784 aday 7 bin 884 binadaki 129 bin 291 salonda, AYT'ye başvuran 2 milyon 19 bin 853 aday 6 bin 746 binadaki 108 bin 470 salonda, YDT'ye başvuran 131 bin 453 aday ise 779 binadaki 6 bin 418 salonda sınava alınacak.

TYT'de adaylara Türkçe testinden 40, Sosyal Bilimler testinden 20, Temel Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek.

AYT'de ise Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinden 40, Sosyal Bilimler-2 testinden 40, Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 40 soru, YDT'de ise 80 soru sorulacak.

Haberin Devamı

YKS sonuçları, 31 Temmuz'da açıklanacak.

YKS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

YKS sabah oturumları 10.15'te başlayacak. 1 Temmuz'da yapılacak olan YDT ise 15.45'te başlayacak. YKS'nin birinci oturumu TYT ve ikinci oturumu AYT adayları saat 10.00'dan sonra, YDT adayları saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

SINAVDA BULUNDURULMASI GEREKENLER

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:

1) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)
2) Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport

YKS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE VE GÖREVLİLERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

İETT, 30 Haziran ve 1 Temmuz'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilere ve sınav görevlilerine toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını bildirdi.

İETT'nin internet sayfasında yer alan duyuruya göre, öğrenciler sınav belgelerini, görevliler ise görevli belgelerini göstererek sınava gidiş ve sınavdan dönüşlerde toplu ulaşım araçlarından ücretsiz geçiş sağlayabilecek.

ÖSYM AÇIKLADI! YKS SORULARI VE CEVAPLARI...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), bu hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının tamamı 1 Temmuz Pazar günü akşam internet sitesinden yayımlanacak.

Haberin Devamı

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YKS'nin 30 Haziran Cumartesi günü yapılacak birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 1 Temmuz Pazar gerçekleştirilecek ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ardından, sınav sorularının tamamına akşam saatlerinde web sitesinden ulaşılabilme imkanı sağlanacak.

Öte yandan yayınevleri, yazılı ve görsel medyanın sınav sorularını kullanabilmeleri ile ilgili telif ücretlerinin de belirlendiği bildirildi.