Beyin Hastalıkları

Beyin Hastalıkları

Son dakika beyin hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beyin hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beyin hastalıkları haber sayfamızda...

Beyin Hastalıkları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.755 beyin hastalıkları haberi bulunmuştur.
‘Anevrizma’nın şifrelerini çözecek
‘Anevrizma’nın şifrelerini çözecek Prof. Dr. Murat Günel, anevrizmaya yol açan genetik yatkınlığı tam olarak belirleyip, ölümcül beyin kanamasını oluşmadan önleyecek çok hayati bir çalışma yürütüyor.
28.08.2023 Gündem
Güçsüzleşen bağışıklık sistemine doping gibi gelecek olan 22 besin
Güçsüzleşen bağışıklık sistemine doping gibi gelecek olan 22 besin Güçsüzleşen bağışıklık sistemi oldukça vahim sonuçlara sebep oluyor. Örneğin daha kolay hastalanabiliyoruz çünkü güvenlik bariyeri olarak betimlediğimiz bağışıklık sistemi incelmiş ve tüm mikrop ve bakterilere açık hale gelmiştir. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
16.08.2023 Alternatif Tıp
Kendi rahatsızlığı için üretti! Litresi 35 bin lira
Kendi rahatsızlığı için üretti! Litresi 35 bin lira Kabadüz ilçesindeki bin 500 rakımlı yaylada 3 dönüm arsa üzerinde tıbbi nane üreten Rıfat Akpınar ve kuzeni Zeliha Güzelordu, ilk olarak kendi rahatsızlıkları için lavanta üretimine karar verdi.
15.08.2023 Ekonomi
Beyin hastalıklarında dil ve konuşma nasıl etkileniyor?
Beyin hastalıklarında dil ve konuşma nasıl etkileniyor? Demans, travmatik beyin hasarı, Parkinson, ALS ve inme gibi beyin hastalıkları sonucunda bilişsel, dilsel, iletişimsel güçlükler, konuşma bozuklukları, ses ve yutma bozuklukları görülebiliyor. Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Ayşegül Yılmaz, beyin hastalıkları sonucunda dil ve konuşma alanında afazi, dizartri ya da konuşma apraksisi olarak adlandırılan bozukluklar ortaya çıkabileceğini söyleyerek tavsiyelerde bulundu.
20.07.2022 Genel Sağlık
Baş ağrısı deyip geçmeyin!
Baş ağrısı deyip geçmeyin! Bazı beyin hastalıklarının ufak bir baş ağrısıyla başladığını söyleyen Doç. Dr. Murat Geyik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde beyin hastalıklarının yaygın görülmesindeki en büyük nedenin yaşantı olduğunu ifade ederek beyin hastalıklarında erken teşhisin hayati bir rol oynadığını söyledi.
4.06.2022 Sağlık
Büyük ödül İvet Hoca’nın
Büyük ödül İvet Hoca’nın Hesaplamalı biyolojinin öncü ismi Ordinaryus Prof. İvet Bahar, Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi oldu. Bahar, 'Misyonum gelecek nesillere örnek olmak' dedi.
27.02.2022 Gündem
Ginkgo Ağacı (Mabet Ağacı) Nedir? Özellikleri Ve Faydaları Nelerdir?
Ginkgo Ağacı (Mabet Ağacı) Nedir? Özellikleri Ve Faydaları Nelerdir? Ginko ağacı, ülkemizde yetişen özel bir ağaç türü olarak bilinmektedir. Hiçbir yakın akrabası olmaması ile birlikte geniş kullanım alanına sahip olmaktadır. Sizler için ginkgo ağacı (mabet ağacı) nedir? Özellikleri ve faydaları nelerdir, merak edilen detaylarıyla derledik.
13.11.2021 Eğitim
Kafatasını açmadan beyin damar hastalıkları tedavi edilebiliyor
Kafatasını açmadan beyin damar hastalıkları tedavi edilebiliyor Kafatasını açmadan yapılan işlemlerle hastaların yaşam konforunu artıran bu tekniklerin birçoğunu, Türk hekimler geliştiriyor. Beyin damar hastalıklarının tedavisindeki son gelişmeleri, Türk hekimler Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı (World Live Neurovascular Conference) toplantısında dünyaya anlatacak.
30.09.2021 Genel Sağlık
İngiltere'de tarihte ilk kez kafasız futbol maçı
İngiltere'de tarihte ilk kez kafasız futbol maçı Bilimsel araştırmalar topa kafayla vurmak ile beyin hastalıkları arasındaki ilişkiyi ortaya çıkardı. ‘Kafa vuruşunun olmadığı bir futbol mümkün mü?’ sorusu, pazar günü bu vuruşun yasak olacağı tarihteki ilk maçta cevabını bulacak.
