İnek Sütü

İnek Sütü

Son dakika inek sütü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan inek sütü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan inek sütü haber sayfamızda...

İnek Sütü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 633 inek sütü haberi bulunmuştur.
Toplanan inek sütü miktarı arttı
Toplanan inek sütü miktarı arttı Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 arttı.
18.04.2024 Ekonomi
İnek azaldı süt arttı! Uzmanlar bu ters orantının sebebini açıkladı
İnek azaldı süt arttı! Uzmanlar bu ters orantının sebebini açıkladı Türkiye’de süt hayvanı sayısı azalırken süt miktarı artıyor. Besicilerin, süt verimi yüksek ırkları daha fazla tercih etmesiyle ortaya çıkan bu tablo, Avrupa ile de paralel. Uzmanlar her türlü üretimde modern yöntemlerin verimliliği artıracağını belirtiyor.
11.04.2024 Ekonomi
Gluten ve laktoz içermiyor! Evde badem sütü yapmak çok kolay
Gluten ve laktoz içermiyor! Evde badem sütü yapmak çok kolay Badem sütünün gluten ve laktoz içermemesi sebebiyle alerjen bünyelerde rahatlıkla tüketilebileceğini söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş, “Vitamin-mineral açısından da en az inek sütü kadar zengin olması sebebiyle hem intoleransı olan kişiler için hem de veganlar için çok sağlıklı bir seçenek oluşturuyor” dedi.
18.03.2024 Genel Sağlık
Toplanan inek sütü miktarı 2023’te arttı
Toplanan inek sütü miktarı 2023’te arttı Türkiye genelinde ticari süt işletmecilerince toplanan inek sütü miktarı arttı.
15.02.2024 Ekonomi
Golf Dondurma deprem bölgesinde istihdamı artırırken, yerel üreticiyi de destekleyerek yaraları sarıyor
Golf Dondurma deprem bölgesinde istihdamı artırırken, yerel üreticiyi de destekleyerek yaraları sarıyor Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından bölgeye olan desteğini ara vermeden sürdüren Golf Dondurma, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Firma Kahramanmaraş’taki fabrikasında istihdamı artırırken diğer yandan da bölge halkından ürün tedariki yaparak yerel üreticilerin yanında olduğunu kanıtlıyor. Depremin ardından üretim kapasitesini yüzde 30 artırarak 3 vardiyalı çalışma düzenine geçen marka, Kahramanmaraş’taki çalışan sayısını 180’e çıkarak bölge istihdamına da sürdürülebilir şekilde destek oluyor.
1.02.2024 Ekonomi
Yoğurda hücum! Üretim arttı ihracat yükseldi...
Yoğurda hücum! Üretim arttı ihracat yükseldi... Türkiye’de yoğurt üretimi artıyor, ihracatı yükseliyor. Tüketicilerin farklı çeşit yoğurtlara ilgisi çoğalırken son dönemde az yağlı yoğurt büyük talep görüyor.
26.01.2024 Ekonomi
Endişe yaratan çiğ süt modası... Uzmanlar dehşete düştü
Endişe yaratan çiğ süt modası... Uzmanlar dehşete düştü Sosyal medyada pastörize edilmemiş çiğ süt içme modasının yayılması, uzmanları dehşete düşürdü.
21.01.2024 Dünya
819 bin 386 ton inek sütü toplandı
819 bin 386 ton inek sütü toplandı Toplanan inek sütü miktarı, Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,2 arttı.
14.12.2023 Ekonomi
Ezine peyniri AB’den coğrafi işaret tescili aldı
Ezine peyniri AB’den coğrafi işaret tescili aldı Tarım ve Orman Bakanlığı ve paydaş kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Ezine peyniri Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı.
8.12.2023 Ekonomi
Ezine peyniri AB'den coğrafi işaret tescili aldı
Ezine peyniri AB'den coğrafi işaret tescili aldı Coğrafi konum itibarıyla Kaz Dağları'nın eteklerinde yetişen koyun, keçi ve ineklerin sütünden yapılan Ezine peyniri, Türkiye’den Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alan ilk peynir oldu.
7.12.2023 Ekonomi
Toplanan inek sütü Eylül’de artış gösterdi
Toplanan inek sütü Eylül’de artış gösterdi Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 arttı.
14.11.2023 Ekonomi
‘Beyaz eti seç Dünya’yı kurtar’
‘Beyaz eti seç Dünya’yı kurtar’ Yeni bir araştırmaya göre, karbon emisyonu yüksek sığır eti yerine tavuk yemek, inek sütü yerine bitki bazlı süt içmek, Dünya’nın havasını korumaya katkı sağlayacak.
30.10.2023 Dünya
