Macos

Macos

Son dakika macos haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan macos gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan macos haber sayfamızda...

Macos

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 139 macos haberi bulunmuştur.
iCloud Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim? 2024 iCloud Şifre Değiştirme ve Sıfırlama
iCloud Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim? 2024 iCloud Şifre Değiştirme ve Sıfırlama Apple kullanıcıları cihazlarının aktif ve yedeklenebilir olması için iCloud hesabına ihtiyaç duyar. Telefondaki fotoğraf, video ve belgelerin saklanması açısından büyük önem taşır. iCloud hesabı hotmail veya gmail hesabı ile açılır. Şifrenin unutulması halinde cihaz kilitlenebilir ve erişim sorunu yaşanır. Daha kötüsü bilgiler ve özel fotoğraflara başkaları tarafından erişilmesi gibi durumlara yol açabilir. iCloud şifre değiştirme veya sıfırlama işlemi birkaç adımda yapılabilir. Ancak mailin de unutulması halinde bu işlem biraz daha karmaşık hale gelebilir. iCloud şifremi unuttum ne yapabilirim? 2024 iCloud Şifre Değiştirme ve Sıfırlama Nasıl Yapılır? içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
3.01.2024 Teknoloji
CS GO Sistem Gereksinimleri 2024: CS GO Kaç GB, Minimum Sistem Gereksinimleri Nelerdir?
CS GO Sistem Gereksinimleri 2024: CS GO Kaç GB, Minimum Sistem Gereksinimleri Nelerdir? Senelerin eskitemediği oyunlardan biri olan CS GO hala çeşitli turnuvalarda oynanıyor ve popülerliğini yitirmiyor. Efsane oyunlar arasında yer alan CS GO halen en fazla oynanan oyun. Tek başına oynanabildiği gibi çoklu seçeneği bulunan CS GO sistem gereksinimleri tam olduğu takdirde sorunsuz bir şekilde oynanabiliyor. 2012 yılında piyasaya sürülen ve kısa bir süre sonra üne kavuşan CS GO Microsoft Windows, Mac OS X, Lunix platformlarında dağıtımı yapıldı. CS GO Kaç GB, minimum sistem gereksinimleri nelerdir? diyorsanız "CS GO Sistem Gereksinimleri 2024" içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz
1.01.2024 Oyun
iPhone 15: Apple'ın bu akşam düzenleyeceği etkinlikten neler bekleniyor?
iPhone 15: Apple'ın bu akşam düzenleyeceği etkinlikten neler bekleniyor? Apple'ın bugün iPhone 15 dahil bir dizi yeni cihaz ve yazılımını tanıtması beklenen Wonderlust etkinliğine saatler kaldı.
12.09.2023 Dünya
Oyun bilgisayarından ‘canavar’ çıkardı
Oyun bilgisayarından ‘canavar’ çıkardı İlhan Yılmaz... Oyun bilgisayarında yerli bir marka yaratan bir girişimci. Monster Notebook’u sıfırdan yaratıp dünyaya açtı. Firmanın adını izlediği filmden esinlenerek monster (canavar) koydu...
16.02.2023 Milliyet Executive
Apple’da hacker alarmı
Apple’da hacker alarmı Teknoloji devi Apple, ‘hacker’ların iPhone, iPad ve iMac’leri tamamen ele geçirebilecekleri bir güvenlik açığına karşı dünyayı uyardı. Uzmanlar, ‘hacker’ların bu şekilde banka hesaplarına da ulaşabileceğini söyledi.
20.08.2022 Dünya
Voiceover Nedir, Ne İşe Yarar? Voiceover Nasıl Kullanılır?
Voiceover Nedir, Ne İşe Yarar? Voiceover Nasıl Kullanılır? Voiceover, öncelikle görme sorunu bulunanlar ve öğrenme sorunu bulunanlar için Apple cihaz işletim sistemine eklenmiş bulunan bir ekran okuyucudur. Vaiceover, Harekete odaklı çalışmaktadır, İPhone ekranınızın bir noktasına üç kez dokunarak anlık etkinlikleri öğrenebilirsiniz. Sesli olarak alabileceğiniz bilgiler kolaylık sağlayacaktır. Vaiceover nedir, ne işe yarar? Voiceover nasıl kullanılır ayrıntıları ile derledik.
20.04.2022 Eğitim
Macintosh Nedir, Nasıl Okunur? Macos Ne İşe Yarar?
Macintosh Nedir, Nasıl Okunur? Macos Ne İşe Yarar? Günlük hayat içerisinde sıklıkla karşılaşılmakta olan ifadeler arasında Macintosh da yer almaktadır. Özellikle Macintosh kelimesini duyduğunuz zaman bu kelimenin sahip olduğu anlam hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Bu yüzden Macintosh hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Macintosh nedir, nasıl okunur? macOS ne işe yarar detayları ile derledik.
27.03.2022 Teknoloji
Net Core Nedir, Ne İşe Yarar? Net Core İle Neler Yapılabilir?
