Dünya Mirası

Dünya Mirası

Son dakika dünya mirası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dünya mirası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dünya mirası haber sayfamızda...

Dünya Mirası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.339 dünya mirası haberi bulunmuştur.
AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: Türk vatandaşlarının da başvurabileceği programın şartları neler?
AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: Türk vatandaşlarının da başvurabileceği programın şartları neler? Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, “DiscoverEU” programı kapsamında, aralarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da bulunduğu 35 bin genç için trenle ücretsiz Avrupa turu düzenleyecek.
17.04.2024 Dünya
Uğrunda yüzlerce insan öldü, 3 bin metre yüksekte! 'Kıyametten bile sağ çıkabilir'
Uğrunda yüzlerce insan öldü, 3 bin metre yüksekte! 'Kıyametten bile sağ çıkabilir' Bundan 100 yıl önce bir dağın kayalık yüzüne inşa edilen bu kulübe, 'dünyanın en yalnız evi' olarak kabul ediliyor. Peki, yaklaşık 3 bin metre metre yükseklikte bulunan ve uğruna yüzlerce insanın hayatını kaybettiği bu ev neden ve nasıl inşa edildi?
16.04.2024 Yaşam
İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali için geri sayım
İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali için geri sayım Bursa'nın İznik ilçesinde 3 gün boyunca sürecek, Dünya’da büyük ilgi ile takip edilen, Marmara Bölgesi'nin en büyük gölünde gerçekleşen İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali 19-21 Nisan’da...
15.04.2024 Diğer
Samos’ta kapıya takıldık! Türk turistler nelere dikkat etmeli?
Samos’ta kapıya takıldık! Türk turistler nelere dikkat etmeli? Seferihisar’dan kalkan İDO yolcu gemisinin ilk seferiyle Samos’a gittik. Yeşil ve gri pasaport ile Schengen vize sahibi yolcular adaya sorunsuz geçiş yaptı ancak bizim gibi bordo pasaport sahipleri ‘kapıda vize’ alabilmek için 2 saat bekledi.
12.04.2024 Gündem
Kapadokya’ya ziyaretçi akını
Kapadokya’ya ziyaretçi akını Kapadokya, 2024’ün ilk çeyreğinde 531 bin 607 turist ağırladı.
11.04.2024 Kültür Sanat
6 bin 600 nüfuslu turistik ilçede rezervasyonlar yüzde 90'a dayandı
6 bin 600 nüfuslu turistik ilçede rezervasyonlar yüzde 90'a dayandı Bartın'ın 6 bin 600 nüfuslu turistik ilçesi Amasra'da 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi tüm konaklama tesislerinde rezervasyonlar yüzde 90'a ulaştı. Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, "Bayram süresince yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu yönde bütün tedbirlerimizi aldık” dedi.
6.04.2024 Ekonomi
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik'
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Van'da yapılan 'Turizm Master Planı' lansman toplantısına katıldı. Bakan Ersoy, "13 Mart'ta Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile ilk master plan lansmanımızı yaptık. Van'ın da Samsun'la birlikte bu alanda öncülük ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duydum. İl Turizm Master Planları yoğun bir sürecin sonunda şekilleniyor. Sonuç vermesi için titizlikle yürütülmesi gereken bir çalışma bu" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Türkiye'den bir ilçe daha sakin şehir listesine girdi
Türkiye'den bir ilçe daha sakin şehir listesine girdi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Karabük'ün tarihi Safranbolu ilçesi 'Sakin Şehir' (Cittaslow) ünvanı aldı. Bu gelişme, ilçede sevinçle karşılandı.
25.03.2024 Gündem
141 yıldır çözülemeyen gizem! Milyonlarca kişi görmek için akın ediyor
141 yıldır çözülemeyen gizem! Milyonlarca kişi görmek için akın ediyor  Dünyanın sayılı eserleri arasında gösterilen ve mimar Antoni Gaudi'nin şaheseri olarak görülen ‘La Sagrada Familia’da sona yaklaşılıyor. Dünyanın en iyi mimarlarının üzerinde çalıştığı bazilikanın 2026 yılında vinçsiz olarak görüleceği değerlendiriliyor.
