Guinness Dünya Rekoru

Guinness Dünya Rekoru

Son dakika Guinness Dünya Rekoru haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Guinness Dünya Rekoru gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Guinness Dünya Rekoru haber sayfamızda...

Guinness Dünya Rekoru

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 330 guinness dünya rekoru haberi bulunmuştur.
Aysu Türkoğlu'nun gözü Guinness Dünya Rekoru'nda
Aysu Türkoğlu'nun gözü Guinness Dünya Rekoru'nda Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın olan 22 yaşındaki sporcu, "Kalan 5 kanalı da 5 yıl içerisinde tamamlarsam, dünyada bunu gerçekleştiren en genç kadın olarak Guinness Dünya Rekorları'na girmiş oluyorum" dedi.
30.09.2023 Diğer
Titanik’in laneti
Titanik’in laneti Ünlü Titanik gemisinin enkazını yakından görmek isteyenleri taşıyan denizaltı, Atlas Okyanusu’nda kayboldu. İngiliz milyarder Hamish Harding’in de aralarında bulunduğu 5 kişi için arama kurtarma operasyonu başlatıldı.
20.06.2023 Dünya
Titanik’in enkazına turist taşıyan denizaltı kayboldu! İngiliz milyarderin olduğu doğrulandı
Titanik’in enkazına turist taşıyan denizaltı kayboldu! İngiliz milyarderin olduğu doğrulandı Titanik’in enkazına turist taşıdığı sırada Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltıda İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding’in olduğu ailesi tarafından doğrulandı. İngiliz basınında yer alan haberde, kaybolan denizaltının sahibi OceanGate Expeditions'ın CEO'su Stockton Rush’ın da denizaltıda olduğu iddia edildi.
19.06.2023 Dünya
100 saat boyunca yemek yapan Nijeryalı şef rekor kırdı
100 saat boyunca yemek yapan Nijeryalı şef rekor kırdı Nijeryalı şef Hilda Bassey Effiong, 100 saat boyunca yemek pişirerek dünya rekoru kırdı.
16.05.2023 Dünya
30 yaşında serveti 100 milyon dolar
30 yaşında serveti 100 milyon dolar ABD’li şarkıcı ve oyuncu Selena Gomez, çocuk dizilerinde oynayarak inşa ettiği şöhretinin “bedelini” geçmişte yaşadığı psikolojik sorunlarla öderken, bu kez hayranlarının kendisine olan aşırı “düşkünlüğüyle” mücadele ediyor.
14.05.2023 Dünya
Shakira'nın Gerard Pique'ye gönderme yaptığı 'ihanet' şarkısı rekor üstüne rekor kırdı!
Shakira'nın Gerard Pique'ye gönderme yaptığı 'ihanet' şarkısı rekor üstüne rekor kırdı! Eski futbolcu Gerard Pique ile dünyaca ünlü Kolombiyalı şarkıcı Shakira, 'ihanet' iddiaları sonrası yollarını ayırmıştı. Pique, kısa süre sonra 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Clara Chia Marti ile aşkını ilan etmişti. Shakira, kendisini aldatan Gerard Pique'ye gönderme yaptığı "Music Sessions Vol. 53" adlı şarkısı ile 14 Guinness Dünya Rekoru kırdı.
13.03.2023 Cadde
Elon Musk'tan 182 milyar dolarlık kayıp ile Guinness Dünya rekoru
Elon Musk'tan 182 milyar dolarlık kayıp ile Guinness Dünya rekoru Dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk, bir yıl içinde kaybettiği 182 milyar dolar ile tarihteki en büyük kişisel servet kaybına uğradı. Musk, bu kayıpla Guinness Dünya rekorunu kırdı.
12.01.2023 Ekonomi
Z kuşağının süperstarı: Billie Eilish
Z kuşağının süperstarı: Billie Eilish Müzik kariyerinde rekorlar kıran, tarzı ve fikirleriyle milenyum gençliğine yön veren 20 yaşındaki Billie Eilish, dünyanın en etkili 100 kadını arasında yer aldı.
