Teknoloji Macintosh Nedir, Nasıl Okunur? Macos Ne İşe Yarar?

Macintosh Nedir, Nasıl Okunur? Macos Ne İşe Yarar?

27.03.2022 - 04:05 | Son Güncellenme:

Günlük hayat içerisinde sıklıkla karşılaşılmakta olan ifadeler arasında Macintosh da yer almaktadır. Özellikle Macintosh kelimesini duyduğunuz zaman bu kelimenin sahip olduğu anlam hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Bu yüzden Macintosh hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Macintosh nedir, nasıl okunur? macOS ne işe yarar detayları ile derledik.

Macintosh Nedir, Nasıl Okunur Macos Ne İşe Yarar


Apple terimlerinden birisi olduğunu söylemek de mümkündür. Macintosh ifadesi aynı zamanda mekintoş olarak okunmaktadır. Aynı zamanda Macintosh ifadesinin kısaltmasının da Mac olarak sıklıkla kullanıldığını söylemek mümkündür. Kişisel bilgisayar olarak bilinmekte olan Mac, Apple Computer'ın bir ürünü olarak ifade edilebilir. macOS ise Macintosh için tasarlanmış bir işletim sistemi olarak ifade edilebilir.

Macintosh Nedir, Nasıl Okunur?

Macintosh, Apple marka bir bilgisayar olarak bilinmektedir. Kısaca Mac olarak bilinen bir bilgisayar olarak ifade edilebilir. Macintosh piyasada fare ve grafik arayüz kullanan ilk başarılı bilgisayar serilerinden birisi olarak bilinmektedir. macOS ise Macintosh işletim sisteminin son sürümü olarak ifade edilebilir. Her Mac bilgisayarında kullanılan işletim sisteminin macOS olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır.

macOS Ne İşe Yarar?

macOS, Macintosh işletim sisteminin son sürümü olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Macintosh bilgisayarları için tasarlanmış olan bir işletim sistemi olduğunu söylemek de mümkündür. Apple Macintosh serisi bilgisayarlarda kullanılmakta olan bir işletim sistemi olarak da ifade edilebilir. macOS, "Macintosh Operating System" kelimesinin bir kısaltması olarak kullanılmaktadır.