Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi Ezogelin çorbası, bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, soğan, biber salçası ve baharatların muazzam bir uyumu ile hazırlanan nefis bir çorba çeşididir. İlk bakışta basit gibi görünse de, lezzetin sırrı malzemelerin özenle seçilip, pişirilmesinde yatmaktadır. İşte en lezzetli lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi…
14.11.2023 Yemek
Kış hazırlığı yapanlara tarhana çorbasının püf noktası! Asla topaklanmıyor
Kış hazırlığı yapanlara tarhana çorbasının püf noktası! Asla topaklanmıyor Kış mevsimi yaklaşırken, soğuk günlerde sizi ısıtacak ve besleyecek sağlıklı yiyeceklere ihtiyaç duyarsınız. İşte tam da bu noktada, geleneksel bir Türk mutfağı lezzeti olan tarhana çorbası devreye giriyor. Ancak tarhana çorbası yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, çorbanın topaklanmasıdır. Bu yazıda, tarhana çorbası yaparken topaklanmayı önlemek için bazı püf noktalarını paylaşacağım.
2.10.2023 Yemek
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Gastronomi keşfine çıkardı
Gastronomi keşfine çıkardı Labada Brasserie, 5 yıldır bölgenin zengin mutfak kültürünü tanıtıyor konuklarını lezzet yolculuğuna çıkarıyor.
23.09.2023 Ege
Yazın ince ve fit olmanın 8 püf noktası! Dikkat edilmezse diyeti baltalıyor
Yazın ince ve fit olmanın 8 püf noktası! Dikkat edilmezse diyeti baltalıyor Tatilde de sağlıklı kiloda kalmak, ince ve fit bir görünümde olmak için dikkat etmemiz gereken bazı temel kurallar olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan yazın ince ve fit olmanın 8 püf noktasını açıkladı, diyeti baltalayan yaz etkenlerine karşı da uyarılarda bulundu.
13.07.2023 Genel Sağlık
Menemenin Yanına Ne Gider? Menemenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri
Menemenin Yanına Ne Gider? Menemenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri Menemen, yapımı kolay, lezzeti çok beğenilen bir yemek türüdür. Üç öğün yenebilecek özellikteki menemenin yanına gidebilecek çok sayıda yiyecek içecek çeşidi bulunmaktadır. Aperatif yemekler arasında bulunan menemen öğrenci yemeği olarak da adlandırılmaktadır. Menemenin yanında ne gider? Menemenin yanına yemek ve içecek tavsiyeleri hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
5.10.2022 Yemek
Mantar Sotenin Yanına Ne Gider? Mantar Sotenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri
Mantar Sotenin Yanına Ne Gider? Mantar Sotenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri Mantar sote hızlı ve pratik yapılan yemekler arasında yer almaktadır. Mantar sotenin yanına yapılacak olan bir çok alternatif yemek çeşitleri bulunmaktadır. Bir mantar sotenin yanına haşlanmış tavuk, yine sotelenmiş dana veya kuzu kuşbaşı et, kavurma, Domates soslu makarna herkes tarafından kolaylıkla ve çabuk yapılması pratik tarifler arasında yer almaktadır. Mantar sote patates püresi lle olduça lezzetli bir ikili oluşturmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
4.10.2022 Yemek
Günün iftar menüsü: 19. gün
Günün iftar menüsü: 19. gün İftar menüsünün 19. gününde de birbirinden lezzetli ve klişe yemekleri aratmayacak tarifler ile karşınızdayız. Mükemmel lezzete sahip sultan kebabı ve kıymalı tepsi böreği ile günü kurtarabilirsiniz. İşte 19. gün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Tam bir lezzet rotası: Mersin
Tam bir lezzet rotası: Mersin Mersin cıvıl cıvıl bir şehir; vizyoner yöneticiler, müthiş bir güç birliği ve başarılı projeler... Kaplıcaları, termal suları, denizi, yaylaları ve de eşsiz mutfağıyla ışıldayan bir kent
27.03.2021 Cumartesi
Domates çorbası içmeniz için 8 bilimsel neden - Evde sağlıklı domates çorbası nasıl yapılır?
