Yemek Mantar Sotenin Yanına Ne Gider? Mantar Sotenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

Mantar Sotenin Yanına Ne Gider? Mantar Sotenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

04.10.2022 - 17:48 | Son Güncellenme:

Mantar sote hızlı ve pratik yapılan yemekler arasında yer almaktadır. Mantar sotenin yanına yapılacak olan bir çok alternatif yemek çeşitleri bulunmaktadır. Bir mantar sotenin yanına haşlanmış tavuk, yine sotelenmiş dana veya kuzu kuşbaşı et, kavurma, Domates soslu makarna herkes tarafından kolaylıkla ve çabuk yapılması pratik tarifler arasında yer almaktadır. Mantar sote patates püresi lle olduça lezzetli bir ikili oluşturmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Mantar Sotenin Yanına Ne Gider Mantar Sotenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

Mantar, insan sağlığı açısından oldukça faydalı besinler arasında yer almaktadır. Bu sebeple başta mantar çorbası olmak üzere mantar sote hem ana yemek hem de ara sıcak olarak tüketilmektedir.

Haberin Devamı

Mantar sote, lezzetli olması sebebiyle tercih edilmektedir.

Mantar Sotenin Yanına Ne Gider? 

Mantar sote mantarın temizlenmesinden sonra çok az yağ ile birlikte kavrulması sonucunda meydana gelen hızlı ve pratik yemek çeşididir. Mantar sotenin yanına ikinci çeşit yemek olarak soğuk meze ya da sıcak ana yemek türleri yapılabilir. 

1- Et Kavurma

Et kavurma mantar sotenin yanına mükemmel giden bir yemek çeşididir.

2- Domates soslu Makarna

Domates sebze olarak tüm yemeklere yakışıyor Mantar sote yanında protein kaynağı olarak domates soslu makarna rahatlıkla tüketilmektedir. 

3- Tavuk Pane

Tavuk pane yapımı çok kolay ve pratik bir yemek olup Mantar soteye çok yakışıyor.

Mantar Sotenin Yanına Yemek ve İçecek Tavsiyeleri

Haberin Devamı

Mantar sote özellikle zamanı kısıtlı kişilerin pratik olarak hazırlayabildikleri kolay bir yemektir. Mantar sotenin yanına Domates Çorbası, Tavuk pirzola, Ton balığı salatası tavsiye edilmektedir. Mantar neredeyse tüm sulu yemeklerin yanına yakışması nedeniyle Özellikle kırmızı et kategorisinde yer alan dana antrikot oldukça bütünleşmiş olacaktır.

Mantar sote yanına içecek tavsiyelerine detaylarıyla bakılacak olursa Özellikle yaz mevsiminin vazgeçilmezi ayran, kış aylarında da şalgam oldukça yaygın tercih edilen içecekler arasında yer almaktadır. Çorba çeşitlerinde tüm soğuk veya sıcak çorbalar mantar sotenin yanına tercih edilecek içecekler arasında tercih edilmektedir.

 

Yazarlar