25.03.2024 Emlak
Bakan Ersoy: Aspendos'ta kazı ve restorasyon çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz
Bakan Ersoy: Aspendos'ta kazı ve restorasyon çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yüzde 2'si kazılan ve 2023'te 270 bin kişinin ziyaret ettiği Aspendos Antik Kenti'nin 4 yıl içinde yüzde 30'unda kazı, restorasyon ve onarım çalışmalarını tamamlamayı planladıklarını söyledi. Ersoy, çalışmalar için ilk etapta 1 milyar liralık ödenek ayırdıklarını da kaydetti.
14.03.2024 Ekonomi
Tarihimiz ‘ışıkla’ aydınlanıyor
Tarihimiz ‘ışıkla’ aydınlanıyor Tarihin ışıkla buluştuğu Hierapolis Antik Kenti ziyaretçileriyle gece buluşmak için gün sayıyor. Türkiye’nin ışıklandırılarak gece müzeciliğine kazandırılan ikinci ören yeri olan Hierapolis, ışık ve gölgenin gücüyle etkileyici tarihini gözler önüne seriyor.
13.03.2024 Kültür Sanat
‘Beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri ışıklandırıldı
‘Beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri ışıklandırıldı Denizli'de UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve ‘beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gece müzeciliği projesi kapsamında ışıklandırıldı. Beyaz travertenler, antik tiyatro ve cehennem kapısının renkli ışıklarla donatılması antik kentte doyumsuz manzara oluştururken, gece müzeciliğinin tanıtımı da yapıldı. Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Efes'ten sonra gece aydınlatılması yapılan ikinci ören yeri oldu.
8.03.2024 Gündem
Barista olup, kahve ikram ettiler! Servis Varank'tan hesaplar Aktaş'tan
Barista olup, kahve ikram ettiler! Servis Varank'tan hesaplar Aktaş'tan TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tarihi Çarşıbaşı Meydanında hizmete sunulan Burfaş Kafe’de barista önlüğü giyerek tezgahının başına geçti ve gençlere kahve ikram etti. Varank, kahveleri hazırlarken Aktaş ise hem sipariş aldı hem de hesabı ödedi.
6.03.2024 Gündem
AK Parti Bursa Adayı Alinur Aktaş'ın 31 Mart projeleri! 100 bin konutluk kentsel dönüşüm
AK Parti Bursa Adayı Alinur Aktaş'ın 31 Mart projeleri! 100 bin konutluk kentsel dönüşüm Projelerini açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yeni dönemde 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projemizi hayata geçireceğiz. Kent kalitesini üst seviyeye taşıyacağız." dedi.
2.03.2024 Gündem
Bakan Göktaş kadınların işgücüne katılım oranını açıkladı
Bakan Göktaş kadınların işgücüne katılım oranını açıkladı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'İstanbul'u Büyüten Kadınlar' programına katıldı. Göktaş, "2002'de yüzde 27,9 olan kadınların işgücüne katılma oranını 2023 yılı Kasım ayı itibariyle yüzde 36'ya yükseltmiş durumdayız" dedi.
22.02.2024 Haberler
Bakan Göktaş kadınların işgücüne katılım oranını açıkladı
Bakan Göktaş kadınların işgücüne katılım oranını açıkladı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'İstanbul'u Büyüten Kadınlar' programına katıldı. Göktaş, "2002'de yüzde 27,9 olan kadınların işgücüne katılma oranını 2023 yılı Kasım ayı itibariyle yüzde 36'ya yükseltmiş durumdayız" dedi.
22.02.2024 Gündem
Bakan Göktaş: Kadın işgücüne katılım oranı yüzde 36’ya yükseldi
Bakan Göktaş: Kadın işgücüne katılım oranı yüzde 36’ya yükseldi “İstanbul’u Büyüten Kadınlar” programında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, son 20 yılda kadınların sosyal hayata katılımının önemine dikkat çekerek, “2002’de yüzde 27,9 olan kadınların işgücüne katılma oranını 2023 yılı Kasım ayı itibariyle yüzde 36’ya yükseltmiş durumdayız” dedi. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili de konuşan Göktaş, “İnşallah İstanbul yeniden gerçek belediyecilik ile buluşacak, İstanbul Muradına erecek” diye konuştu.
