Hatim

Hatim

Son dakika hatim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hatim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hatim haber sayfamızda...

Hatim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 344 hatim haberi bulunmuştur.
Tarık Tarcan: O paranın çalınması hayatta kalmamı sağladı!
Tarık Tarcan: O paranın çalınması hayatta kalmamı sağladı! 80'li ve 90'lı yıllara damga vuran manken, sunucu ve oyuncu Tarık Tarcan, çocukluğundan ve şöhretin zirvesine çıktığı günlerden bahsetti. Yıllar önce İstanbul'u terk edip Muğla'da yaşamaya başlayan ünlü isim, mankenlik yaptığı dönemde yaşadığı ve hayatının kırılma noktalarından olan bir olayı da anlattı.
6.04.2024 Cadde
İFTAR DUASI (ARAPÇA TÜRKÇE OKUNUŞU-ANLAMI): 🤲 Ramazan ayı bugün başladı! İftar-oruç açarken okunacak dualar! 📌 İşte Ramazan ayı için iftar duası...
İFTAR DUASI (ARAPÇA TÜRKÇE OKUNUŞU-ANLAMI): 🤲 Ramazan ayı bugün başladı! İftar-oruç açarken okunacak dualar! 📌 İşte Ramazan ayı için iftar duası... İftar duası ile ilgili araştırmalar başladı. On bir ayın sultanı Ramazan ayı başladı. Ramazan ayında Müslüman alemi oruç ibadetini gerçekleştiriyor. Oruç açarken okunacak dualar ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte Arapça-Türkçe iftar duası okunuşu ve anlamı! Peki oruç açarken hangi dualar okunur?
12.03.2024 Bilgi Rehberi
2024 MUKABELE NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? Mukabele hangi kanalda? Ramazan ayı mukabele saatleri!
2024 MUKABELE NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? Mukabele hangi kanalda? Ramazan ayı mukabele saatleri! Ramazan ayı mukabele saatleri, İslam alemi tarafından bekleniyor. Kur'an'ı takip edereken hatim indirmek isteyenler Ramazan mukabelesi için Diyanet TV ve diğer kanallardaki yayın akışını sorguluyor. Peki, Ramazan mukabele hangi kanalda, saat kaçta?
10.03.2024 Bilgi Rehberi
AK Parti İBB başkan adayı Kurum 'maske düştü' diyerek açıkladı: Ben olsam istifa ederim
AK Parti İBB başkan adayı Kurum 'maske düştü' diyerek açıkladı: Ben olsam istifa ederim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Pendik'te Ülkü Ocakları Buluşması’na katıldı.
9.03.2024 Gündem
H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: H Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: H Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Dünyanın en güzel duyguları arasında anne baba olmak yer alıyor. Yeni aile bireylerini kucağına alacağı günü sayan anne ve baba adayları çocuklarına ne isim vereceği konusunda da kafa koruyor. En güzel ve en anlamlı isimleri çocuklarına vermek isteyen aileler seçici oluyor. Keşfedilmemiş isimler, duyulmamış, değişik, nadir bulunan isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. İsimlerin dışında anlamlarına da dikkat ediliyor. H harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'tan tarihi Gazze yürüyüşü çağrısı
Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'tan tarihi Gazze yürüyüşü çağrısı İstanbul yeni yılın ilk gününde yürüyüşe hazırlanıyor. 1 Ocak pazartesi sabahı binlerce kişinin Müslümanların yanında olmak, zalimlere karşı çıkmak için Galata Köprüsü'nde buluşması bekleniyor.
29.12.2023 Haberler
Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'tan tarihi Gazze yürüyüşü çağrısı
Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'tan tarihi Gazze yürüyüşü çağrısı İstanbul yeni yılın ilk gününde yürüyüşe hazırlanıyor. 1 Ocak pazartesi sabahı binlerce kişinin Müslümanların yanında olmak, zalimlere karşı çıkmak için Galata Köprüsü'nde buluşması bekleniyor.
