Dili

Dili

Son dakika dili haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dili gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dili haber sayfamızda...

Dili

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 15.272 dili haberi bulunmuştur.
Hititlerin dili yapay zekâyla çözülüyor
Hititlerin dili yapay zekâyla çözülüyor Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen projede Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Çorum Müzesi’nde bulunan Hititlerin başkenti Hattuşa’dan çıkarılan binlerce yıllık tabletler üç boyutlu taranarak yapay zekâ ile okunmaya başladı.
10.05.2024 Kültür Sanat
30 yıl hapis cezası ile aranan kadın, pencereden atlayıp kaçmaya çalıştı
30 yıl hapis cezası ile aranan kadın, pencereden atlayıp kaçmaya çalıştı Aksaray’da, hakkında 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Saniye Kaşıkçı (30), evine gelen polisleri görünce, pencereden atlayıp kaçmaya çalıştı. Yakalanan Kaşıkçı, tutuklandı.
9.05.2024 Gündem
Dersimiz şiddet! Çocuklar öfkelerini yönetemiyor mu?
Dersimiz şiddet! Çocuklar öfkelerini yönetemiyor mu? Okullarda öğrencinin öğretmenini silahla vurarak öldürmesine kadar varan şiddet olaylarının önüne bir türlü geçilemiyor. Uzmanlara göre çocukların öfkesini yönetememesi, aileden yeterince sevgi görememeleri, dijital oyunlar ile filmler sorunun başlıca nedenleri.
9.05.2024 Gündem
Cevdet Yılmaz açıkladı: Türkiye ilk defa 1.1 trilyon doların üzerinde ekonomik hacme ulaştı
Cevdet Yılmaz açıkladı: Türkiye ilk defa 1.1 trilyon doların üzerinde ekonomik hacme ulaştı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Tüm iş dünyamızı Azerbaycan'da enerji, elektronik, madencilik, tarım, sağlık, bilişim, inşaat sektörleri başta olmak üzere birçok alandaki imkanları değerlendirerek yeni imzalar atmaya davet ediyorum. Azerbaycan firmalarını da ülkemizin devamlı gelişmekte olan yatırım ortamını fırsata çevirmeye davet ediyorum. Geçen yıl itibariyle yüzde 4,5 büyüme kaydetti ekonomimiz. Dünya yüzde 3 büyürken, Türkiye yüzde 4,5 büyüdü ve ilk defa Türkiye 1,1 trilyon doların üzerinde ekonomik hacme ulaşmış oldu. Bununla dünyanın 17'inci büyük ekonomisi konumundayız" dedi.
8.05.2024 Ekonomi
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Deprem bölgesini yeniden ihya ediyoruz
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Deprem bölgesini yeniden ihya ediyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TRT ekranlarında deprem bölgelerindeki çalışmalardan bahsetti. Bakan Özhaseki '4 kırmızı çizgimiz var' diyerek madde madde anlattı.
8.05.2024 Gündem
Okul müdürü öğrencisi tarafından öldürüldü! 'Ablası bizde 4 yıl boyunca okudu'
Okul müdürü öğrencisi tarafından öldürüldü! 'Ablası bizde 4 yıl boyunca okudu' Eyüpsultan'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın hayatını kaybettiği silahlı saldırı anını, meslektaşı Kadriye Deveci anlattı.
8.05.2024 Gündem
Büyü dolandırıcılığı arttı mı? Kurbağa kanı, eşek dili, domuz yağı kullanılıyor
Büyü dolandırıcılığı arttı mı? Kurbağa kanı, eşek dili, domuz yağı kullanılıyor Kendisini hoca olarak tanıtan dolandırıcılar pek çok kişiyi çeşitli vaatlerle kandırıyor. Kurbağa kanından domuz yağına kadar pek çok malzemeyle sözde büyü yapıyorlar. Peki bu malzemelere nasıl ulaşıyorlar insanlar nasıl dolandırılıyor? İşte detaylar...
7.05.2024 Haberler
Antalya'da korku dolu anlar! Camiyi yılanlar bastı
Antalya'da korku dolu anlar! Camiyi yılanlar bastı Antalya'da bir camide korku dolu anlar yaşandı. Gazipaşa'daki camide son 20 günde üç yılan yakalandı. İşte detaylar...