22.02.2024 Ekonomi
Murat Kurum duyurdu: 5 bin 833 TL'den başlayan taksitle kentsel dönüşüm
Murat Kurum duyurdu: 5 bin 833 TL'den başlayan taksitle kentsel dönüşüm 'Risksiz İstanbul' sloganıyla düzenlenen toplantıda konuşan Murat Kurum, kentsel dönüşümde atılacak adımları tek tek sıraladı.
15.02.2024 Haberler
Murat Kurum duyurdu: 5 bin 833 TL'den başlayan taksitle kentsel dönüşüm
Murat Kurum duyurdu: 5 bin 833 TL'den başlayan taksitle kentsel dönüşüm 'Risksiz İstanbul' sloganıyla düzenlenen toplantıda konuşan Murat Kurum, kentsel dönüşümde atılacak adımları tek tek sıraladı.
15.02.2024 Gündem
Bakan Ersoy açıkladı: Aphrodisias gece ziyaretine açılacak
Bakan Ersoy açıkladı: Aphrodisias gece ziyaretine açılacak Bakan Ersoy, Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Aphrodisias Antik Kenti’ne 120 yıldır kazı çalışmalarının yürütüldüğünü ve ancak yüzde 12’sinin kazıldığını söyledi. Aphrodisias’a bu yıl içerisinde yapmayı planladıkları projeleri açıklayan Bakan Ersoy, projelere toplam 1 milyar 750 milyon TL bütçe ayırdıklarını duyurdu.
14.02.2024 Gündem
Toprak ve Ayhancan’dan Karanlık Kanyon’da göz kamaştıran performans
Toprak ve Ayhancan’dan Karanlık Kanyon’da göz kamaştıran performans Dünya Superbike Şampiyonası tarihindeki ilk Türk şampiyon Toprak Razgatlıoğlu ve DTM’de düzenli olarak yarışan ilk Türk yarış pilotu Ayhancan Güven, Türkiye’nin saklı cennetlerinden biri olan Erzincan Kemaliye’de bulunan Karanlık Kanyon’da uzun süre unutulamayacak bir performansa imza attı. Başarılı sporcular, dünyanın en zorlu yollarından birinin bulunduğu bilinen ve özellikle motor sporcuları arasında dünyaca ünlü Karanlık Kanyon’da birbirlerine meydan okudu.
3.02.2024 Motor Sporları
Süleymaniye’nin mirası Tasarım Müzesi oldu
Süleymaniye’nin mirası Tasarım Müzesi oldu UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Süleymaniye’deki Sıra Dükkânlar, İBB İstanbul Tasarım Müzesi olarak 31 Ocak Çarşamba günü kapılarını açıyor.
29.01.2024 Kültür Sanat
'Gürcistan ile her alanda ilişkilerimizi daha da ilerletmek istiyoruz'
'Gürcistan ile her alanda ilişkilerimizi daha da ilerletmek istiyoruz' Türkiye ve Gürcistan arasında gerçekleştirilen 2024-2028 yılları için 'Kültürel İş Birliği Programı' imza töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İmzalamış olduğumuz bu program ile bu çalışmaları karşılıklı olarak daha da ileriye taşıyacak sadece ortak kültürel mirasın korunması değil, kültürün her alanında ilişkilerimizi daha da ilerletmek istiyoruz" dedi.
26.01.2024 Ekonomi
İznik’i yeniden düşlemek
İznik’i yeniden düşlemek İznik, Anadolu Selçukluları ile İslâm kültürünü temsil eden bir yapıya bürünmüş; Osmanlı’nın kuruluş yıllarında bir ilim merkezi haline gelmiştir.
21.01.2024 Arkeoloji
Tarihin sahnesi İznik Tiyatrosu
Tarihin sahnesi İznik Tiyatrosu İznik’te bulunan 2000 yıllık Roma Tiyatrosu’nda tiyatro oyunlarının ardından gladyatör dövüşleri, ilerleyen dönemde de dinî toplantılar yapıldı. M.S. 8. yüzyılda taşları surların güçlendirilmesinde kullanılan tiyatro, Osmanlı Dönemi’nde seramik fırınlarına ev sahipliği yaptı.
21.01.2024 Arkeoloji

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Mirası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.