Gündem YSK Başkanı Akkaya’dan ‘siyasi yasak’ açıklaması

YSK Başkanı Akkaya’dan ‘siyasi yasak’ açıklaması

18.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya’ya, Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaların ardından tartışılan “cumhurbaşkanı adaylığı” konusunda değerlendirmelerde bulundu.

YSK Başkanı Akkaya’dan ‘siyasi yasak’ açıklaması

HABER MERKEZİ - Bir TV kanalında soruları yanıtlayan Akkaya “Bir cumhurbaşkanı adayı, seçim takvimi açıklandıktan ve adaylığı YSK tarafından resmen kabul edildikten sonra siyasi yasaklı hale gelirse adaylığı düşer mi?’ sorusunu şöyle yanıtladı:

Haberin Devamı

“Adaylık süreci kesinleşmeden cezası kesinleşirse yerine başka birini aday gösterebilirler. Fakat kesinleştikten sonra listeye dokunmamız mümkün değil. Seçime girer ama kazansa bile mazbatası verilmez.” Akkaya, “Adayken ceza alırsa adaylığı düşmez mi?” sorusunu da “Hayır adaylığı düşmez, isterse yarışabilir ama seçilmesi durumunda mazbatası verilmez” diye yanıtladı.

CHP’den tepki

Akkaya’nın açıklamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun “Yargı, yargı işiyle uğraşsın, siyasetle uğraşmasın. Siyaseti siyasetçilere bıraksın. Siyaset yapmak istiyorsa cübbesini çıkarsın, görevi bıraksın, gelsin siyaset yapsın” dedi.