Brüksel Lahanası

Brüksel Lahanası

Son dakika brüksel lahanası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan brüksel lahanası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan brüksel lahanası haber sayfamızda...

Brüksel Lahanası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 305 brüksel lahanası haberi bulunmuştur.
Kırmızı et kadar besin değerleri var! Et yemiş kadar yapan o gıdalar
Kırmızı et kadar besin değerleri var! Et yemiş kadar yapan o gıdalar Protein açısından en zengin besinler arasında yer alan kırmızı et tüketemeyenlerin ete alternatif olarak tüketebileceği protein deposu yerine geçen besinler var. Et yemiş kadar vücudu proteine doyuran bu besinler ulaşılması kolay, hemen hemen herkesin evinde bulunan yiyecekler.
15.02.2024 Sağlık
Can boğazdan gelir ve gider!
Can boğazdan gelir ve gider! Dr. Michael Greger “Nasıl yaşlanmazsınız?” adlı yeni kitabında, hangi yiyeceklerin sağlıklı yaşamaya katkıda bulunarak ömrü uzattığını açıklıyor.
4.02.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği deney için yanında götürdüğü bitki merak konusu oldu.
26.01.2024 Haberler
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği deney için yanında götürdüğü bitki merak konusu oldu.
26.01.2024 Gündem
Faydasının olmadığı organ yok! Brüksel lahanasını mide problemi olan tüketmesin
Faydasının olmadığı organ yok! Brüksel lahanasını mide problemi olan tüketmesin Brüksel lahanası haşlandığında pek çok et yemeğinin yanına yakışıyor. Bu minik lahanalar özellikle bazı hastalıklar için de son derece faydalı, peki Brüksel lahanasını kimler tüketmeli? Detaylar haberimizde.
Masterchef All Star'da kırmızı takımın eleme gecesi! Veda eden isim belli oldu
Masterchef All Star'da kırmızı takımın eleme gecesi! Veda eden isim belli oldu Masterchef All Star'da eleme gecesi yaşandı. Kırmızı takımdaki bütün yarışmacıların yer aldığı potada yarışmaya veda eden isim belli oldu. Tolga ise eleme turunda büyük talihsizlik yaşadı.
6.11.2023 Cadde
Tabak tabak yeseniz de kalorisi sıfır! Prof. Dr. Yörükoğlu: 'Evdeki sırrım bu'
Tabak tabak yeseniz de kalorisi sıfır! Prof. Dr. Yörükoğlu: 'Evdeki sırrım bu' Kilosuna dikkat edenler, kilo verme çabasında olanlar ve özellikle şeker hastaları gün içinde tükettiklerinin kalori değerlerini merak edip çok temkinli davranıyor. Ancak bazı gıdalar var ki bu çabaya gerek bırakmıyor. Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, yağlardan gelen kalori değerleri net sıfır, şeker ve karbonhidratlardan gelen kalori değerleri ya çok düşük ya da sıfıra çok yakın 7 gıdayı açıkladı.
22.10.2023 Genel Sağlık
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası İyot, tiroid bezinin büyüme, beyin gelişimi ve enerji metabolizmasının hızından sorumlu tiroid hormonlarını üretebilmesi için gerekli bir mineral. İyotun vücutta eksik olması ise tiroid hormonu seviyelerinin düşmesine neden olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
İddia ediyoruz, yaşınızı bilmiyorsunuz! En az 3 yaş gençleşmek için diyet listeniz hazır
İddia ediyoruz, yaşınızı bilmiyorsunuz! En az 3 yaş gençleşmek için diyet listeniz hazır Birçoğumuz sağlıklı beslenme trendlerini ve püf noktalarını takip ediyoruz. Ancak sağlık için ne kadar çok şey yaptığınızı siz bile farketmemiş olabilirsiniz. Bildiğiniz yaşınızdan 3 yaş daha genç olabilir ya da gençleşebilirsiniz. 2 taktik haberimizde.
23.08.2023 Genel Sağlık
