Hubble Teleskobu

Hubble Teleskobu

Son dakika hubble teleskobu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hubble teleskobu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hubble teleskobu haber sayfamızda...

Hubble Teleskobu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 179 hubble teleskobu haberi bulunmuştur.
Hubble Uzay Teleskobu ortaya çıkardı: 'Dev kozmik anahtar deliği'
Hubble Uzay Teleskobu ortaya çıkardı: 'Dev kozmik anahtar deliği' Hubble teleskobunun yakaladığı eski görüntülere yeni bir bakış, uzak bir nebuladaki boşluğun gaz ve tozun içinden uzayın karanlığına doğru uzanan büyük bir delik olduğunu gösteriyor.
25.10.2022 Dünya
Hubble’dan yeni görüntü
Hubble’dan yeni görüntü ABD Ulusal Uzay ve Havacılık Ajansı NASA’nın Hubble teleskobu, yıldızların nasıl oluştuğuna ışık tutacak çarpıcı bir görüntü elde etti.
11.09.2022 Dünya
Evrenin tarihini aynalarına yansıtacak
Evrenin tarihini aynalarına yansıtacak Tasarım ve inşası çeyrek asrı alan, dünyanın en büyük ve en güçlü teleskobu olarak lanse edilen James Webb nihayet fırlatıldı. Webb teleskobu, aynalarıyla "Evrende yalnız mıyız?" sorusu başta olmak üzere, Büyük Patlama’nın ardından ilk yıldızlar ve galaksilerin oluşumunu, yani evrenin tarihini bizlere yansıtacak.
26.12.2021 Dünya
NASA'dan "gülen yüze" benzeyen galaksi paylaşımı
NASA'dan "gülen yüze" benzeyen galaksi paylaşımı Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzayın derinliklerinde keşfedilen "gülen yüz" şeklini andıran galaksinin fotoğrafını paylaştı.
26.10.2021 Teknoloji
NASA 'James Webb Teleskobu' isminin değiştirilmesine yönelik kararı açıkladı
NASA 'James Webb Teleskobu' isminin değiştirilmesine yönelik kararı açıkladı NASA yeni teleskobu için seçtiği isimle tartışmalara konu olmuştu. Zira eşcinsel karşıtı politikaları sebebiyle eleştirilen Jamess Webb'in isminin yeni teleskoba verileceğini açıkladığında bunun yanlış olduğu bilim çevrelerinde konuşulmaya başlanmıştı. NASA bu eleştirileri değerlendirdi ancak Hubble Teleskobu'nun yerini alacak olan yeni teleskobu için isim değişikliğine gitmiyor. Yani teleskobun ismi James Webb Teleskobu olarak kalacak.
2.10.2021 Teknoloji
Alevli bir kılıç gibi uzanan oluşum görüntüledi! Dünya'dan bin 300 ışık yılı uzaklıkta
Alevli bir kılıç gibi uzanan oluşum görüntüledi! Dünya'dan bin 300 ışık yılı uzaklıkta Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) yönettiği Hubble Uzay Teleskobu yeni ve çarpıcı bir görüntü kaydetti. Yayımlanan fotoğrafta alevli bir mavi kılıç, dev bir kozmik cismin içinden geçiyormuş gibi görünüyor.
31.08.2021 Teknoloji
Uzay Filmleri: Bilim Kurgu Ve Uzay İle İlgili Çekilmiş En İyi Filmler
Uzay Filmleri: Bilim Kurgu Ve Uzay İle İlgili Çekilmiş En İyi Filmler Uzay filmleri nelerdir? Bilim kurgu ve uzay ile ilgili çekilmiş en iyi filmler hangileridir, en iyi uzay filmleri nelerdir? Hangilerinden izlemeye başlamak gerekir? Sizin için keyif alabileceğiniz ve bu zamana kadar akıllardan silinmeyen uzay filmlerini derledik.
27.01.2021 Kültür Sanat
Hubble teleskobu kara delikte dev gölgeler tespit etti
Hubble teleskobu kara delikte dev gölgeler tespit etti Galaksiye yansıyan parlak ışık, devasa kara deliğin çekirdeğinden kaynaklanıyor. Işığın bir kısmı dışarı sızarken geri kalanları deliğin etrafındaki kalın toz örtüsü tarafından engellenerek adeta bir gün batımı manzarası yarattı.
26.11.2020 Teknoloji
NASA Hubble Uzay Teleskobu ile doğum günü gökyüzü görüntüleme ekranı! Doğduğum gün gökyüzü nasıldı? NASA doğum günü galaksi fotoğrafları
NASA Hubble Uzay Teleskobu ile doğum günü gökyüzü görüntüleme ekranı! Doğduğum gün gökyüzü nasıldı? NASA doğum günü galaksi fotoğrafları NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu etkinliği devreye girdi. Uzayı görüntüleyen Hubble teleskobunu NASA erişime açtı. Hubble Uzay Teleskobu uygulamasının açılmasıyla doğum gününüzde uzayın nasıl olduğunu görebiliyorsunuz. Görüntüye ulaşabilmeniz için doğum günü ve ay bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Peki NASA Hubble Uzay Teleskobu ile doğum günü uzay fotoğrafı nasıl görülür?
4.04.2020 Gündem
Hubble Teleskobu "2I/Borisov" kuyruklu yıldızını görüntüledi
Hubble Teleskobu "2I/Borisov" kuyruklu yıldızını görüntüledi ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Hubble Uzay Teleskobu, Güneş Sistemi dışından gelen "2I/Borisov" kuyruklu yıldızını görüntüledi.