29.12.2023 Gündem
Hatim Duası Okunuşu: Hatim Duası Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Diyanet Meali
Hatim Duası Okunuşu: Hatim Duası Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Diyanet Meali Peygamber efendimizin(a.s)'in Kur'an-ı Kerim'i hatmettikten sonra okunduğu rivayeti İbn Kesîr tarafından dile getirilen Hatim duasının okunuşu ve türkçe anlamı müminler tarafından merak ediliyor. İşte Hatim duasının bilinmeyenleri...
2.11.2023 Dualar
Rum Suresi Oku - Rum Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Rum Suresi Oku - Rum Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 30. suresi olan Rum Suresi toplamda 60 ayetten oluşur. Mekke döneminde inen Rum suresi, adını ikinci ayetten almaktadır. Okuması oldukça faziletli olan bu surede genel olarak kıyametten Allah'ın varlı ve birliğine inanmayan ve Kureyş kabilesinin İslâm’a karşı olumsuz tutumu ele almıştır. Rum Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir?
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir? Kelime dağarcığını test eden Kelime Gezmece bir bulmaca oyunudur. Farklı şehirlerin isimlendirildiği bu oyunda zorlu seviyeleri ve bölümler bulunuyor. Toplam 47 bölümden oluşan oyun cep telefonlarından oynanabiliyor. Oyun seviyesi arttıkça cevaplarını bulmak da bir o kadar zor oluyor. Özellikle bazı bölümlerin cevaplarını bulmak oldukça zor. Kelimeleri bulmanın yanı sıra Kelime Gezmece cevapları ile kelime haznesi ve düşünme yeteneğinin gelişmesine yardımcı oluyor. Kelime Gezmece tüm seviyeler ve cevapları için “Kelime Gezmece Cevapları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
‘Mustafa’m zaferi ele almadan dönme’
‘Mustafa’m zaferi ele almadan dönme’ Mustafa Kemal, taarruzdan önce görüştüğü annesine Ankara’dan ayrılacağını söylemez. Zübeyde Hanım ise ardından “Çay davetine gidiyorum dedin. Ama annen nereye gittiğini bilir. Mustafa’m, zaferi ele almadan dönme” diye not gönderir...
30.08.2023 Gündem
Ayasofya Camii'nde 15 Temmuz şehitleri için hatim indirildi
Ayasofya Camii'nde 15 Temmuz şehitleri için hatim indirildi 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılında şehitler için Ayasofya Camii'nde Kur'an-ı Kerim okunarak 252 hatim indirildi.
15.07.2023 Gündem
Hâtemü'n Nebiyyîn Ne Demek? Arapça Olan Kelimenin Türkçe Anlamı Nedir?
Hâtemü'n Nebiyyîn Ne Demek? Arapça Olan Kelimenin Türkçe Anlamı Nedir? Hatemü'n Nebiyyin İslam dininde ayrılmaz parçası olarak bilinmektedir. Özellikle okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi tanımı olarak verilen Hatemü'l Nebiyyin peygamberliğin sona erdiğini ifade etmektedir. Peki Hâtemü'n Nebiyyîn ne demek? Arapça olan kelimenin Türkçe anlamı nedir? İşte, Hâtemü'n Nebiyyîn hakkında merak edilenler.
29.04.2023 Dini Bilgiler
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam bütün insanlığa gönderilen en büyük nimet
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam bütün insanlığa gönderilen en büyük nimet Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Romanlar Konfederasyonu ortaklığında düzenlenen 'Roman vatandaşların umreye Uğurlanması ve Dualarla Buluşuyoruz' programına katıldı.
28.04.2023 Gündem
Ayet-El Kürsi’de Geçen Allah’ın İsimleri ve Anlamları... Ayetel Kürsi Okumanın Faydaları ve Faziletleri Nelerdir?
Ayet-El Kürsi’de Geçen Allah’ın İsimleri ve Anlamları... Ayetel Kürsi Okumanın Faydaları ve Faziletleri Nelerdir? Ayetel Kürsi, Kuran'da Bakara suresinin içinde yer alıyor. Bakara suresinin 255. ayetidir. Halk arasında genellikle dua olarak kabul edilir. Kötülüklerden, kaza ve belalardan korunmak için sıklıkla okunur. Bununla birlikte bolluk, bereket ve sağlık için de okunmaktadır. Ayetel Kürsi'nin ne anlama geldiğini ve faziletini öğrenip, buna göre günlük hayatınızda okuyabilirsiniz. Ayetel Kürsi'nin önemini, faziletlerini ve faydalarını derlerdik.