Saçlarınızı havluyla kurulamayın! Güçlü ve gür saçların sırrı bu yöntemde saklı
Saçlarınızı havluyla kurulamayın! Güçlü ve gür saçların sırrı bu yöntemde saklı Genler saç tipleri üzerinde etkili olsa da, birçok farklı yöntemle bunu değiştirebiliriz. Uygulayacağınız bu yöntemlerle saç tellerinizi güçlendirip, uzamasını hızlandırmak mümkün.
12.08.2023 Güzellik
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler!
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler! Reflü sorunu, yemek yedikten sonra tüketilen birçok yiyeceğin mideden, yemek borusuna ve ağıza tekrar geri gelmesi olarak tanımlanır. Genellikle yemek borusunun altında yer alan mide geçişinde sağlayan kapının çalışma bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Peki, reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
8.08.2023 Genel Sağlık
Eğer bu yiyecekleri pişirmeden yerseniz o sonuçlarla karşılaşmanız mümkün!
Eğer bu yiyecekleri pişirmeden yerseniz o sonuçlarla karşılaşmanız mümkün! Eğer lahana, brokoli ya da karnabahar gibi besinleri pişirmeden ya da çok az pişmiş bir şekilde tüketirseniz çok şişkinlik yapar ve gün içinde rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Domates, patates ve patlıcan da pişirilmeden tüketilmemesi gereken sebzelerdendir. Kuruyemişlerden çiğ tüketilmemesi gereken kuruyemiş ise bademdir ve çiğ bademin fazla tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açar. İşte, merak edilen tüm detaylar.
8.08.2023 Genel Sağlık
Prof. Dr. Yörükoğlu'dan sağlık için 4 ekonomik öneri! Günde 1-2 dakika yetiyor
Prof. Dr. Yörükoğlu'dan sağlık için 4 ekonomik öneri! Günde 1-2 dakika yetiyor Gençleştiriyor, kilo kontrolü sağlıyor, erkeklerde cinsel gücü artırıyor, kabızlığı önlüyor. Kalp-damar hastalıkları, Alzheimer, kanserlere karşı önemli bir koruma sağlıyor. Kolesterol ve şeker seviyesinin düşmesine ve dengelenmesine yardımcı oluyorlar. Bu saydıklarımızın hepsi hayatınıza dahil edeceğiniz 4 basit ve ekonomik öneri sayesinde gerçekleşiyor. Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu tüm detaylarıyla anlattı.
23.01.2023 Gündem
Pestisitlerden nasıl kurtulurum?
Pestisitlerden nasıl kurtulurum? ‘Günde bir elma yemek, doktoru bizden uzak tutar’, evet; tabii böcek ilaçları ile dolu değilse...
29.12.2022 Cadde
Masterchef'e veda eden isim belli oldu! Gözyaşlarını tutamadı
Masterchef'e veda eden isim belli oldu! Gözyaşlarını tutamadı TV8'de ekranlara gelen 'Masterchef Türkiye' hız kesmeden devam ediyor. 30 Ekim akşamı 115'inci bölümüyle izleyici karşısına çıkan yarışmada; takımların hafta boyu kıyasıya mücadelesinin ardından potaya giden isimler hünerlerini sergiledi. İki aşamalı eleme oyunu sonrası, Masterchef'e veda eden isim açıklandı. İşte MasterChef'in son bölümünde yaşananlar...
1.11.2022 Cadde
Göbek yağınızı eritmek mi istiyorsunuz? İşte o besinler!
Göbek yağınızı eritmek mi istiyorsunuz? İşte o besinler! Vücuttaki bölgesel yağlanmayla ortaya çıkan aşırı kilo, birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Özellikle göbek bölgesinde başlayan yağlanmanın oluşmaması için dengeli beslenmeyle düzenli egzersizin hayatın vazgeçilmezi olması gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Betül Merd, göbek yağının yarattığı tehlike hakkında bilgi vererek, göbek yağını eritmek için mutlaka tüketilmesi gereken olmazsa olmaz 8 besini açıkladı.
Kanye West: Hiç kitap okumadım!
