Son dakika beyin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beyin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beyin haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 23.249 beyin haberi bulunmuştur.
Engelliler için devrim niteliğinde bir gelişmeOturduğunuz yerden, klavyeye dahi dokunmadan yazı yazabildiğinizi düşünün. İşte geliştirilen bu robotik el, düşünce gücüyle hareket ettirilebiliyor. Carnegie Mellon Üniversitesi’nden gelen son gelişme engelli bireyler için yeni bir umut ışığı olabilir.
Trakya'da 200 kene tutunması vakası incelendi: Risk sıfır değilTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Doğan, son 2 ayda 200 hastanın kene tutunmasıyla ilgili polikliniklerine başvurduğunu belirterek, "Bunlarda yaptığımız değerlendirmede herhangi bir bulaşıcı hastalık tablosu saptamadık" dedi.
Coğrafya demansın da kaderiİnsan ömrünün uzaması ve yaşlı nüfusun artışıyla birlikte, halk dilinde ‘bunama’ olarak bilinen demans hastalığında da dikkat çekici bir artış oldu.
'Baba bu gerçek mi?' deyip uçurumdan atladı!14 yaşındaki Zane, babasıyla çıktığı dağda halüsinasyonlar görmeye başladı. Karşısına çıkan 'Kurbağa Kermit' ve 'kardan adamlar' onu 120 metrelik uçuruma sürükledi. İşte detaylar...
Bakan Uraloğlu CNN Türk'te açıkladı: Hürmüz kapanırsa alternatifimiz varUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN Türk canlı yayınında Hürmüz Boğazı'nın kapanması durumunda Türkiye'nin sahip olduğu alternatif yolları sıraladı. Uraloğlu yeni metro çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi.
Fethiye'ye taşındıkları gün hayatları karardı! 3 yıldır yatağa bağlı: 'Zengin hastalığı'Tek istedikleri ailecek yeni bir hayat kurmaktı. Bunun için ilk adımı 2022 yılında attılar. Yeni bir işletme devralıp Fethiye’ye taşındılar. Hayalleri, planları, çokça umutları vardı ancak evlerine taşındıkları gün, hayatlarının altüst olacağından haberleri yoktu. Ebru Keçecioğlu Aygün, eşi ve çocuklarıyla çok mutlu ve huzurlu olan yaşamlarının bir gün içinde nasıl altüst olduğunu SEN ANLAT okuyucularıyla paylaştı.
Sağlıkta yeni dönem: Kapsamlı değişiklikler geliyorTürkiye Büyük Millet Meclisine sunulan yasa değişikliği teklifi ile sağlıkta yeni bir dönemin kapıları aralandı. Yasa teklifiyle organ bağışı ve hasta onayı dijitalleşecek, hekimler iki kurumda çalışabilecek, denetimler sıkılaşacak. Tıbbi kenevir ve özel ürünler ise kontrol altına alınacak. Açıklama Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'dan geldi.
Neden rüya görüyoruz hiç düşündünüz mü? İşte rüyaların gizemli dünyasıUykuya daldığımız an itibariyle bilinçaltımızın kapıları aralanır ve kendimizi bambaşka bir dünyada buluruz. Rüyalar, yalnızca birer görsel hikâye değil; beynimizin gün içinde yaşadığı deneyimleri, bastırdığı duyguları ve zihinsel süreçleri işlediği bir alandır. Peki, neden rüya görürüz? Bu sorunun cevabı, hem bilimsel hem de ruhsal birçok boyut içerir.
Sıcak çarpması bilinç kaybına yol açabilirSıcak çarpması, özellikle beyin, kalp, böbrekler ve karaciğer gibi hayati organları doğrudan etkileyebilir. Beyinde bilinç kaybı, konfüzyon, nöbet gibi ciddi belirtiler görülebilirken, kalp ritim bozuklukları ve dolaşım problemleri de yaşanabilir. Müdahale edilmediğinde ölümle bile sonuçlanabilir.
Japonların uzun yaşam sırrı! Bu besinleri düzenli olarak tüketiyorlarDünyada ortalama yaşam süresinin en uzun olduğu ülkelerden biri olan Japonya, sağlıklı yaşam denildiğinde ilk akla gelen ülkelerden biridir. Japonların yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve doğayla kurdukları bağ, ileri yaşlara kadar zinde ve hastalıksız bir hayat sürmelerine katkı sağlıyor. Özellikle beslenme kültürleri, bu uzun ömrün en temel dayanaklarından biri. Peki Japonlar hangi besinleri düzenli olarak tüketiyor ve bu gıdalar vücut üzerinde ne gibi etkiler yaratıyor?
Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyorGebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.
‘Cep’te yeni perde açılıyorTurkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç ile 5G’nin hayatımıza getireceği yenilikleri konuştuk. Görünen o ki, 5G ile hayatımız geri dönülmez biçimde değişecek...
Bütünlük bozulursa zehir yayılır! İran'ın yer altı gücü: İsrail'in çabaları tersine mi dönüyor?İran ve İsrail arasındaki savaş, her geçen dakika şiddetini artırıyor. Özellikle füzelerin hedefi olan nükleer tesislerin aldığı hasar, yaşanan korku ve tedirginliğin boyutunu etkiliyor. Olası bir sızıntının sonuçları ağır olabilir. Bu nedenle savaşın yanında ABD ve Türkiye başta olmak üzere bir diploması trafiği yürütülüyor ve tüm bunlara 'dur' denmesi için çalışmalar sürüyor. Peki ama nükleer sızıntı tehlikesi ve savaşın akıbeti ne yönde gelişecek?
LGS, son yılların en zoruyduHayalindeki liseye girmek için yaklaşık 1 milyon öğrencinin yarıştığı LGS, dün tamamlandı. Uzmanlara göre Türkçe testi LGS tarihinin en zoruydu. Matematik, İngilizce ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları da öğrencileri çok zorladı. Sorular, müfredata uygundu, bilginin yanı sıra öğrencilerin okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneğini de ölçer nitelikteydi.
Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif AfaziPrimer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.
LGS'den bir gün önce ne yapılmalı? LGS'ye girecek öğrencilere altın değerinde öneriler...Liseye Geçiş Sınavı (LGS), öğrencilerin eğitim hayatında önemli bir dönüm noktasıdır. Uzun süredir devam eden hazırlık sürecinin ardından sınavın bir gün öncesi hem zihinsel hem de duygusal olarak doğru şekilde değerlendirilmelidir. Bu kritik gün, öğrencinin sınav anındaki performansını doğrudan etkileyebilir. Peki, LGS'den bir gün önce neler yapılmalı, nelere dikkat edilmeli? İşte öğrenciler için altın değerinde öneriler…
Prof. Yaşargil hayatını kaybettiTürkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük beyin ve sinir cerrahisi uzmanlarından Prof. Dr. Gazi Yaşargil 100 yaşında yaşama veda etti.
Beyin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.