Domates çorbası içmeniz için 8 bilimsel neden - Evde sağlıklı domates çorbası nasıl yapılır? Domates, vitamin, mineral ve antioksidanlarla doludur. Domatesin sağlığa faydalarından en iyi şekilde yararlanmanın lezzetli yollarından biri de, domates çorbasıdır. Yazın ferahlatıcı ve soğuk haliyle yapılan, kışın ise konserve olarak stokladığınız domateslerden, içinizi ısıtan domates çorbası hazırlayabilirsiniz. Peki, domates çorbasının bilimsel olarak kanıtlanmış faydalarını biliyor muydunuz? Araştırmalar, bu harika sebzenin kalp hastalığı ve kanser de dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyabileceğini kanıtladı. İşte domates çorbası içmeniz için 8 neden ve evde yapımı sağlıklı domates çorbası tarifi. MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
6.07.2021 Çorba Tarifleri
Bereketli Hilal’in gözdesi Şanlıurfa
Bereketli Hilal’in gözdesi Şanlıurfa Urfa mutfağında; Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Süryani, Ermeni, Yezidi, Türk, Arap, Kürt gibi her milletten ve her kültürden izler bulabilirsiniz. “Tirit”, “Çıkıfte”, “Keşkek”, “Yahudi köftesi”, “Şıllık”, “Kübü lebeni”, “Borani” bunların en güzel örnekleri
7.11.2020 Cumartesi
Gazpacho çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?İşte Gazpacho tarifi...
Gazpacho çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?İşte Gazpacho tarifi... Masterchef'te rekabet kaldığı yerden devam ediyor. Bu akşam Masterchef'te İspanya mutfağına ait yemekler yapılacak. İspanyol çorbası olan Gazpacho çorbasının tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Peki Gazpacho çorbası nasıl yapılır?
15.10.2020 PembeNar
Gazpacho çorbası nasıl yapılır? Gazpaço çorbası tarifi ve malzemeleri neler?
Gazpacho çorbası nasıl yapılır? Gazpaço çorbası tarifi ve malzemeleri neler? Her bölümü ayrı bir heyecana sahne olan MasterChef Türkiye'de bu akşam İspanyol mutfağının en güzel yemekleri var. İspanya'nın en sevilen çorbası Gazpacho da bunların arasında. Peki Gazpacho çorbası nasıl yapılır? İşte Gazpaço çorbası tarifi ve malzemeleri...
15.10.2020 Cadde
Uzaktan eğitim sırasında çocuklar evde nasıl beslenmeli?
Uzaktan eğitim sırasında çocuklar evde nasıl beslenmeli? Okullardaki eğitim 'uzaktan eğitim' sistemine taşınmasından sonra, eğitim kadar çocukların beslenmesi de büyük önem taşıyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım özellikle bu dönemde beslenme konusunda ebeveynlere yardımcı olacak önemli bilgiler verdi. Peki, uzaktan eğitimde çocuklar evde nasıl beslenmeli? Nelere dikkat edilmeli? Sabah kahvaltısı öğlen yemeğinde nasıl besinler hazırlanmalı?
27.03.2020 Ebeveyn
Kilo vermeye yardımcı olacak tarifler
Kilo vermeye yardımcı olacak tarifler Uykusuz kalındığında tatlı ihtiyacımızın arttığını ve bu ihtiyacı en kolay yoldan gidermeye çalıştığımızı inceleyen Dr.Micheal Mosley, gözlem yöntemiyle bir çalışma yaptı ve uyku düzeninin iştah seviyesini nasıl etkilediğini araştırıp kilo vermeye yardımcı olacak hızlı ve etkili diyet listesini sundu.
