Dekamer

Dekamer

Son dakika DEKAMER haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan DEKAMER gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan DEKAMER haber sayfamızda...

Dekamer

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 132 dekamer haberi bulunmuştur.
Kuşadası'nda tedavisi tamamlanan 3 deniz kaplumbağası törenle denize salındı
Kuşadası'nda tedavisi tamamlanan 3 deniz kaplumbağası törenle denize salındı İzmir'de yaralı halde bulunan ve Muğla'daki, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) gönderilip tedavileri yapılan 'iribaş' cinsi 3 caretta caretta, Kuşadası ilçesinde denize bırakıldı. DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, denize bıraktıkları kaplumbağalarından birine bir takip cihazı yapıştırdıklarını söyledi.
15.12.2023 Gündem
Carettalar rekor kırıyor; yuva sayısı 500'e ulaştı
Carettalar rekor kırıyor; yuva sayısı 500'e ulaştı Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı'nda, nesli tükenmekte olan caretta carettaların yuvalama alanı 500'e ulaştı. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yakup Kaska, "Geçen yıl temmuz ayında 300 olan yuvama alanı şu an 500'e ulaştı. Rekora doğru gidiyoruz" dedi.
5.07.2023 Gündem
Tedavisi tamamlanan 30 yaşındaki kaplumbağa, uydu cihazı takılıp denize bırakıldı
Tedavisi tamamlanan 30 yaşındaki kaplumbağa, uydu cihazı takılıp denize bırakıldı Antalya’da 1.5 yıl önce karaya vurarak bağırsaklarında bol miktarda plastik ve boynunda ve belirli yerlerinde yaraların olduğunu tespit edilen kaplumbağa tedavisinin ardından denize geri bırakıldı. 30 yaşında bulunan ve 1 yıl boyunca hareketleri izlenecek olan kaplumbağanın üzerin uydu cihazı da takıldı. Turistler ise o anları ilgi ile izledi.
20.07.2022 Haberler
İlk caretta caretta yavrusu, İztuzu'nda yuvadan çıktı
İlk caretta caretta yavrusu, İztuzu'nda yuvadan çıktı Antalya’da, nesli tehlike altındaki caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının mayıs sonunda başlayan yuvalama sürecinde, İztuzu Plajı'nda Türkiye'deki ilk yavru çıkışı yaşandı.
14.07.2022 Gündem
Uydu takip cihazlı 9 deniz kaplumbağasının sinyali kesildi
Uydu takip cihazlı 9 deniz kaplumbağasının sinyali kesildi Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin (DEKAMER) uydu üzerinden takip ettiği 26 deniz kaplumbağasından 9'unun sinyali kesildi. Bunlardan biri İzmir'de ölü bulunurken, 8'inin durumu bilinmiyor.
14.05.2022 Gündem
İztuzu'nda ilk yuva! Caretta carettaların yumurtlama dönemi başladı
İztuzu'nda ilk yuva! Caretta carettaların yumurtlama dönemi başladı Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nda, sezonun ilk yuvası tespit edildi. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Başkanı (DEKAMER) ve Proje Yürütücüsü Yakup Kaska, "İztuzu, 35 yıldır sürekli korunan bir alan olduğu için ilk yıllarda 200-250 civarında olan yuva sayımız son yıllarda 700'ün üzerine çıktı" dedi.
7.05.2022 Gündem
Caretta Tuba’nın izinde
Caretta Tuba’nın izinde İztuzu’ndan çıkıp Adriyatik sularına açılan caretta Tuba’nın rekora koşan yolculuğunu, DEKAMER Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska’dan dinledik
9.01.2022 Pazar
Isınma türleri yok ediyor
Isınma türleri yok ediyor BM UNEP Genel Müdür Yardımcısı Joyce Msuya, Türkiye’nin çevre koruma çalışmalarına önem verdiğini ve bu konuda liderlik yaptığını dile getirdi.
10.12.2021 Ekonomi
Uydu takip cihazlı 2 caretta caretta denize uğurlandı
Uydu takip cihazlı 2 caretta caretta denize uğurlandı Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesinde, 'Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22'nci Taraflar Konferansı (COP 22) kapsamında, caretta caretta'ların denize bırakıldığı program düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı, DEKAMER Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska ve yurt dışından bazı misafirler programa katıldı.
9.12.2021 Gündem
Uydu takip cihazlı 2 caretta caretta denize uğurlandı
Uydu takip cihazlı 2 caretta caretta denize uğurlandı Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesinde düzenlenen, 'Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22'nci Taraflar Konferansı (COP 22) kapsamında, caretta caretta'ların denize bırakıldığı program düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı, DEKAMER Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska ve yurt dışından bazı misafirler programa katıldı.
9.12.2021 Gündem
Uzman isim açıkladı! Sıcaklık 1 derece artarsa dünyaya dişi gelecekler
Uzman isim açıkladı! Sıcaklık 1 derece artarsa dünyaya dişi gelecekler Muğla'da İztuzu Plajı'ndaki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin (DEKAMER) Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, küresel iklim değişikliği nedeniyle sıcaklıkların 1 derece artması durumunda yumurtadaki caretta carettaların ya öleceğini ya da dişi olarak çıkacağını söyledi.
20.11.2021 Gündem