11.12.2022 Dünya
17 yaşındaki pilottan iki dünya rekoru
17 yaşındaki pilottan iki dünya rekoru Belçikalı doğumlu 17 yaşındaki Mack Rutherford, 5 aylık yolculuğunun ardından Bulgaristan'ın başkenti Sofya’ya iniş yaparak dünyanın çevresini tek başına turlayan en genç kişi ve dünyanın çevresini mikro ışıklı bir uçakla dolaşan en genç kişi unvanlarını kazandı. Beş kıtada uçan Rutherford, iki Guinness Dünya Rekoru'nun sahibi oldu.
25.08.2022 Dünya
Büyük Okyanus’ta tek başına yeni yıl
Büyük Okyanus’ta tek başına yeni yıl Dünyanın çevresini kendi gücüyle dolaşan ilk kişi olarak denizcilik tarihine geçen Erden Eruç, Büyük Okyanus'ta yol aldığı için 2022 yılına en erken giren Türk oldu.
3.01.2022 Gündem
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Bu hedefe hiç olmadığımız kadar yakınız
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Bu hedefe hiç olmadığımız kadar yakınız Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan, 'Buradan bütün dünyaya seslenerek diyorum ki: 'Bizi izlemeye devam edin.' diyorum. Bize dayatılan şartlara yıllarca boyun eğmedik. Savunma sanayiinde geldiğimiz nokta bütün dünyanın dilindedir.' dedi. 'Pusulamız katma değerli üretimdir. Rotamız yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyümedir.' diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Hedefimiz de dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmektir. Bu hedefimize hiç olmadığımız kadar yakınız. Ülkemizi sürekli içine çekildiği kısır döngünden kurtardık.
28.12.2021 Siyaset
İstanbul Boğazı'nda 50 metreye tüpsüz dalış
İstanbul Boğazı'nda 50 metreye tüpsüz dalış Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Milli sporcu Birgül Erken, İstanbul Boğaz'ında 50 metreye tek nefeste tüpsüz serbest dalış yaparak rekor kırdı.
25.12.2021 Su Sporları
Oyun dünyasının cesur yıldızı 25 yaşında
Oyun dünyasının cesur yıldızı 25 yaşında Lara Croft... Oyun dünyasının ilk kadın maceracılarından biri olarak gücün ve cesaretin sembolü haline geldi. "Tomb Raider" video oyun serisinin ana karakteri olan Lara Croft 25'inci yaşını kutlarken, korkmadan, yılmadan çaba göstermenin önemini sergiliyor
12.12.2021 Dünya
Dünya rekorlu Red Bull’un ‘Tünel Geçişi’ İstanbul’u dünyaya tanıttı
Dünya rekorlu Red Bull’un ‘Tünel Geçişi’ İstanbul’u dünyaya tanıttı Dünyanın en önemli gösteri pilotlarından biri olarak kabul edilen Red Bull sporcusu Dario Costa’nın bir imkansızı gerçekleştirdiği “Tunnel Pass” projesi tüm dünyada yayınlandı. İtalyan pilotun, Kuzey Marmara Otoyolu, Çatalca Mevki T1 ve T2 Tünelleri’nden 43.44 saniyede geçerek dünyada havacılık tarihinde yeni bir sayfa açtığı, sonrasında da bu rekorunu Boğaz’da kutladığı uçuşun yer aldığı proje bir kez daha İstanbul’un güzelliklerini gözler önüne serdi.
17.09.2021 Motor Sporları
Red Bull sporcusu Dario Costa'nın tünel geçişi Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi
Red Bull sporcusu Dario Costa'nın tünel geçişi Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi Red Bull sporcusu Dario Costa, Kuzey Marmara Otoyolu, Çatalca Mevki T1 ve T2 Tünelleri’nden 43,44 saniyede geçerek, "Uçak ile En Uzun Tünel Uçuşu" dünya rekorunu kırdı ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.
4.09.2021 Yaşam
Tünellerin içinden uçakla geçti, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi
Tünellerin içinden uçakla geçti, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi Dünyanın en önemli gösteri pilotlarından biri olarak kabul edilen Red Bull sporcusu Dario Costa bir kez daha imkansıza yakın bir gösteriyi başardı. İtalyan pilot, "Tunnel Pass" projesinde, Kuzey Marmara Otoyolu, Çatalca Mevki T1 ve T2 Tünelleri'nden 43.44 saniyede geçerek dünyada havacılık tarihinde yeni bir sayfa açtı. Dario Costa, dikkat çekici performansıyla birçok ilke imza atarken 'Uçak İle En Uzun Tünel Uçuşu' Dünya Rekoru'nu kırdı ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
4.09.2021 Diğer
Dünyanın en hafif robot böceği Guinness’e girmeyi başardı
Dünyanın en hafif robot böceği Guinness’e girmeyi başardı Washington Eyalet Üniversitesi'nde bir mühendis tarafından icat edilen en hafif robotik böcek, yakın zamanda bir Guinness Dünya Rekoru kazandı. Robeetle olarak adlandırılan bu cihaz, kabaca üç pirinç tanesi ağırlığında olmasıyla dikkat çekiyor.