22.09.2021 Futbol
14 saatlik ameliyatla hastanın beynindeki tümör çıkarıldı
14 saatlik ameliyatla hastanın beynindeki tümör çıkarıldı Van'da, "Kafa tabanı tümörü" teşhisi konulan kadın hasta, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde, 4K robotik cerrahi mikroskobunun kullanıldığı ameliyatla sağlığına kavuştu.
14.09.2021 Haberler
Van'da 14 saatlik ameliyatla hastanın beynindeki tümör çıkarıldı
Van'da 14 saatlik ameliyatla hastanın beynindeki tümör çıkarıldı Van'da, "Kafa tabanı tümörü" teşhisi konulan kadın hasta, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde, 4K robotik cerrahi mikroskobunun kullanıldığı ameliyatla sağlığına kavuştu.
14.09.2021 Gündem
Ensefalopati Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Ensefalopati Hastalığının Nedenleri Nelerdir?
Ensefalopati Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Ensefalopati Hastalığının Nedenleri Nelerdir? Tıp alanında hastalıkları temsil eden bazı terimler bulunur. Ensefalopati de bu terimlerden biridir. Ensefalopati pek çok kişinin duymadığı bir terimdir. Fakat insanlar merak içine girerek ensefalopati hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Ensefalopati nedir, çeşitleri nelerdir? Ensefalopati hastalığının nedenleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar...
10.09.2021 Sağlık
Beyin Tümörü Çeşitleri Nelerdir? Beyin Tümörlerinin Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Beyin Tümörü Çeşitleri Nelerdir? Beyin Tümörlerinin Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Beyinde gerçekleşen bazı sağlık sorunları vardır. Bu sorunlar arasında beyinde oluşan tümörlerde bulunuyor. Tümörlerin kötü huylu olması, ölümcül bir risk oluşturuyor. Beyin tümörünün çeşitleri ve nasıl tedavi edildikleri pek çok insanın merak ettiği bir konudur. Beyin tümörü çeşitleri nelerdir? Beyin tümörlerinin tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
9.09.2021 Sağlık
Beyinde hasar oluşturup erken yaşlandıran 6 önemli problem
Beyinde hasar oluşturup erken yaşlandıran 6 önemli problem Bir kişinin böbrekleri, akciğerleri, karaciğeri ve kalbi sağlıklı kalırken, beyni bu organlara oranla daha hızlı yaşlanabilir mi? Bu sorunun yanıtı ne yazık ki “evet”. Bunlarla ilişkili olarak son yıllarda üzerinde durulan “Bilişsel Rezerv Teorisi”; beynimizin bir kumbara gibi doğuştan itibaren beslenme biçimimiz, aldığımız eğitim, yaşam tarzımız ve geçirdiğimiz hastalıklar sonucunda zenginleştiği ya da fakirleştiği, bir başka ifadeyle ‘erken yorulduğu’ esasına dayanıyor. Peki beynimizi hızla yaşlandıran faktörler neler? Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Seçkin, beynimizde hasar oluşturan 6 tehlikeyi anlattı
31.08.2021 Genel Sağlık
Beyin Cerrahi Hangi Hastalıklara Bakar Türkiye'nin En İyi Beyin Cerrahı Doktorları Kimlerdir?
Beyin Cerrahi Hangi Hastalıklara Bakar Türkiye'nin En İyi Beyin Cerrahı Doktorları Kimlerdir? Beyin cerrahi veya diğer bir adıyla nöroşirurji, vücudun bütün organlarını etkileyebilecek yapıya sahip vücudun merkezi diyebileceğimiz organ olan beyin hastalıklarını tedavi eder. Beyin sinir sistemi ve omurilik beyin cerrahi alanına girer. Beyin ve sinir cerrahisi sürekli kendini geliştiren özellikle teknolojik olarak yeni gelişmeleri takip eden ve bunu pratikte uygulayan bilim dalıdır. Beyin alanına giren hastalıklar ve cerrahi müdahalelerin neler olduğunu detayları ile derledik.
10.03.2021 Sağlık
Beyin Hastalıkları Nelerdir? Beyin Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Beyin Hastalıkları Nelerdir? Beyin Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Beyinde çeşitli hastalıklar meydana gelebilmektedir. Bunlar beyin enfeksiyonları, çeşitli tümörler, dejenaratif hastalıklar olabilmektedir. Beyin tümörleri en çok karşılaşılan hastalıklar arasında yer almaktadır. Beyin hastalıkları nelerdir? Beyin hastalıklarının belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
4.03.2021 Sağlık
Koenzim Q10 nedir, ne işe yarar? Nasıl kullanılır, faydaları nelerdir?