Yoğurt gerçeği: Türkler karıncayla mayaladı! 'Sütten yapıldı ama sütten daha faydalı'
Yoğurt gerçeği: Türkler karıncayla mayaladı! 'Sütten yapıldı ama sütten daha faydalı' İlk izleri 7 bin yıl önce Mezopotamya’da keşfedilen yoğurt bugün Türklerle özdeşleşmiş durumda. Peki inek, manda, keçi gibi çeşitlere sahip yoğurdun hangisi daha faydalı? Neden süt laktoz intoleransı yaratırken, sütten yapılan yoğurt herhangi bir sıkıntıya yol açmaz? Tarihten bu yana yoğurdun vücutta yarattığı etkileri Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut'a sorduk.
30.09.2023 Genel Sağlık
Çocuklarda ölümcül inek sütü alerjisi
Çocuklarda ölümcül inek sütü alerjisi Bir araştırma, inek sütünün 1992-2018 yılları arasında okul çağındaki çocuklarda meydana gelen 66 alerjik şoka bağlı ölümün 17’sinden sorumlu olduğunu ortaya koydu.
29.09.2023 Gündem
‘Ezine’ AB yolcusu taklitleri korku sardı
‘Ezine’ AB yolcusu taklitleri korku sardı Ezine peyniri, AB coğrafi işaret tescili için geri sayımda. Tescilin peynir ihracatına olumlu yansıması da beklenirken, piyasada sahte Ezine peynirlerine yönelik çalışmalar sürüyor.
9.09.2023 Ekonomi
Doğumdan sonraki sürece dikkat! Uzmanlardan alerji uyarısı
Doğumdan sonraki sürece dikkat! Uzmanlardan alerji uyarısı Dünya genelinde her geçen gün çeşitli alerjilerden muzdarip olan insan sayısı daha da artıyor. Uzmanlar, bu durumun arkasında iklim değişikliği, doğal olmayan gıdalar olduğunu belirterek, alerjik hastalıkların doğumdan sonraki ilk işaretlerini sıraladı.
5.09.2023 Genel Sağlık
Yumurta üretimi arttı, içme sütü üretimi azaldı
Yumurta üretimi arttı, içme sütü üretimi azaldı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziranda yumurta, inek peyniri, ayran ve tereyağı üretiminin arttığını; tavuk eti, hindi eti, yoğurt ve içme sütü üretiminin azaldığını açıkladı.
9.08.2023 Ekonomi
Ağlama nöbetlerine elveda! Kolik bebekleri rahatlatmanın 7 basit yolu
Ağlama nöbetlerine elveda! Kolik bebekleri rahatlatmanın 7 basit yolu Kolik sürecinin hem bebek hem de aileler için yorucu ve yıpratıcı olduğunu söyleyen Uz. Dr. Kerem Yıldız, bazı önlemlerin bu dönemde işe yarayabildiğini belirterek, kolik olan bebekleri rahatlatacak 7 yöntemi açıkladı.  
19.07.2023 Genel Sağlık
Çiğ süt tavsiye fiyatı artırıldı
Çiğ süt tavsiye fiyatı artırıldı 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatı litre başına net 11,5 lira olarak belirlendi.
13.07.2023 Ekonomi
Toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında yüzde 2,4 arttı
Toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında yüzde 2,4 arttı Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 arttı.
14.06.2023 Ekonomi
Toplanan inek sütü miktarı Mart ayında yüzde 6,2 arttı
Toplanan inek sütü miktarı Mart ayında yüzde 6,2 arttı Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 arttı.
11.05.2023 Ekonomi
Çiğ süt üretimi 2022 yılında yüzde 7,1 azaldı
Çiğ süt üretimi 2022 yılında yüzde 7,1 azaldı 2022 yılında çiğ süt üretimi yüzde 7,1 azalarak 21 milyon 563 bin 492 ton oldu.
5.05.2023 Ekonomi
Kilo verme sürecinde doğru bilinen yanlışlar! Kilo kaybını engelleyen 9 neden
Kilo verme sürecinde doğru bilinen yanlışlar! Kilo kaybını engelleyen 9 neden Kilo verme yolculuğuna çıkan herkesin temel olarak bildiği besinler arasında abur cuburlar, şekerli gazlı içecekler ve şeker ürünleri yer alıyor. Ancak bazı salata, bitkisel süt ve peynir gibi sağlıklı bilinen gıda maddeleri kilo vermemizi zorlaştırıyor. İşte diyetisyenlere göre kilo verme hedeflerinizin önüne taş koyan 9 besin...
20.04.2023 Bilgi Rehberi
Toplanan inek sütü miktarı yıllık yüzde 0,5 arttı
Toplanan inek sütü miktarı yıllık yüzde 0,5 arttı Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 arttı.
13.04.2023 Ekonomi
Ticari süt işletmelerince 873 bin 974 ton inek sütü toplandı
Ticari süt işletmelerince 873 bin 974 ton inek sütü toplandı Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 arttı.
14.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İnek Sütü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.