Gündem Yokuş Zıt Anlamlısı Nedir? Yokuş Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Yokuş Zıt Anlamlısı Nedir? Yokuş Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

20.04.2020 - 18:35 | Son Güncellenme:

Zıt anlamlı ve eş anlamlı kelimeler özellikle sınavlarda öğrencilere en fazla sorulan sorulardan birisidir. Bir dilbilgisi sorusu olarak gelen bu sorular aslında genel kültür derecesinde sorular olarak kabul edilir. Yokuş kelimesi ile alakalı hem zıt anlamlı kelimeler hem de eş anlamlı kelimeler yazımızda sizler için paylaşıldı. Yokuş kelimesi zıt anlamlısı ne demektir, TDK tarafından kelimenin zıt anlamlısı nasıl açıklanmıştır şeklinde soruların cevaplarını sizler için derledik.

Yokuş Zıt Anlamlısı Nedir Yokuş Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

 Zıt anlamlı kelimeler, verilen kelimenin aslında anlam bakımından tam tersini ifade etmektedir. Eş anlamlı kelimeler ise verilen kelimenin aynı anlamlısı fakat yazılış olarak farklı anlamlısını belirtmektedir. Bu ayrımı iyi şekilde anlayarak, tüm sorularda yokuş kelimesi için istenilen karşılığı doğru şekilde bulabiliriz. 

Haberin Devamı

Yokuş Zıt Anlamlısı Nedir?

 Zıt anlamlı kelimeler, verilen kelimenin aksi yani tersi olan kelimedir. Yokuş kelimesinin zıt anlamlı karşılığı ise "iniş" kelimesidir. İki kelime birbirlerine göre tam ters kelimelerdir.

 Yokuş Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler

 Yokuş kelimesinin eş anlamlısı ise yazılış olarak farklı ama anlam olarak aynı kelimelerdir. Eş anlamlı kelimelere göre yokuş kelimesinin eş anlamlı karşılığı rampa, bayır şeklindedir.