Koenzim Q10 nedir, ne işe yarar? Nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? Vücudun çalışmayı sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller bulunur. Bazen bunlara yardımcı olarak vücutta üretilen bazı ek maddelerde bulunur. Bunlardan biri Koenzim Q10 olarak bilinir. Koenzim Q10 nedir? Koenzim Q10 ne işe yarar? Koenzim Q10 nasıl kullanılır? Koenzim Q10 faydaları nelerdir? İşte sıklıkla duyulan Koenzim Q10 ile ilgili merak edilen ve sorulan tüm detayları derledik.
20.01.2021 Sağlık
Migren kâbusuna aşıyla elveda
Migren kâbusuna aşıyla elveda ABD ve Avrupa’da 2018’den beri kullanılan migren aşısı, bir ayda etkisini gösteriyor ve çok az yan etkiye neden oluyor. Uzmanlar, migren aşısının bir yıl içinde Türkiye’de de olacağını açıkladı
20.07.2019 Gündem
En yaygın beyin hastalığı: Migren
En yaygın beyin hastalığı: Migren Baş ağrısı denince genellikle akla ilk gelen, beyin tümörleri oluyor. Oysa, migren baş ağrısının en sık nedenlerinden biri ve beyin hastalıkları arasında en yaygın olanı… Öyle ki, ülkemizde her 5 kadından ve her 10 erkekten biri migren hastası! Yani her 7 kişiden biri, migren sorunuyla yaşıyor.
19.07.2019 Genel Sağlık
Ebeveynlerin madde  bağımlılığına karşı alması gereken önlemler
Ebeveynlerin madde bağımlılığına karşı alması gereken önlemler Yalnızca madde değil, internet, oyun, alışveriş gibi davranışsal bağımlılıklarda da riskin arttığını ancak bunların tedavi edilebilir beyin hastalıkları olduğunu söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Meral Akbıyık, özellikle madde bağımlılığının tedavisinde aile ile ergen genç arasında sağlıklı ve kesintisiz iletişimin en belirleyici etken olduğuna dikkat çekiyor.
8.02.2019 Ebeveyn
Minerallerin görevleri ve özellikleri nelerdir?
Minerallerin görevleri ve özellikleri nelerdir? Minerallerin görevleri saymakla bitmiyor. Mineraller sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir ve onlar olmadan vücut yaşaması için gerekli fonksiyonları sağlıklı bir şekilde yerine getiremez. Peki minerallerin görevleri ve özellikleri nelerdir? Minerallerin eksikliğinde görülen hastalıklar nelerdir? Minerallerin bulunduğu besinler hangileridir?
Nemfomani nedir?
Nemfomani nedir? Nemfomoni kadınlarda görülen seks düşkünlüğü olarak bilinmektedir. Nemfomoni hakkında bilgi sahibi değilseniz Uzman Klinik Psikolog Gülçin Keskin’nin nemfomoni nedir, nemfomoni tedavisi nasıl yapılır sorularının cevaplarını aşağıda vermiş olduğumuz bilgilerden öğrenebilirsiniz.
24.10.2018 Cinsellik
Burun ameliyatı algısı değişiyor!
Burun ameliyatı algısı değişiyor! Yapılan araştırmalara göre burun ameliyatlarının çok büyük bir bölümünün temel nedeni, sadece estetik görünümlü bir buruna sahip olmak değil.
17.07.2018 Estetik
Enginarın insan sağlığa yararları nelerdir?
Enginarın insan sağlığa yararları nelerdir? Enginar son derece faydalı bir sebzedir. Özellikle karaciğer dostu olarak bilinen bu sebze karaciğer enzimlerini düzenler. Antioksidan özelliği ile vücutta bulunan zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. Kolesterolü düzenlemede büyük ölçüde katkısı vardır. Sindirim sistemini düzenleyerek sindirim sistemi hastalıklarını tedavi eder. Bazı kanser türlerinden korur. İdrar söktürücü özelliği sayesinde idrar yolu enfeksiyonlarını temizler. C vitamini oranı yüksek olan bu sebze özellikle çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesine çok büyük katkı sağlar. Kan yapıcı hücreleri artırır ve kanın temizlenmesini sağlar.
29.04.2018 Gündem
S harfi ile başlayan rahatsızlıklar nelerdir?
S harfi ile başlayan rahatsızlıklar nelerdir? S’nin geçtiği rahatsızlıklar çok fazladır. Rahatsızlıklar, hiçbir vakitte insanların peşlerinin bırakmazlar. Her rahatsızlık alfabedeki bir harf ile isimlendirilmiştir. Bu harfler kelimeleri oluşturarak, bir rahatsızlığı temsil etmektedir. İçlerinde S’nin geçtiği rahatsızlıklar ise azımsanamayacak kadar çoktur.
18.04.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Beyin Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.