6.07.2021 Diyet Yemekleri
Günün iftar menüsü: 19. gün
Günün iftar menüsü: 19. gün İftar menüsünün 19. gününde de birbirinden lezzetli ve klişe yemekleri aratmayacak tarifler ile karşınızdayız. Mükemmel lezzete sahip perde pilavı ve zeytinyağlı yaprak sarması ile günü kurtarabilirsiniz. İşte 19. gün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Bu değişiklikler ömrü uzatır
Bu değişiklikler ömrü uzatır Bir yaşam şekli olan yeni Akdeniz diyetinde uzun yaşamak isteyenler için reçel yerine yoğurt, pirinç yerine bulgur önerilirken, illa kırmızı et yiyeceklere keçi ve kuzu eti ve doğada gezinen üç yaştan ufak dana eti yemeleri tavsiye ediliyor. Ayrıca günde de en az 60 dakika yürüyüş var
28.03.2019 Gündem
Gıdada israfa karşı en taze hareket
Gıdada israfa karşı en taze hareket Beyaz eşya markası Hotpoint, gıda israfına karşı yürüttüğü çalışmalara yenisini ekledi. Ünlü Şef Jamie Oliver, Hotpoint’in Londra’daki ‘kafe’sinde artan gıdalardan sofra donattı.
12.10.2018 Ekonomi
6 aylık bebek çorbası tarifleri
6 aylık bebek çorbası tarifleri 6 aylık bebek çorbası tarifleri, bebek beslenmesinde ve bebeğin ek gıdaya geçtiği döneme geldiği için oldukça önemlidir. Genellikle uzmanlar, bu aya kadar bebeklere anne sütünün verilmesi gerektiğini önerirler. 6 aylık bebeklerde ek gıdaya geçişte yedirdikleriniz son derece önemlidir. 6 aylık bebek çorbası tariflerini henüz bilmiyorsanız sizler için hazırlamış olduğumuz 6 aylık bebek çorbası tariflerine göz atabilirsiniz. İşte 6 aylık bebek çorbası tarifleri.
10.06.2019 Bebek
Kolay iftar menüleri
Kolay iftar menüleri Kolay iftar menüleri ile iftarda zahmetsiz bir şekilde lezzetli sofralar hazırlayabileceksiniz. İftarda ne yemek hazırlayacağım, kolay ve zahmetsiz bir şekilde lezzetli bir sofra nasıl kurarım diyorsanız tam anlamıyla doğru yerdesiniz. İşte hem lezzetli hem de çabucak hazırlayabileceğiniz kolay iftar menüleri.
6.07.2021 Bilgi
Buzdolabında bulundurduğunuz besinler ne kadar sağlıklı?
Buzdolabında bulundurduğunuz besinler ne kadar sağlıklı? Sağlıklı beslenmek sağlık açısından oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Başta kilo problemi olmak üzere birçok rahatsızlığın başında beslenme bozukluğu ve sağlıksız yiyecekler tüketmek gelmektedir.
30.04.2018 Gündem
Fırında karnabahar nasıl pişirilir?
Fırında karnabahar nasıl pişirilir? Kış aylarının K ve C vitamini açısından zengin sebzesi karnabahar, Akdeniz bölgesinin doğusunda yetiştirilen faydalı bir sebzedir. Beyaz renkli, çiçeksi bir sebze olan karnabahar çeşitli şekillerde pişirilerek yenilmektedir.
30.04.2018 Gündem
Lahana çorbası diyeti
Lahana çorbası diyeti Lahana Çorbası Diyeti, kısa süre içerisinde kilo vermenize yardımcı olacak bir tür diyet yöntemidir. Lahana çorbası diyeti adından da anlaşılacağı üzere lahana çorbası içilerek yapılır. Lahana çorbası diyetini uygulayanlar bir hafta içerisinde 4 buçuk verdiklerini iddia ediyorlar. Lahana çorbası diyeti nedir, lahana çorbası diyeti nasıl yapılır diyorsanız işte cevabı…
15.02.2018 Diyet
Grill Branché'dan özel menü
Grill Branché'dan özel menü Kaliteli hizmet anlayışıyla klasik steakhouse algısını farklı bir boyuta taşıyan Grill Branché Restaurant & Lounge, özel set menüsüyle öğle yemeklerinde fark yaratıyor.
18.10.2017 Tatil
Atelier Real Food'da "gerçek yemek" keyfi
Atelier Real Food'da "gerçek yemek" keyfi The Ritz-Carlton, İstanbul’un restoranı Atelier Real Food; adını zanaatkarların üretimlerini gerçekleştirdikleri yerden esinlenerek alan ve “gerçek yemek” tabirini de adıyla birlikte kullanacak kadar iddialı bir mekan
1.08.2017 Tatil