Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü

Son dakika Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü haber sayfamızda...

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 190 kimyasal silahların yasaklanması örgütü haberi bulunmuştur.
Eski Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Başkanı Bustani: Irak Savaşı'nı önleyebilirdik
Eski Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Başkanı Bustani: Irak Savaşı'nı önleyebilirdik Jose Mauricio Bustani için konu hiçbir zaman kapanmadı: 77 yaşındaki Brezilyalı eski diplomat, Irak Savaşı'nın 20. yılında, hala bu savaşı engelleyecak bir rol oynayabileceği fikrinin ağırlığıyla yaşıyor.
20.03.2023 Dünya
Dünyanın gözü Zaporijya'dan gelecek haberlerde! Rusya'dan 'zehir' iddiası
Dünyanın gözü Zaporijya'dan gelecek haberlerde! Rusya'dan 'zehir' iddiası Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Zaporijya bölgesindeki Rus askerlerini zehirlediğini iddia etti.
20.08.2022 Dünya
Ukrayna ve bazı Batı ülkelerinin Putin'i göndermek istediği 'Lahey'in önemi
Ukrayna ve bazı Batı ülkelerinin Putin'i göndermek istediği 'Lahey'in önemi Ukrayna'nın işgalinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "savaş suçu" işlediği iddiaları ve Hollanda'nın Lahey kentinde yargı önüne çıkarılması gerektiği daha yüksek sesle dillendirilmeye başladı. Peki Lahey'in önemi ne?
7.03.2022 Dünya
AB'den 'Suriye'de kimyasal silah' açıklaması: Peşini bırakmayacağız
AB'den 'Suriye'de kimyasal silah' açıklaması: Peşini bırakmayacağız Avrupa Birliği (AB), Suriye'deki Esed rejiminin Kimyasal Silahlar Sözleşmesi kapsamındaki oy hakkını da içeren bazı hak ve ayrıcalıklarını askıya almasından memnuniyet duyulduğunu belirterek, rejimin kimyasal silah saldırıları gibi suçlarının tüm seviyelerde takipçisi olacağını bildirdi.
21.04.2021 Dünya
Son dakika... Türkiye'den Suriye rejiminin kimyasal silah kullanımına tepki!
Son dakika... Türkiye'den Suriye rejiminin kimyasal silah kullanımına tepki! Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de rejim güçlerinin Şubat 2018'de Serakib'de kimyasal silah kullanımının uluslararası hukukun vahim bir ihlalini oluşturduğunu belirterek, saldırıların sorumlularının cezasız kalmaması çağrısını yineledi.
13.04.2021 Dünya
Son dakika: 'Esad rejimi Serakip'te kimyasal silah kullandı'
Son dakika: 'Esad rejimi Serakip'te kimyasal silah kullandı' Son dakika haberine göre, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü yaptığı açıklamada, Suriye'de Esad rejimi güçlerinin 2018'de Serakip'te kimyasal silah kullandığını duyurdu.
12.04.2021 Dünya
Son dakika: AB'den Navalnıy hamlesi! Rusya'ya yaptırım kararı alındı
Son dakika: AB'den Navalnıy hamlesi! Rusya'ya yaptırım kararı alındı AB ülkelerinin dışişleri bakanları, Rus muhalif Navalnıy'ın tutuklanması nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanmasını kararlaştırdı. Bu yaptırım haricinde hali hazırda AB'nin Rusya'ya uyguladığı bir dizi yaptırım bulunuyor.
22.02.2021 Dünya
AB’den Rusya’ya yeni yaptırımlar yolda
AB’den Rusya’ya yeni yaptırımlar yolda Avrupa Birliği, Rusya’ya yönelik yaptırımlarını genişletmeye hazırlanıyor. Muhalif siyasetçi Navalni’nin hapis cezasının onanmasının ardından AB dışişleri bakanları pazartesi günü yeni yaptırımları tartışacak.
21.02.2021 Dünya
Son dakika... NATO, Navalnıy'ın serbest bırakılması çağrısında bulundu!
Son dakika... NATO, Navalnıy'ın serbest bırakılması çağrısında bulundu! NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus muhalif Aleksey Navalnıy ve destekçilerinin gözaltına alınmasını kınayarak Navalnıy'ın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
9.02.2021 Dünya
AB'den Navalnıy çağrısı: Serbest bırakın!
AB'den Navalnıy çağrısı: Serbest bırakın! Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, Almanya'dan Moskova'ya dönüşünde gözaltına alınan Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın serbest bırakılmasını istedi.
21.01.2021 Dünya
Putin şoke etti: Eğer isteseydim ölmüştü!
Putin şoke etti: Eğer isteseydim ölmüştü! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'in muhalefet lideri Navalni'yi zehirlediği iddialarına gülerek verdiği cevap, konferansta buz gibi bir havanın esmesine sebep oldu.
17.12.2020 Dünya
Beyaz Saray'dan Navalnıy açıklaması: Derin rahatsızlık duyuyoruz
Beyaz Saray'dan Navalnıy açıklaması: Derin rahatsızlık duyuyoruz Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Almanya'nın Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın zehirlendiğine ilişkin açıklamasından dolayı "derin rahatsızlık duyduklarını" belirterek, Rusya'dan yaptıklarının hesabının sorulması için uluslararası toplumla çalıştıklarını açıkladı.