21.10.2019 Populer Bilim
NASA açıkladı! Çekilen en net görüntü...
NASA açıkladı! Çekilen en net görüntü... ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Hubble Uzay Teleskobu, Güneş Sistemi dışından gelen "2I/Borisov" kuyruklu yıldızını görüntüledi.
17.10.2019 Gündem
Hubble Teleskobu molekül türü varlığı keşfetti
Hubble Teleskobu molekül türü varlığı keşfetti Bilim insanları, yıldızlar arası uzayda futbol topu biçimindeki elektrikli yüklü bir molekül türünün varlığını keşfetti.
27.06.2019 Populer Bilim
Hubble Teleskobu, cüce galaksi görüntüledi
Hubble Teleskobu, cüce galaksi görüntüledi Hubble Uzay Teleskobu, Samanyolu'ndan 30 milyon ışık yılı uzaklıkta cüce galaksi görüntüledi.
4.02.2019 Populer Bilim
Oumuamua dışında güneş sistemimizde daha fazla yıldızlararası nesne bulundu
Oumuamua dışında güneş sistemimizde daha fazla yıldızlararası nesne bulundu ABD Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Hubble teleskobu ve gözlem evlerinden elde edilen verilerden, keşfedildiği geçen yıl ekimden bu yana gizemini koruyan Oumuamua'nın kuyruklu yıldız olduğu saptanmıştı. Bilim adamlarına göre Oumuamua adlı asteroid uzayda tek olmayabilir.
3.12.2018 Populer Bilim
Hubble Uzay Teleskobu gizemli gaz bulutunu fotoğrafladı
Hubble Uzay Teleskobu gizemli gaz bulutunu fotoğrafladı NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, gizemli bir gaz bulutunu detaylı görüntüledi.
21.05.2019 Bilim
Hubble, Samanyolu'nun 'ablasını' görüntüledi
Hubble, Samanyolu'nun 'ablasını' görüntüledi Hubble Uzay Teleskobu, Samanyolu galaksisine benzerliğiyle bilinen, ancak onu 2 katı büyüklüğündeki spiral galaksi "NGC 6744"yi görüntüledi.
1.08.2018 Populer Bilim
Gizemli gök cisminin kuyruklu yıldız olduğu saptandı
Gizemli gök cisminin kuyruklu yıldız olduğu saptandı ABD Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Hubble teleskobu ve gözlem evlerinden elde edilen verilerden, keşfedildiği geçen yıl ekimden bu yana gizemini koruyan Oumuamua'nın kuyruklu yıldız olduğu saptandı.
29.06.2018 Populer Bilim
Gizemli gök cisminin ne olduğu ortaya çıktı!
Gizemli gök cisminin ne olduğu ortaya çıktı! Bilim insanları keşfettikleri ilk yıldızlar arası gök  cismi Oumuamua'nın kuyruklu yıldız olduğu sonucuna vardı.
28.06.2018 Dünya
Hubble teleskopu uzayın derinliklerinden görüntüler yayımladı
Hubble teleskopu uzayın derinliklerinden görüntüler yayımladı NASA'nın Hubble Uzay Teleskopu tarafından çekilen, Dünya'dan 4 bin ışık yılı uzakta ve 55 ışık yılı genişlikteki Lagoon Nebula’nın fotoğrafları yayınlandı.
23.04.2018 Populer Bilim
NASA'nın Hubble Teleskobu görüntüledi! 11 bin ışık yılı uzakta...
NASA'nın Hubble Teleskobu görüntüledi! 11 bin ışık yılı uzakta... NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, Dünya'dan yaklaşık 11 bin ışık yılı uzakta, Sunak (Ara) takımyıldızındaki yıldız nebulasını kayda aldı.
23.12.2017 Dünya
Hubble Uzay Teleskobu 72 yeni galaksi keşfetti
Hubble Uzay Teleskobu 72 yeni galaksi keşfetti Bilim insanları Hubble Uzay Teleskobu'nun çektiği fotoğraflar sayesinde 72 yeni galaksi keşfi yaptı.
13.03.2018 Bilim
Hubble teleskobu Mars'ın uydusu Phobos'u görüntüledi
Hubble teleskobu Mars'ın uydusu Phobos'u görüntüledi ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) Hubble Uzay Teleskobu, Mars'ın iki uydusundan biri olan Phobos'u görüntüledi.
21.07.2017 Populer Bilim
Hubble Teleskobu 'mega-meyzer' galaksi keşfetti
Hubble Teleskobu 'mega-meyzer' galaksi keşfetti Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, dünyadan 370 milyon ışık yılı ötede, ışık yerine radyasyon yayan "mayzer" özellikli dev galaksi keşfetti.
30.12.2016 Teknoloji
NASA’nın zaman makinesi hazır!
NASA’nın zaman makinesi hazır! 20 yıldır üzerinde çalışılan James Webb Uzay Teleskobu için sona yaklaşıldı. Hubble Teleskobu’nun yerini alması beklenen James Webb, milyonlarca yıl önce sönmüş yıldızların geçmişini de inceleyebilecek
4.11.2016 Dünya
Europa’da su olabilir
Europa’da su olabilir ABD’nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Jüpiter’in uydusu Europa’da su buharlarına rastlanmış olabileceğini açıkladı.
27.09.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hubble Teleskobu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.