Net Core Nedir, Ne İşe Yarar? Net Core İle Neler Yapılabilir? Net Core, Microsoft ve Net Core topluluğu tarafından geliştirilmiş bir çarpraz platformdur. Windows, Linux ve MacOS işletim sistemleri üzerinde çalışabilen platform olarak bulunur. Net Core nedir? Ne işe yarar? Net Core ile neler yapılabilir tüm detayları ile derledik.
10.03.2022 Teknoloji
Apple engelli kullanıcılara neler sunuyor?
Apple engelli kullanıcılara neler sunuyor? Apple, 3 Aralık Engelliler Günü'nde, kendi ekosisteminde engelli kullanıcılara sunduğu birden fazla özelliği hatırlatıyor... İşte Apple'ın engelli kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak adına sunduğu özellikler...
3.12.2021 Apple
Aae Dosyası Nedir? Aae Uzantılı Dosyalar Nasıl Açılır?
Aae Dosyası Nedir? Aae Uzantılı Dosyalar Nasıl Açılır? Bilgisayar sistemlerinde kullanılmakta olan pek çok yazılım ve program bulunmaktadır. Tüm bu unsurların kullanımlarında çeşitli dosya tipleri ile karşılaşılmaktadır. Sistem gereksinimlerine göre olan bu dosyaların farklı uzantıları bulunmaktadır. AAE olarak karşılaşılan ve .AAE olarak bilinen dosya uzantıları da bulunmaktadır. Peki bu AAE uzantısı hangi sistemlerde kullanılmaktadır? AAE uzantılı dosyalar ne işe yaramaktadır tüm detayları ile derledik.
22.10.2021 Eğitim
Apple yeni MacBook Pro modellerini tanıttı! İşte detaylar
Apple yeni MacBook Pro modellerini tanıttı! İşte detaylar Apple yeni düzenlediği ekim etkinliğinde ürünlerini tanıttı. Apple yeni M1Pro ve M1Max işlemcilerine sahip MacBook Pro laptoplarıyla dikkat çekmeyi başardı.
19.10.2021 Teknoloji
Apple'ın yeni etkinliğinde tanıtacağı ürünler
Apple'ın yeni etkinliğinde tanıtacağı ürünler Apple daha yeni bir etkinlik ile karşımıza çıkmıştı. 14 Eylül'de düzenlenen bu etkinlik kapsamında yeni akıllı telefon serisini tanıtan Apple'ın ekim ayında da bir etkinlik düzenleyeceği konuşuluyordu. Etkinliğin tarihinin belli olmasının ardından gözler tanıtılacak ürünlere kaydı.
13.10.2021 Teknoloji
Apple tanıtmadığı ürünleri 12 Ekim'deki etkinliğinde tanıtabilir
Apple tanıtmadığı ürünleri 12 Ekim'deki etkinliğinde tanıtabilir Apple’ın eylül ayında gerçekleştirdiği etkinlikte bazı beklene ürünler gelmemişti. Bunların ilerleyen dönemdeki etkinliklerde karşımıza çıkması beklenirken, Apple’ın ekim ayında gerçekleştireceği etkinlikte tanıtılacağı söyleniyor. İşte Apple’ın bu ay yapacağı etkinlikte tanıtması beklenen ürünler:
2.10.2021 Teknoloji
WhatsApp'ın başkanı, Apple'ın çocuk istismarını önleme planını eleştirdi
WhatsApp'ın başkanı, Apple'ın çocuk istismarını önleme planını eleştirdi WhatsApp'ın CEO'su, "Bence bu yanlış bir yaklaşım ve dünyanın her yerinde insanların özel hayatının gizliliği açısından bir ihlal" dedi
9.08.2021 Teknoloji
Yapay zeka devreye giriyor! Apple'dan istismara karşı önlem
Yapay zeka devreye giriyor! Apple'dan istismara karşı önlem ABD'li teknoloji devi Apple, iPhone’larda çocuk istismarına karşı hassas görselleri yapay zeka ile tarayacak yeni bir sistem geliştirdiğini açıkladı.
6.08.2021 Teknoloji
Apple, iCloud’a yüklenen fotoğrafları tarayacak!
Apple, iCloud’a yüklenen fotoğrafları tarayacak! Apple attığı birçok adımla en çok konuşulan markalar arasında yer alıyor. Apple iPhone özelinde aldığı karar ile teknoloji gündemine bomba gibi düştü. Söylenene göre şirket CSAM isimli bir sistem geliştirdi ve bu sistem iCloud’a yüklenen fotoğrafları özel bir veri tabanıyla karşılaştıracak.