7.05.2024 Gündem
Büyü dolandırıcılığı arttı mı? Kurbağa kanı, eşek dili, domuz yağı kullanılıyor
Büyü dolandırıcılığı arttı mı? Kurbağa kanı, eşek dili, domuz yağı kullanılıyor Kendisini hoca olarak tanıtan dolandırıcılar pek çok kişiyi çeşitli vaatlerle kandırıyor. Kurbağa kanından domuz yağına kadar pek çok malzemeyle sözde büyü yapıyorlar. Peki bu malzemelere nasıl ulaşıyorlar insanlar nasıl dolandırılıyor? İşte detaylar...
7.05.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'e açılan davada mahkeme süreçlerine müdahil olacağız
TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'e açılan davada mahkeme süreçlerine müdahil olacağız TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı ‘soykırım’ davası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş "Türkiye olarak Uluslararası Adalet Divanı Sözleşmesi'nin 63. maddesi gereği biz de bu mahkeme süreçlerine müdahil olacağız" dedi.
7.05.2024 Gündem
Harvard’da Veritas Ödülü’ne layık görüldü
Harvard’da Veritas Ödülü’ne layık görüldü Demir Alp, Hisar Okulları’ndan 2023 yılında okul ikinciliği derecesi ve Türk Dili ve Edebiyat Ödülü ile mezun oldu.
5.05.2024 Eğitim
Bakan Tekin'den yeni müfredatla ilgili açıklama
Bakan Tekin'den yeni müfredatla ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Programlarımız, yani müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü. Bu anlamda bize eğitim öğretim sürecine ilgi gösteren herkese gerek tüzel kişilere gerekse gerçek kişilere huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum” dedi.
3.05.2024 Gündem
SON DAKİKA: Fatih Terim sessizliğini bozdu: Panathinaikos'ta tarih yazacağız!
SON DAKİKA: Fatih Terim sessizliğini bozdu: Panathinaikos'ta tarih yazacağız! Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, Yunan basınına özel röportaj verdi. Son günlerde hakkında ayrılık iddiaları ortaya atılan Terim, "Panathinaikos'ta tarih yazacağız" ifadelerini kullandı.
2.05.2024 Dünyadan Futbol
Thomas Tuchel şaşırttı! Leroy Sane'yi eleştirdi, gündem oldu
Thomas Tuchel şaşırttı! Leroy Sane'yi eleştirdi, gündem oldu UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında Bayern Münih ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka sonrası Thomas Tuchel'in eleştirisi Almanya'da gündem oldu.
1.05.2024 Almanya Bundesliga
Son dakika... Bakan Tekin'den yeni müfredatla ilgili açıklama: Süreci hızlandıracağız
Son dakika... Bakan Tekin'den yeni müfredatla ilgili açıklama: Süreci hızlandıracağız Yeni eğitim müfredatına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yeni müfredat hazırlandığı zaman yeni eğitim dönemine yetişecek. İhale süreci olmayacağı için süreci hızlandıracağız." ifadelerini kullandı. Bakan Tekin öğretmen atamalarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.
1.05.2024 Gündem
Şampiyonlar Ligi maçı sonrası Thomas Tuchel'den Leroy Sane'ye olay eleştiri
Şampiyonlar Ligi maçı sonrası Thomas Tuchel'den Leroy Sane'ye olay eleştiri Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile Real Madrid karşı karşıya gelirken Leroy Sane, performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Ancak Thomas Tuchel, yıldız futbolcuya dikkat çeken bir eleştiride bulundu.
1.05.2024 Şampiyonlar Ligi
MHP lideri Bahçeli: Mehmet Şimşek'in arkasındayız
MHP lideri Bahçeli: Mehmet Şimşek'in arkasındayız Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, "Polemik üretenler boşa heveslenmesin. Hazine ve Maliye Bakanımızın her zaman arkasındayız. Bir şeyi söylemek istersem doğrudan söylerim." ifadelerini kullandı.