Kanye West: Hiç kitap okumadım! Reality show yıldızı Kim Kardashian ile sekiz yıllık evliliğini geçtiğimiz aylarda noktalayan Kanye West, katıldığı bir yayın sırasında şaşırtıcı bir itirafta bulundu. Dünyaca ünlü rapçi, hayatında hiç kitap okumadığını söyledi.
18.09.2022 Cadde
4 uzman tüm yönleriyle anlattı: Vücudun elektrik süpürgesi glutatyon!
4 uzman tüm yönleriyle anlattı: Vücudun elektrik süpürgesi glutatyon! Son zamanlarda parlak ve ışıltılı bir cilde sahip olmak isteyenlerin tercihi glutatyon oluyor. Ancak glutatyon yaşlanma sürecini tersine çevirmekten çok daha fazlasını vadediyor. Peki vücudumuzdaki hücreler tarafından üretilen glutatyonun kaybını nasıl önleriz? Glutatyon düzeyini artıran besinler neler? Uzmanlara sorduk.
5.09.2022 Gündem
Lifli Gıdalar Nelerdir? Yüksek Lifli Besinler Hangileridir?
Lifli Gıdalar Nelerdir? Yüksek Lifli Besinler Hangileridir? Lifli gıdalar lif açısından zengin olmakla beraber daha uzun tokluk süresi olan besinlerdir. Lifli gıdalar arasında en çok muz, pancar, havuç, badem ve yulaf tercih edilir. Lifli gıdalar tüketerek kilo kontrolü sağlamak da mümkündür. Yüksek lifli besinleri sizler için derledik.
31.08.2022 Eğitim
Provitamin Nedir, Hangi Durumlarda Alınır? Provitamin Olarak Alınan Vitaminler Nelerdir?
Provitamin Nedir, Hangi Durumlarda Alınır? Provitamin Olarak Alınan Vitaminler Nelerdir? Vücuda dışarıdan alınan ve çeşitli işlemlerden sonra vitamine dönüştürülen maddeye provitamin adı verilir. Örneğin, havuçta yer alan beta karoten bir çeşit provitamindir. Provitamin, vücuda alındıktan sonra karaciğerde geçirdiği bazı işlemlerden sonra ise A vitaminine dönüştürülür. Provitamin nedir, hangi durumlarda alınır sizler için derledik.
16.07.2022 Sağlık
Havanın temiz olması astımın kontrolüne yardımcı oluyor
Havanın temiz olması astımın kontrolüne yardımcı oluyor Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Yaza formda girmek için 7 beslenme önerisi
Yaza formda girmek için 7 beslenme önerisi Yaza formda ve fit girmek için bazı beslenme önerilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aybüke Açıksöz, “Ödem atıcı besinler tüketin, mutlaka güne kahvaltı ile başlayın, su tüketiminizi artırın, ağır yiyeceklerden uzak durun, şok diyetler yapmayın ve açık hava egzersizlerine vakit ayırın” dedi.
14.05.2022 Sağlık
‘Veganlığın temeli: Hayvanların acısı’
‘Veganlığın temeli: Hayvanların acısı’ Türkiye’de de her geçen gün daha geniş kitlelerce benimsenen veganizmle ilgili Vegan Derneği Kurucu Başkanı Ebru Arıman ‘Hayvanlar, beslenme alışkanlıklarımız yüzünden ölçülemez derecede acı çekiyor. Veganlığın temelinde her şeyden önce bu etik tutum yatıyor’ diyor.
2.05.2022 Gündem
Vegan menüye talep artıyor
Vegan menüye talep artıyor Öğrencilerden gelen yoğun taleplerle vegan menü çıkaran üniversite sayısı artıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Yıldız Teknik’ten sonra Ege Üniversitesi de vegan menüye yer verdi. Yemek ücretleri ise 2 TL’den başlıyor, 30 TL’yi buluyor.
15.04.2022 Eğitim
Histamin diyeti nedir? Nasıl uygulanır?
Histamin diyeti nedir? Nasıl uygulanır? Histamin bağışıklık ve sindirim sistemi içerisinde görev alan bir tür nörotransmitterdir. Histaminin görevi bedeni çevreden gelen potansiyel tehditlerden; alerjenler, toksinlerden korumaktır. Peki histamin diyeti nedir? Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın konu hakkında bilgiler verdi.
2.03.2022 Diyetler

Benzer Haber Etiketleri

Brüksel Lahanası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.