Kilo Kaybı

Kilo Kaybı

Son dakika kilo kaybı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kilo kaybı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kilo kaybı haber sayfamızda...

Kilo Kaybı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.538 kilo kaybı haberi bulunmuştur.
Halsizlik, kilo kaybı, nefes darlığı! Kalp tümörünün habercisi olabilir
Halsizlik, kilo kaybı, nefes darlığı! Kalp tümörünün habercisi olabilir Kalpte aşırı ve kontrolsüz şekilde görülen hücre büyümeleri kalp kaynaklı olabiliyor ya da diğer organlardan kanserli hücrelerin sıçramasıyla görülebiliyor. Kalp tümörlerinin genellikle tesadüf eseri ortaya çıktığı biliniyor. Tümörden habersiz hastalar göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı, halsizlik ve kilo kaybı belirtileriyle doktora başvuruyor. Tümör, yapısına göre kalp içinde 1-2 cm boyutlarından 10-12 cm boyutlarına kadar büyüyebiliyor. Prof. Dr. Burak Onan, kalp tümörlerinde robotik cerrahinin önemi ile ilgili bilgiler verdi.
31.03.2024 Genel Sağlık
Kate Middleton’ın kanser teşhisi hakkında neler biliniyor?
Kate Middleton’ın kanser teşhisi hakkında neler biliniyor? Galler Prensesi Kate Middleton, kanser teşhisinin ardından Şubat sonunda önleyici kemoterapiye başladığını açıkladı.
23.03.2024 Dünya
Kolon kanserine karşı beslenmeye dikkat!
Kolon kanserine karşı beslenmeye dikkat! Mart ayı, kolorektal kanser farkındalık ayı. Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre, ülkemizde kolorektal kanser türleri hem erkeklerde hem de kadınlarda ilk üçte yer alıyor. En basit korunma yolu ise; sağlıklı beslenme, obeziteyle mücadele ve egzersiz yapmaktan geçiyor.
16.03.2024 Pazar
Karaciğer yağlanması böyle sinyal veriyor! Uzmanı belirtileri sıraladı
Karaciğer yağlanması böyle sinyal veriyor! Uzmanı belirtileri sıraladı Yorgunluk, mide bulantısı, iştahsızlık, kilo kaybı, karın ağrısı ile zihin karışıklığı ve dalgınlık gibi sorunların karaciğer yağlanmasına işaret edebileceğini vurgulayan Dr. İlksoy İkibiroğlu önemli bilgilendirmelerde bulundu.
21.02.2024 Genel Sağlık
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Sevda Ferdağ son yolculuğuna uğurlandı
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Sevda Ferdağ son yolculuğuna uğurlandı Asıl adı Lütfiye Dumrul olan, 'Ağır Roman', 'Kapıcılar Kralı' ve 'Serseri Kabadayı' gibi yapımlarda yer almış usta oyuncu Seva Ferdağ, 17 Şubat'ta uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Ferdağ, dün Zincirlikuyu Cami’nde kılınan cenaze namazı sonrası Kuruçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi.
19.02.2024 Cadde
Avokado giren eve doktor girmez
Avokado giren eve doktor girmez Uzmanlar, sağlıklı yağlar, lif ve bol vitamin içeren, Antalya’da da üretimi yapılan avokadonun sağlığa 8 faydasını açıkladı:
18.02.2024 Gündem
Kanser değil, minik Tuana kazandı
Kanser değil, minik Tuana kazandı İzmir'de, 16 aylıkken denge ve fazla kilo kaybı gibi şikayetleri ortaya çıkan ve 4 yaşında görme kabiliyetini tamamen kaybeden 12 yaşındaki Tuana Ülker'e beyin sapı tümörü teşhisi konuldu. Bu süreçte 6 operasyon geçiren Tuana, desteklerle mücadeleyi bırakmadı, moralle, etkinliklerle hayata tutundu.
16.02.2024 Haberler
Elektronik sigara kullananlar dikkat: Akciğer hastalığına neden oluyor! Elektronik sigara hastalığı EVALI nedir, belirtileri nelerdir?
