10.06.2025 - 16:17 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD Başkanı Donald Trump, Los Angeles'a deniz piyadeleri ve diğer askerleri göndermesinin, protestolar nedeniyle şehrin “yerle bir olmasını” engellediğini söyledi.
Trump, “Son üç gecedir Los Angeles'a ‘asker göndermeseydim’, bir zamanlar güzel ve muhteşem olan bu şehir şu anda yerle bir olacaktı” dedi.
Trump, sokaklarda yaşanan durumu şehirde büyük yıkıma yol açan orman yangınları ile aynı tehdidi oluşturduğunu iddia etti. Trump ayrıca, Fort Bragg askeri üssüne giderek "önemli açıklama" yapacağını" duyurdu.
TRUMP: NEWSOM TUTUKLANSIN
Trump, Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken sınır güvenliği yetkilisi Tom Homan'ın California Valisi Newsom'u tutuklaması gerektiğini ima etti. "Onun yerinde olsam yapardım" diyen Trump, Vali Newsom için "Hoş bir adam ama son derece yetersiz" ifadelerini kullandı.
'TÜKÜRÜRLERSE VURURUZ'
Trump ayrıca kendilerinden "İsyancılar" olarak bahsettiği protestocuların Ulusal Muhafız görevlilerinin yüzüne tükürme eğiliminde olduğunu öne sürdü ve "Tükürürlerse vururuz. Size daha önce hiç olmadıkları kadar sert vurulacaklarına söz veriyorum. Böyle bir saygısızlığa tahammül edilmeyecektir" dedi.
'BU OTORİTERLİĞE DOĞRU İLK ADIM'