Deniz kaplumbağaları için plastik tehdidi
Deniz kaplumbağaları için plastik tehdidi Nesilleri tehdit altında olan deniz kaplumbağalarının (Caretta caretta) plastik kirliliğinden etkilendiği, ciddi sağlık sorunları ile karşılaştıkları, plastik kirliliğinin yuvalama kumsallarında sıcaklığın artmasına, bunun etkisiyle popülasyona katılan erkek bireylerin azalmasına yol açabileceği belirtildi.
16.11.2021 Gündem
İztuzu sahilinde caretta caretta yuvası ve yavru çıkışında artış
İztuzu sahilinde caretta caretta yuvası ve yavru çıkışında artış Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu kumsalında, nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta carettaların oluşturduğu 735 yuvalama alanında 42 bin yavru çıkışıyla rekor sayıya ulaşıldığı bildirildi. İztuzu Plajı'nda mayıs ve haziran ayında başlayan döngü sonrası yumurtadan çıkan yavru ceratta carettaların tamamı denizle buluştu.
30.09.2021 Yaşam
Antalya'da 4 caretta caretta denize bırakıldı
Antalya'da 4 caretta caretta denize bırakıldı Antalya'nın Serik ilçesinde, tedavisi tamamlanan biri yavru 4 caretta caretta kaplumbağası denize bırakıldı.
28.09.2021 Haberler
Turistler ilgiyle izledi! Anbean takip edilecekler
Turistler ilgiyle izledi! Anbean takip edilecekler Antalya'nın Serik ilçesinde, tedavisi tamamlanan biri yavru 4 caretta caretta kaplumbağası denize bırakıldı.
28.09.2021 Gündem
Uydudan izleniyor! 3 günde 30 kilometre gitti
Uydudan izleniyor! 3 günde 30 kilometre gitti Muğla'da tedavisi tamamlandıktan sonra uydu takip cihazı takılan ve "Talay" ismi verilen nesli tükenme tehlikesi altındaki yeşil deniz kaplumbağası, 3 günde yaklaşık 30 kilometre yol katetti.
20.06.2021 Haberler
Uydudan izleniyor! 3 günde 30 kilometre gitti
Uydudan izleniyor! 3 günde 30 kilometre gitti Muğla'da tedavisi tamamlandıktan sonra uydu takip cihazı takılan ve "Talay" ismi verilen nesli tükenme tehlikesi altındaki yeşil deniz kaplumbağası, 3 günde yaklaşık 30 kilometre yol katetti.
20.06.2021 Gündem
Ateşli silahla vurulan caretta caretta için zamanla yarıştılar
Ateşli silahla vurulan caretta caretta için zamanla yarıştılar İzmir in Güzelbahçe ilçesi açıklarında yaralı bulunan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı dalgıç ekibi tarafından sudan çıkartılan caretta carettanın ateşli silahla vurulduğu belirlendi. İhbardan yalnızca 5 dakika sonra ulaşıldığı bildirilen dişi deniz kaplumbağası tedavi için İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkililerine teslim edildi.
25.04.2021 Gündem
Kıyıya vurdu...
Kıyıya vurdu... Fethiye’de, sahilde ölü caretta caretta bulundu.
13.02.2021 Ege
Prof. Kaska: Antik tepedeki caretta caretta silüeti tamamen doğal
Prof. Kaska: Antik tepedeki caretta caretta silüeti tamamen doğal Deniz kaplumbağalarıyla ünlü İztuzu Plajı'nın bulunduğu Dalyan'da, Kaunos kral mezarlarının bulunduğu antik tepe, caretta caretta silüeti şeklindeki görüntüsüyle ilgi çekiyor. Görüntünün tamamen doğal olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yakup Kaska, tepeye 'kaplumbağa tepesi' adı verilmesini önerdi.
18.12.2020 Tatil
Zıpkınla vurulan deniz kaplumbağası tedavi altına alındı
Zıpkınla vurulan deniz kaplumbağası tedavi altına alındı Antalya'nın Finike ilçesinde, boynundan zıpkınla vurulmuş halde bulunan caretta caretta, Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde (DEKAMER) tedavi altına alındı.
23.11.2020 Haberler
Antalya'da insanlık dışı görüntü! Bu halde bulundu
Antalya'da insanlık dışı görüntü! Bu halde bulundu Antalya'nın Finike ilçesinde, başından zıpkınla vurulmuş caretta caretta bulundu. Caretta caretta tedaviye alınırken, Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, “'Bunu yapan insan mıdır?' diye düşünmek lazım" dedi.
23.11.2020 Gündem
Başından zıpkınla vurulan caretta carettaya tedavi
Başından zıpkınla vurulan caretta carettaya tedavi Antalya'nın Finike ilçesinde, başından zıpkınla vurulmuş caretta caretta bulundu. Caretta caretta tedaviye alınırken, Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, “'Bunu yapan insan mıdır?' diye düşünmek lazım" dedi.
23.11.2020 Gündem
Başından zıpkınla vurulan caretta carettaya tedavi
Başından zıpkınla vurulan caretta carettaya tedavi Antalya'nın Finike ilçesinde, başından zıpkınla vurulmuş caretta caretta bulundu. Caretta caretta tedaviye alınırken, Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, “'Bunu yapan insan mıdır?' diye düşünmek lazım" dedi.
23.11.2020 Gündem
Akdeniz’de tesadüfi avlanmayla mücadele
Akdeniz’de tesadüfi avlanmayla mücadele Akdeniz’de balıkçıların ağlarına tesadüfi takılan nesli tehlike altındaki hassas türler için Tunus, Fas ve Türkiye ortak proje başlattı. Dr. Yunus Emre Fakıoğlu, projeyle sürdürülebilir balıkçılığın korunmasının amaçlandığını söyledi...
30.10.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dekamer ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.