Elektronik sigara kullananlar dikkat: Akciğer hastalığına neden oluyor! Elektronik sigara hastalığı EVALI nedir, belirtileri nelerdir? Elektronik sigara kullanımına bağlı akciğer hastalığı tanımlandı. İlk olarak 17 yaşında Amerikalı bir öğrencide tespit edilen EVALI hastalığı son dönemlerde ülkemizde de görülmeye başlandı. 2019'un başlarında, ABD'de birçok insanın ani olarak ciddi solunum problemleri yaşamasıyla birlikte ortaya çıkan hastalık hakkında "Elektronik sigara hastalığı EVALI nedir, belirtileri nelerdir?" soruları gündeme geldi. İşte detaylar…
8.02.2024 Bilgi Rehberi
15 dakika bekletin, tüketmeden önce pişirin! Kolesterolü düşüren yöntem
15 dakika bekletin, tüketmeden önce pişirin! Kolesterolü düşüren yöntem Yeşil yapraklı sebzeler yemek ve abur cuburdan uzak durmak beyin sağlığının iyileştirilmesinden kilo kaybına kadar birçok fayda sağlıyor. Ancak kilo kaybı sağlamak ve besinlerden iki katı faydalanmak için bazı püf noktalar da mevcut. Peki bunlar neler?
3.02.2024 Genel Sağlık
Diyabete karşı yoga
Diyabete karşı yoga Yoganın diyabet riskini azaltmaya katkısı olduğu ortaya çıktı.
30.01.2024 Gündem
Karın ağrısı sandı, iç organlarından kurt çıktı! Türkiye'de bu bölgede görülüyor
Karın ağrısı sandı, iç organlarından kurt çıktı! Türkiye'de bu bölgede görülüyor Yaşadığı sindirim problemleri nedeniyle hastaneye gittiğinde vücudunun içinde neler olup bittiğini bilmiyordu. Yapılan incelemelerde iç organlarının solucanlar tarafından istila edildiği anlaşıldı. Dünyada 600 milyon kişiyi tehdit eden hatta ölüme kadar götüren gerçeği, Prof. Dr. Vedat Göral açıkladı.
9.01.2024 Genel Sağlık
Mide balonuyla zayıflamak mümkün! 6 ayda 15-25 kilo kaybı görülüyor
Mide balonuyla zayıflamak mümkün! 6 ayda 15-25 kilo kaybı görülüyor Mide botoksu ve mide balonu yöntemlerinin endoskopi ile yapılan işlemler olduğunu belirten Uzm. Dr. Ömer Faruk Yolcu, “İki yöntemin birbirine benzer özellikleri var. İki yöntem de ortalama 6 ay etkili. Ortalama 6 ayda 15-25 kilo verdirmeleri öngörülür. Hızlı kilo verme yöntemleri arasında sayılırlar. Tokluk süresini uzatarak kişinin diyet yapmasını kolaylaştırır ve kilo vermeye yardımcı olur” dedi.
7.01.2024 Genel Sağlık
Verem göçle artışa geçti
Verem göçle artışa geçti 1-7 Ocak Veremle Savaş Haftası… Verem olarak da bilinen tüberküloz oranları 2011’den bu yana yıllık olarak düşüyordu ve sağlık uzmanları, hastalığın yok olabileceğine dair umutluydu. Ancak Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, vakaların Kovid-19 salgını sırasında artış gösterdiği ve o zamandan beri düşmediği konusunda uyardı.
3.01.2024 Gündem
İyi karbonhidrat tüketin! Kas kaybetmeden incelmenin 6 püf noktası
İyi karbonhidrat tüketin! Kas kaybetmeden incelmenin 6 püf noktası Kilo verme hedefini çok yüksek tutarak dengesiz ve çok kısıtlı beslenmenin kas kaybına neden olacağını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı, ”Bu da metabolizma hızının yavaşlamasına, vücut direncinin ve performansının azalmasına, yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetlere, yaşam kalitesinin düşmesine yol açar. Üstelik ‘yo-yo sendromu’ da kaçınılmazdır yani hızlı verilen kilolar hızla geri alınır. Bu nedenle doğru ve kalıcı kilo kaybı için mutlaka egzersizle desteklenen, kişiye özgü planlanmış beslenme programı uygulanması gerekir” dedi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı yağdan kilo vermenin 6 püf noktasını anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
2.01.2024 Genel Sağlık
PCOS’lu bir kadında gebe kalma süreci
PCOS’lu bir kadında gebe kalma süreci Kadın doğum uzmanlarına belki de en sık başvuran hastalar, polikistik over sendromlular. Polikistik overli kadınlarda yumurta sayısı mı, kalitesi mi önemli? Bu hafta bunları konuşalım…
2.12.2023 Pazar
Uzman isimden HIV uyarısı
Uzman isimden HIV uyarısı HIV virüsü nedeniyle 2022 yılında dünya genelinde 630 bin kişi hayatını kaybettiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Ülkemizde HIV pozitif birey sayısı giderek artıyor. Şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 39 bin 437. Sadece son 10 ayda bin 728 yeni vaka tespit edildi" dedi.