6.08.2021 Teknoloji
Güvenlik açığını çözen iOS 14.7.1 güncellemesi yayımlandı
Güvenlik açığını çözen iOS 14.7.1 güncellemesi yayımlandı Apple’ın iPhone’ları için sunduğu iOS güncellemeleri, özellikle güvenlik açıklarını çözmesiyle kullanıcılar için önemli. iOS 14.7.1 güncellemesi hemen indirilmesi gerekiyor zira bu güncelleme güvenlik sorunlarını çözüyor. İşte bu noktada 14.7.1 sürümünün kısa süre içinde indirilmesi gerekiyor.
27.07.2021 Teknoloji
Apple'ın yeni etkinliği için nefesler tutuldu: Tarih resmen duyuruldu!
Apple'ın yeni etkinliği için nefesler tutuldu: Tarih resmen duyuruldu! Dün(13 Nisan) Siri'nin açıldığında etkinlik tarihini 20 Nisan olarak söylemesi ortalığı karıştırmıştı. Siri'nin 'etkinlik tarihini' ağzından kaçırdığını bildiren haber platformları öte yandan Apple'ın resmi açıklamalarına yer vermişti.
14.04.2021 Teknoloji
React Native Nedir, Ne İşe Yarar? React Native Avantajları Nelerdir?
React Native Nedir, Ne İşe Yarar? React Native Avantajları Nelerdir? Gelişen teknoloji, beraberinde birçok yeniliği ve uygulamaları da getirmiştir. Her geçen gün mobil uygulamalar artarak devam etmektedir. Kullanıcıların beğenisine sunulan bu mobil uygulamalar öncesinde uzun bir tasarım sürecinden geçmektedir. Bu süreçte kullanılan farklı uygulamalar da bulunmaktadır. React Native tam da uygulama geliştirme sürecinde karşımıza çıkan başka bir uygulama başka bir terimdir. Ne demek olduğunu ve ne işe yaradığını sizler için derledik.
5.04.2021 Teknoloji
45 yılı geride bıraktı: Dünyanın en değerli markası!
45 yılı geride bıraktı: Dünyanın en değerli markası! İlk ürünü Apple-1 ile 45 yıl önce teknoloji dünyasına adım atan Apple, bugün teknoloji devi olarak 263,4 milyar dolar marka değeriyle "dünyanın en değerli markası" konumunda bulunuyor.
1.04.2021 Teknoloji
Apple WWDC 2021 etkinliği için tarih duyurdu!
Apple WWDC 2021 etkinliği için tarih duyurdu! Apple'ın yeni yazılımlarını tanıtacağı WWDC 2021 etkinliği için tarih verildi. Greg Joswiak Twitter üzerinden Memoji ile yaptığı bir paylaşımla etkinlik tarihini bildirmiş oldu.
30.03.2021 Teknoloji
MacOS da kötü amaçlı yazılımlara maruz kaldı: Önceki yıllara göre rekor
MacOS da kötü amaçlı yazılımlara maruz kaldı: Önceki yıllara göre rekor Windows bilgisayarlara göre MacOS kullanıcılarının kötü amaçlı yazılımlara maruz kalmasının düşük olduğu ve bu noktada MacOS'un çok daha güvenli bir deneyim sunduğu söylenir. Yeni yapılan bir araştırmaya göre işler 2020 yılında oldukça değişmiş durumda. İşte yeni rakamlara göre MacOS saldırıları ve kullanıcıların karşı karşıya kaldığı sorunlar...
21.03.2021 Teknoloji
Opengl Nedir, Ne İşe Yarar? Opengl Nerelerde Kullanılır?
Opengl Nedir, Ne İşe Yarar? Opengl Nerelerde Kullanılır? Dijital grafiklerin ve oyun tasarımlarının yapıldığı bir takım ara birimler ve platformlar bulunmaktadır. Bu ara birimler birçok uygulama ve yazılımlarda kullanılmaktadır. Bu kapsamda işlevini sürdüren birimlerden bir tanesi de OpenGL isimli platformdur. Kullanıcılar bu platformun kullanım alanını ve işlevlerini merak etmektedir. Peki OpenGL, hangi işletim sistemlerince desteklenen bir platformdur? Bu platformun değişik sürümleri var mıdır? İşte detaylar.
15.03.2021 Eğitim
Apple için 11 yıldan sonra beklenen güncelleme geliyor!
Apple için 11 yıldan sonra beklenen güncelleme geliyor! Google'ın yaklaşık 11 yıl önce duyurduğu ve daha 'iyi bir video' deneyimi sunması amacıyla kullanıma sunduğu WebM formatı için nihayet güncelleme sunuyor. Apple için duyurulan güncelleme macOS Big Sur 11.3 beta ile geliyor.
19.02.2021 Teknoloji
Google Aramalar'ı kararıyor
Google Aramalar'ı kararıyor Google Aramalar bir süredir beklenen özelliğe nihayet kavuşuyor. 2019 yılının en popüler özelliklerinden birisi olan karanlık tema, Google Aramalar için geliyor. Şu anda test aşamasında olan bu özellik, kullanıcıların arama yaparken karanlık temayı kullanmasına olanak sağlıyor.
11.02.2021 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Macos ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.