3.09.2020 Dünya
Dışişleri Bakanlığı: Suriye rejiminin hesap vermesi gerekmekte
Dışişleri Bakanlığı: Suriye rejiminin hesap vermesi gerekmekte Dışişleri Bakanlığı'nca, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Soruşturma ve Tespit Ekibi'nin açıkladığı ilk raporunda, 2017 yılında Suriye'nin Ltamenah kasabasında gerçekleşen 3 kimyasal silah saldırısının Suriye rejimi tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiği açıklanarak, "Çoluk çocuk demeden 9 yıldır kendi vatandaşlarını katleden rejimin hesap vermesi gerekmektedir” denildi.
9.04.2020 Siyaset
Dışişleri Bakanlığı'dan 'kimyasal silah' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'dan 'kimyasal silah' açıklaması Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiyenin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialara ilişkin, "Terör örgütü tarafından yapılan, dezenformasyona dayanan bu alçakça iftiraları kategorik şekilde reddediyoruz" dedi.
18.10.2019 Siyaset
Zarif: Nükleer silah peşinde değiliz açıklaması
Zarif: Nükleer silah peşinde değiliz açıklaması İran Dışişleri Bakanı, "Dini ve stratejik görüşümüz gereği hiçbir zaman nükleer silah peşinde olmayacağız. Kitle imha silahları kabusu, bölge ve dünyadan silinmelidir" dedi.
25.06.2019 Dünya
Rusya'dan Suriye'de KSYÖ hamlesi
Rusya'dan Suriye'de KSYÖ hamlesi Rusya, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (KSYÖ) bu ay Suriye'de kimyasal silah kullananların tespitine yönelik  başlatacağı yeni soruşturma öncesi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne  (BMGK) örgütü siyasallaşmakla suçlayan tasarı sundu.
16.05.2019 Dünya
Son dakika | Rapor açıklandı! Korkunç şüphe gerçek çıktı...
Son dakika | Rapor açıklandı! Korkunç şüphe gerçek çıktı... Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), Durum Tespit Misyonunun (FFM), geçen yıl 7 Nisan'da Suriye'de Doğu Guta'nın Duma ilçesinde kimyasal silah kullanıldığını doğruladığını açıkladı.
2.03.2019 Dünya
ABD, Esed rejimi ve Rusya'nın 'kimyasal silah' iddiasını yalanladı
ABD, Esed rejimi ve Rusya'nın 'kimyasal silah' iddiasını yalanladı ABD Dışişleri Bakanlığı, Beşşar Esed rejimi ve  Rusya'nın "Suriye'deki muhalif grupların kimyasal saldırı yaptığı" iddiasının  yalanlayarak, Moskova'yı sahte kimyasal saldırı iddiaları uydurarak gerçekleri  saklamaya çalışmakla suçladı.
7.12.2018 Dünya
"Trump ile zaman harcamaya gerek yok"
"Trump ile zaman harcamaya gerek yok" İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "güvenilmez" biri olarak tanımladığı ABD Başkanı Donald Trump ile yeniden nükleer müzakerelere başlamak için "zaman kaybetmeye" gerek görmediklerini açıkladı.
23.11.2018 Dünya
Suriye'deki kimyasal silahlar BMGK'de görüşüldü
Suriye'deki kimyasal silahlar BMGK'de görüşüldü BMGK, Suriye'de kimyasal silah kullanımını ve bu silahların bölgeden çıkarılması konusunda alınan yolu masaya yatırmak için Orta Doğu gündemi ile toplandı.
5.11.2018 Dünya
Suriye'den, "ABD kimyasal silah kullandı" iddiası
Suriye'den, "ABD kimyasal silah kullandı" iddiası Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD Liderliğindeki koalisyonun, yasaklı kimyasal silahların kullanıldığını iddia ederek, Birleşmiş Milletlere müdahale çağrısında bulundu.
14.10.2018 Dünya
İki ülke arasında ilişkiler geriliyor! Nota verildi
İki ülke arasında ilişkiler geriliyor! Nota verildi Rusya Dışişleri Bakanlığı, siber saldırı iddiaları nedeniyle büyükelçisine nota veren Hollanda'nın Moskova Büyükelçisine nota verildiğini açıkladı.
8.10.2018 Dünya
Olası büyük savaşa İngiltere'den dev prova!
Olası büyük savaşa İngiltere'den dev prova! İngiltere Kraliyet Ordusu, büyük askeri güçlere sahip ülkelerle yaşanacak olası muharebelere hazırlanmak adına Umman'da kapsamlı bir tatbikat yapıyor.
8.10.2018 Dünya
Ruslara siber suçlama
Ruslara siber suçlama Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld, nisan ayında Rus istihbarat servisince Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne (KSYÖ) yönelik siber saldırıyı önlediklerini açıkladı. Bakan Bijleveld, düzenlediği toplantıda, Rus istihbarat servisince 13 Nisan’da KSYÖ’ye yönelik planlanan siber saldırının önlendiğini, görevlilerin aynı gün sınır dışı edildiğini belirtti.
4.10.2018 Dünya
ABD'den 7 Rus ajanına suçlama
ABD'den 7 Rus ajanına suçlama ABD Adalet Bakanlığı, 7 Rus istihbarat elemanını,  "ABD ve müttefiklerine karşı kötü niyetli siber saldırılar yürütmekle" suçladı.
4.10.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.