Her biri vitamin deposu! Kışı ayakta atlatmak için bu meyveleri tüketin
Her biri vitamin deposu! Kışı ayakta atlatmak için bu meyveleri tüketin Kış aylarının gelmesiyle birlikte birçok kişi için meyve tüketim alışkanlıkları da bu doğrultuda değişti. Türkiye'nin yılda 4 mevsim yaşayan ülkelerden biri olması sayesinde bu dönemde taze kış meyvelerinin tüketilmesi insan vücudu için oldukça yararlı etkilere sahip. İşte bazı kış meyvelerinin faydaları.
2.03.2024 Genel Sağlık
Çinlilerin öksürüğü anında kesen muhteşem çayı! Kış ayında ciğerleri kurtarıyor
Çinlilerin öksürüğü anında kesen muhteşem çayı! Kış ayında ciğerleri kurtarıyor Kış aylarında yaygınlaşan hastalık belirtileri özellikle öksürük ve soğuk algınlığı olarak kendini belli ediyor. Hastalığı atlatanlar ise kalıcı bir öksürük problemiyle karşı karşıya kalabiliyor. İşte Çinlilerin mucizevi çayı ve etkileri.
28.12.2023 Genel Sağlık
Mevsiminde sebze ve meyve yemenin muhteşem faydaları
Mevsiminde sebze ve meyve yemenin muhteşem faydaları Hangi mevsimde hangi sebze ve meyveleri tükettiğinize dikkat ediyor musunuz? Yazın portakal yer misiniz ya da kışın karpuz? Sağlıklı beslenmenin önemli parçalarından biri de mevsimine göre beslenmek. Peki, sağlık için neden bu kadar önemli? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak mevsime özgü sebze ve meyve tüketmenin faydalarını sıraladı
Kış Meyveleri Ve Sebzeleri Hangileridir, İsimleri Nelerdir?
Kış Meyveleri Ve Sebzeleri Hangileridir, İsimleri Nelerdir? Farklı meyve ve sebze türlerini mevsiminde tüketmek sağlık açısından büyük bir potansiyel teşkil ediyor. Zira özellikle organik yapı altında taze ve sağlıklı şekilde her meyvenin mevsiminde özellikleri öne çıkmaktadır. Peki, kış meyveleri ve sebzeleri hangileridir, isimleri nelerdir? İşte bu konuda detaylar.
6.07.2021 Bilgi
Kış sebze ve meyvelerinin besin değerini arttıran öneriler
Kış sebze ve meyvelerinin besin değerini arttıran öneriler Dyt. Aslıhan Altuntaş, kış sebze ve meyvelerinin besin değerlerini korumak ve arttırmak için yapılması gerekenler önemli bilgiler verdi.
Kış mevsiminin şifa kaynağı mandalina
Kış mevsiminin şifa kaynağı mandalina Turunçgiller soyundan gelen mandalinanın Çin kökenli olduğu düşünülmektedir. Mandalina yaprak dökmeyen, kış aylarında toplanan bir kış meyvesidir. Portakala çok benzeyen bir turunçgil olmasına rağmen daha küçük boyda ve daha ince bir kabuğa sahiptir.
23.02.2018 Genel Sağlık
Sonbahar meyvelerinden önce kış meyveleri geldi
Sonbahar meyvelerinden önce kış meyveleri geldi Uzun ve sıcak bir yazın ardından, sonbahara merhaba diyemeden kış mevsimi başladı. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de ani bir değişim gösterdi.
6.07.2021 Bilgi