30.04.2024 Haberler
Telefonu tutma şekline göre kişilik analizi! Böyle yapıyorsanız hemen anlaşılıyor
Telefonu tutma şekline göre kişilik analizi! Böyle yapıyorsanız hemen anlaşılıyor Beden dili, psikolojide büyük bir yer kaplar ve insanın kişilik özelliklerine dair pek çok durumu gözler önüne serebilir. Telefonu tutuş şeklimiz de beden dilini analiz etmenin farklı bir yolu. Bakın hangi tutuş şekli karakterinizi belirliyor.
26.04.2024 Yaşam
Ukraynalı geline 2 gün 2 gece düğün! Servet saçtılar: Başta çok korktum
Ukraynalı geline 2 gün 2 gece düğün! Servet saçtılar: Başta çok korktum Şırnaklı kepçe operatörü Ferhat Aykut (30) ile Ukraynalı moda tasarımcısı Aurika Smirnov (28), 3 yıl önce sosyal medya üzerinden tanışıp evlilik kararı aldı. Uludere ilçesinde 2 gün 2 gece süren düğünle dünya evine giren çifte 1 milyonluk takı ve para takıldı.
26.04.2024 Haberler
Ukraynalı geline 2 gün 2 gece düğün! Servet saçtılar: Başta çok korktum
Ukraynalı geline 2 gün 2 gece düğün! Servet saçtılar: Başta çok korktum Şırnaklı kepçe operatörü Ferhat Aykut (30) ile Ukraynalı moda tasarımcısı Aurika Smirnov (28), 3 yıl önce sosyal medya üzerinden tanışıp evlilik kararı aldı. Uludere ilçesinde 2 gün 2 gece süren düğünle dünya evine giren çifte 1 milyonluk takı ve para takıldı.
26.04.2024 Gündem
Ahu Tuğba, ABD'de trafik kazası geçirdi!
Ahu Tuğba, ABD'de trafik kazası geçirdi! Kızıyla birlikte Amerika'da yaşayan Yeşilçam oyuncusu Ahu Tuğba, Los Angeles'ta trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan ünlü ismin kaburgalarının kırıldığı ve ameliyata alındığı öğrenildi.
27.04.2024 Cadde
Ünlü yapımcı yıllar sonra açıkladı! 'Bruce Willis set çalışanlarına cebinden para verirdi'
Ünlü yapımcı yıllar sonra açıkladı! 'Bruce Willis set çalışanlarına cebinden para verirdi' Yapımcı Jerry Bruckheimer, afazi ve demans hastalığıyla mücadele eden ve sinemayı bırakmak zorunda kalan Hollywood yıldızı Bruce Willis hakkında övgü dolu açıklamalarda bulundu. "Bruce çok iyi bir adam" diyen Bruckheimer, aktörün 'Armageddon' filminin çekimlerinde sette çalışan insanlara cebinden para verdiğini söyledi.
25.04.2024 Cadde
Survivor All Star'da adaya Berna Canbeldek veda etti
Survivor All Star'da adaya Berna Canbeldek veda etti Survivor All Star'da ilk eleme adayı Berna Canbeldek, ikinci eleme adayı Damla Can, üçüncü eleme adayı Aleyna Kalaycıoğlu, dördüncü ve son eleme adayı Merve Aydın olmuştu. Adaya veda eden yarışmacı belli oldu. İşte detaylar...
25.04.2024 Cadde
Otobüs firması başkanına silahlı saldırı! Bacaklarından yaralandı
Otobüs firması başkanına silahlı saldırı! Bacaklarından yaralandı Trabzon’da otobüs firmasında grup başkanı olan Murat Seymen (46), ara sokakta uğradığı silahlı saldırıda bacaklarından yaralandı.
24.04.2024 Gündem
Kadıköy'de hastanede dehşet: Güvenlik amiri yardımcısını sopayla döverek öldürdü
Kadıköy'de hastanede dehşet: Güvenlik amiri yardımcısını sopayla döverek öldürdü Kadıköy'de bulunan Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde dün akşam saatlerinde güvenlik amiri Erdal Çaycı tartıştığı güvenlik amiri yardımcısı Atilla Ay'ı sopayla döverek öldürdü.
24.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dili ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.