28.03.2023 Dualar
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ramazan ayı, zekat ayıdır
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ramazan ayı, zekat ayıdır Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TRT 1’de iftara doğru canlı yayınlanan “Ramazan Sevinci” programının konuğu oldu.
26.03.2023 Gündem
Karşıyakalılar için lokma döktürdü
Karşıyakalılar için lokma döktürdü Karşıyaka Sanayici İş İnsanları Derneği (KASİAD) Onursal Başkanı Osman Avcı, şubat ayında vefat eden babası, Karşıyaka esnafı ve depremde yaşamını kaybedenler için toplu hatim duası okuttu, lokma döktürdü.
2.03.2023 Ege
Evinin önünde silahlı saldırıya uğradı, hastanede öldü!
Evinin önünde silahlı saldırıya uğradı, hastanede öldü! Gaziantep’te, evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan Suriye uyruklu Mahmut el Hatim (33), ağır yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
16.01.2023 Gündem
Eski Milli Eğitim Bakanı İleri, vefatının 61'inci yıl dönümünde anıldı
Eski Milli Eğitim Bakanı İleri, vefatının 61'inci yıl dönümünde anıldı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, vefatının 61'inci yıl dönümünde eski Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'nin kabrini ziyaret etti.
31.12.2022 Gündem
Sadio Mane, Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek!
Sadio Mane, Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek! Senegal'de sakatlığı bulunmasına rağmen Dünya Kupası kadrosunda yer alan Sadio Mane turnuvada forma giyemeyecek.
18.11.2022 Dünya Kupası
Sadio Mane için 35 imam 45 hatim indirdi
Sadio Mane için 35 imam 45 hatim indirdi 2022 Dünya Kupası mücadele edecek Senegal'in dünyaca ünlü yıldızı Sadio Mane için doğduğu köy halkı adeta seferber oldu.
16.11.2022 Dünya Kupası
Ayetel Kürsi Günde Kaç Kere Okunmalıdır? Ayetel Kürsi Okumanın Faziletleri Ve Faydaları Nelerdir?
Ayetel Kürsi Günde Kaç Kere Okunmalıdır? Ayetel Kürsi Okumanın Faziletleri Ve Faydaları Nelerdir? Kuranı Kerimde Bakara suresi içerisinde yer alan Ayetel Kürsinin kelime anlamı yüksek ayetler olarak bilinmektedir. Ayetel Kürsi okumanın faziletleri ve faydaları birçok hadiste bildirilmektedir. Ayetel Kürsi içerisinde bulunan ayetlerde her türlü kötülüklerden korunmak ve iman esaslarını kabul ederek tevhid inancını tazelemek öne çıkan faziletleri arasındadır. Ayetel Kürsi okumanın diğer faziletleri ve faydalarını sizler için derledik.
7.09.2022 Dini Bilgiler
Feci kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü
Feci kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü Gaziantep'te direksiyon hakimiyetini kaybeden araç, karşı şeride uçarak önce bir işçi servisine daha sonra da kamyonete çarptı. Meydana gelen feci kaza sonrası ortalık savaş alanına dönerken 2'si ağır 3 kişi yaralandı.
18.08.2022 Gündem
Ayasofya Camii'nde 251 şehit için hatim indirildi
Ayasofya Camii'nde 251 şehit için hatim indirildi Ayasofya Camii’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında 251 şehit için hatim indirildi.
15.07.2022 Gündem
Hedefimiz 15 Temmuz’u unutturmamak
Hedefimiz 15 Temmuz’u unutturmamak 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, amaçlarının 15 Temmuzu hafızalarda diri tutmak olduğunu belirterek, “Bundan yüz yıl sonra 15 Temmuz ruhunu yaşatabilmek için nitelikli eserlerin ortaya konması zaruri. Bunu yapmak 251 şehidimize ve gazilerimize olan borcumuz” dedi.
15.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hatim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.