1.12.2023 Sağlık
Yumurta çatlıyorsa içine 2-3 adet atın! Hem çatlamayı önlüyor hem de kabukları bütün halinde çıkıyor
Yumurta çatlıyorsa içine 2-3 adet atın! Hem çatlamayı önlüyor hem de kabukları bütün halinde çıkıyor Yumurtanın en sağlıklı hali hiç şüphesiz haşlama. Ancak kaynatma esnasında yumurtalar çatlayabiliyor ve akının bozulmasına neden oluyor. Yumurtanızı haşlama esnasında çatlamasını önlemek ve kolay soyulması için suyuna 2-3 adet atınca gözlerinize inanamayacaksınız.
14.11.2023 Püf Noktası
Sahte iğne ve ilaçlara dikkat!
Sahte iğne ve ilaçlara dikkat! Diyabet hastalarında kan şekerini düşüren, kilo vermeye yardımcı olan iğne ve ilaçlar, obezite tedavisinde uygun hastalarda doktor kontrolünde kullanıldığında kilo kaybı sağlayabiliyor. Moda haline gelen bu ilaçların sahte ve taklitlerine dikkat edilmeli.
8.11.2023 Gündem
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi Adana'da çiftçi Kemal Yaprak (66) dünyada 100 bin kişinin sadece 3'ünde görülen safra kesesi kanserine yakalandı.
4.11.2023 Haberler
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi Adana'da çiftçi Kemal Yaprak (66) dünyada 100 bin kişinin sadece 3'ünde görülen safra kesesi kanserine yakalandı.
4.11.2023 Gündem
Türkiye’de 40 bin kişiye bu tanı konuyor! En tipik belirtisi ise ‘inatçı öksürük’
Türkiye’de 40 bin kişiye bu tanı konuyor! En tipik belirtisi ise ‘inatçı öksürük’ Özellikle iki haftadan uzun süren ve nedeni bilinmeyen inatçı öksürüğün akciğer kanserinin belirtisi olabildiğini söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, akciğer kanserinin 10 önemli belirtisini açıkladı.
3.11.2023 Genel Sağlık
2 ayda 10 kilo verdi! Süreci anlattı: Tek bir yöntemi vardı
2 ayda 10 kilo verdi! Süreci anlattı: Tek bir yöntemi vardı Hızla kilo verdiği için hastaneye giden genç adamın öğrendiği gerçekle kendisi ve doğuma haftalar kalan hamile eşi büyük şok yaşadı.
25.10.2023 Gündem
En büyük ilacı değişim! Kilo vermeyi engelliyor, enerjinizi düşürüyor
En büyük ilacı değişim! Kilo vermeyi engelliyor, enerjinizi düşürüyor İnsülin direnci olan kişiler kolay kilo alıp zor veriyorlar, açlığa tahammülleri de azalır. Obezitenin en önemli insülin direnci nedeni olduğunu hatırlatan uzmanlara göre en önemli tedavi yöntemi egzersiz. Haftada en az 150 dakika egzersiz yapılması gerektiğinin altını çizen Dr. Yusuf Emre Uzun, insülin direncine dair bilinmesi gerekenleri anlattı.
23.10.2023 Genel Sağlık
Pörsümüş salatalıkları dirilten yöntem: Salatalıklar çıtır çıtır oluyor
Pörsümüş salatalıkları dirilten yöntem: Salatalıklar çıtır çıtır oluyor Salatalık, salata, cacık, turşu ve benzeri yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden biridir, ancak buzdolabında uzun süre beklediğinde zamanla buruşabilir. Ancak, bu buruşmuş salatalıkları hemen atmak zorunda değilsiniz. İşte salatalıklarınızı taze ve canlı bir görünüme kavuşturmanızı sağlayacak basit bir yöntem...
21.10.2023 Püf Noktası
48 saat ömrü kalmıştı! 10 yaşındaki Emirhan'ın yeni hayatı
48 saat ömrü kalmıştı! 10 yaşındaki Emirhan'ın yeni hayatı Bursa’da, 48 saat ömrü kalmışken hiç tanımadığı Yasemin Fırat’tan (23) alınan karaciğerle yeninden hayata dönen Emirhan Aydemir’in (10) tedavisi sürüyor. Enfeksiyon riskine karşı ise ailesi evde eğitim alması için harekete geçti.
15.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kilo Kaybı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.