24.08.2021 Teknoloji
Milli sporcu Birgül Erken, yeni rekorlara Mısır'da hazırlanıyor
Milli sporcu Birgül Erken, yeni rekorlara Mısır'da hazırlanıyor SUALTI Dalış Mili Takımı sporcusu Birgül Erken, yaz boyu Antalya'nın Kaş ilçesinde yaptığı hazırlık çalışmalarının ardından yeni rekorlar için hazırlıklarını Mısır'da sürdürüyor. Burada katıldığı bir şampiyonada yeni bir Türkiye rekoru kıran Birgül Erken, gelecek yıl yapılacak olan Sualtı Dalış Dünya Şampiyonası'na iddialı olarak hazırlandığını belirtirken, yeni dünya rekorları için destek beklediğini de söyledi.
30.11.2020 Diğer
Paraşütle atlayan en yaşlı kişi hayatını kaybetti
Paraşütle atlayan en yaşlı kişi hayatını kaybetti Britanya'nın Cardiff kentinde emekli öğretmen ve toplamda bin 139 sefer ile paraşütle atlayan en yaşlı kişisi olan Dilys Price, 88 yaşında hayatını kaybetti.
12.10.2020 Dünya
Dünyanın en yüksek üç zirvesine en hızlı tırmanan kadın dağcı, rekor kırdı
Dünyanın en yüksek üç zirvesine en hızlı tırmanan kadın dağcı, rekor kırdı Everest, K2 ve Kangchenjunga'ya bir yıl 364 günde oksijensiz tırmanmayı başaran Meksikalı dağcı Viridiana Alvarez Chavez, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
29.08.2020 Dünya
Lady Gaga'dan olay itiraf: Zihinsel sorunlarım var
Lady Gaga'dan olay itiraf: Zihinsel sorunlarım var 'Guinness Dünya Rekoru', 'Brit' ve 'Grammy' ödülleri gibi sayısız başarıya imza atan şarkıcı Lady Gaga, katıldığı bir programda çarpıcı itiraflarda bulundu. Dünyaca ünlü şarkıcı, kullandığı antipsikotik ilaç nedeniyle beynini her zaman kontrol edemediğini itiraf etti.
13.08.2020 Cadde
10 saat sürecek! Tarihi yüzme başladı...
10 saat sürecek! Tarihi yüzme başladı... 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramında "Kartal'dan Çınarcık'a yüzme etkinliği" gerçekleştirildi. Eylül ayında Yavru Vatan Kıbrıs ile Mersin arasında ki yüzme faaliyetine hazırlık niteliği taşıyan yüzme tahmini 10 saat sürecek. Tarihi yüzmenin başlangıcı ise havadan görüntülendi 28 Kilometrelik yüzü maratonu başladı.
1.07.2020 Gündem
Guinness rekortmeni kadın bisikletçi Juliana Buhring İstanbul'da
Guinness rekortmeni kadın bisikletçi Juliana Buhring İstanbul'da Dünyayı bisikletle en hızlı turlayan kadın Alman Juliana Buhring, İstanbul'a geldi.
1.07.2020 Diğer
Su altında en uzun yürüme rekoru
Su altında en uzun yürüme rekoru Serbest dalış sporcusu Bilge Çingigiray’ın suyun altında 81 metre yürüyerek kırdığı rekor, Guinness tarafından onaylandı. Çingigiray ‘Suyun Altında En Uzun Mesafe Yürüyen Kadın’ oldu
2.01.2020 Gündem
Dünya rekoru belgesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verildi
Dünya rekoru belgesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verildi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında Çorum'a dikilen 303 bin 150 fidan ile kazanılan '1 saatte en fazla fidan dikme' dünya rekorunun tescil belgesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdi.
24.11.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Guinness Dünya Rekoru ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.