Gündem Yolcu otobüsleri neden yanıyor?

Yolcu otobüsleri neden yanıyor?

24.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda artan ve ölümlere neden olan otobüs yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Bartın’da önceki akşam Antalya’ya yolcu taşıyan Kamil Koç’a ait otobüs seyir halindeyken motor kısmının tutuşması sonucu cayır cayır yandı.

Yolcu otobüsleri neden yanıyor

Son zamanlarda artan otobüs yangınlarını Milliyet’e değerlendiren Güvenli Sürüş Uzmanı Mert İntepe, araçlardaki merdiven altı tadilata dikkati çekerek şunları söyledi: “Genel olarak yangının aracın tümünü kaplaması söz konusuysa elektrik aksamı incelenmeli. Genelde uzun yol yolcu taşımacılığında, sonradan otobüs içine monte edilmiş elektrikli birçok ısıtıcı var. Eğer standardı olmayan şekilde monte edilmiş ve üretilmiş ürünleri aracınıza takmışsanız çarpmanın şiddeti ve ortaya çıkan enerjiyle yangın başlaması çok doğal.”

Haberin Devamı

BİR ANDA ALEV TOPUNA DÖNÜYOR

Bartın’daki otobüs yangını son dönemde artan faciaları tekrar gündeme getirdi. Malatya’da 10 Aralık’ta, Hatay’da 17 Aralık 2023’te yolcu otobüsleri seyir halindeyken yanmıştı. Yangınlarda can kaybı yaşanmazken, otobüsler kullanılamaz hale gelmişti. 15 Şubat’ta da Çorum’da bir otobüs önünde seyreden kamyona arkadan çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle otobüste yangın çıkmış, iki kişi ölmüştü.