Nihilizm

Nihilizm

Son dakika nihilizm haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nihilizm gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nihilizm haber sayfamızda...

Nihilizm

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 29 nihilizm haberi bulunmuştur.
Babalar Ve Oğullar - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Babalar Ve Oğullar - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Ivan Turgenyev'in ölümsüz eseri Babalar ve Oğullar, ilk kez 1862 yılında okurlarla buluştu. Roman başta Fyodor Dostoyoevski, Maksim Gorki, Platonov ve Nabokov olmak üzere dünya çapında birçok romancıyı etkiledi. Türk romancılarından Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu'yu da etkileyen roman, bu zamana kadar 20'den fazla dile çevrildi ve yüzlerce baskı yaptı. Babalar ve Oğullar kitabının özetine ve karakterlerine hakkında merak edilenler.
11.04.2023 Eğitim
Ahlaksız Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ahlaksız Kime Denir?
Ahlaksız Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ahlaksız Kime Denir? Bir kişinin daha duyarlı, yardımsever ve iyi olmasını sağlayan özelliklerin tamamına ahlak denir. Sözlük anlamı huy ve mizaç olan hulk kelimesinden türetilen bu sözcük çeşitli türlere ayrılır. Örnekler: 1- Toplumsal Ahlak 2- Meslek Ahlakı. Toplumsal düzenin sağlanması ve kişisel çatışmaların en aza indirgenmesi için uyulması gereken kurallar da ahlak olarak nitelendirilir. Ahlaksız ne demek? Ahlaksız kime denir örnekler ile derledik.
26.08.2022 Sözlük
Hiççi Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada
Hiççi Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Hiç kelimesi Farsça kökenlidir ve yokluk anlamına gelir. Değersiz ve önemsiz şeyler de hiç olarak nitelendirilir. Hiçbir siyasi ideolojiyi benimsemeyen ve tüm ahlaki öğretileri reddeden kişilere hiççi denir. Hiççiler, Tanrı'ya ve dine inanmazlar. Onlar için toplumsal kurallar ve yasalar geçersizdir. Hiççi bulmaca cevaplarını sizler için derledik.
5.07.2022 Eğitim
Yasaklı sitede eğitilen yapay zeka 'nefret makinesine' dönüştü
Yasaklı sitede eğitilen yapay zeka 'nefret makinesine' dönüştü Yapay zeka araştırmacısı ve YouTuber Yannic Kilcher, kötü şöhretli bir internet sitesinden elde ettiği verilerle bir yapay zeka dil algoritmasını eğitti.
14.06.2022 Dünya
Hayat Ne Demek? Filozoflara Göre Hayatın Anlamı Ve Amacı Nedir?
Hayat Ne Demek? Filozoflara Göre Hayatın Anlamı Ve Amacı Nedir? Tuhaf bir soru mu? Yoksa cevaplanması gereken en temel soru bu mudur? Hayat ne demek? Gerçekten düşünürlerin cilt cilt kitaplar yazdığı, edebiyatçıların sayısız roman, denem ve benzer edebi eserlere konu ettikleri, ressamların resimlerinde yansıtmaya çalıştıkları hayat nedir? Filozoflara göre hayatın anlamı ve amacı nedir? İşte bütün bu derin konulara ve sorulara ışık tutacak ilgiyle okuyacağınız bilgileri derledik.
26.02.2021 Eğitim
Ivan Turgenyev: Kalemini gerçeğe yönlendiren yazar
Ivan Turgenyev: Kalemini gerçeğe yönlendiren yazar Rus edebiyatı denilince akla gelen ilk isimlerden biri de elbette Ivan Turgenyev... Özellikle başyapıtı olarak kabul edilen 'Babalar ve Oğullar' adlı eseriyle çok farklı tartışma alanı yaratan ve yazmış olduğu diğer eserlerle de çok değerli bir okur kitlesine sahip olan Turgenyev'in yaşamına gelin Molatik olalım...
6.05.2021 Portre
Türkiye'nin konuştuğu Atakan Kayalar kimdir, kaç yaşında? Atakan Kayalar kristal çocuk mu?
Türkiye'nin konuştuğu Atakan Kayalar kimdir, kaç yaşında? Atakan Kayalar kristal çocuk mu? Türkiye'nin son günlerde konuştuğu isim Atakan Kayalar ile ilgili yeni videolar gelmeye devam ediyor. 10 yaşında olan Atakan Kayalar'ın yaptıkları, söylemleri sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Annesine karşı davranışları nedeni ile eleştiri oklarının hedefinde olan Atakan Kayalar son ortaya çıktığı videoda ise dünyadaki bütün ülkeler yıkılmalı ve toplumsal anarşi ile yönetilmeli açıklamasında bulundu. Peki Atakan Kayalar kimdir?
21.02.2020 Gündem
Atakan Kayalar, kimdir, kristal çocuk mu? Kristal çocuk nedir, özellikleri nelerdir?
Atakan Kayalar, kimdir, kristal çocuk mu? Kristal çocuk nedir, özellikleri nelerdir? Türkiye'nin gündeminde yer alan Atakan Kayalar birçok TV kanalının canlı yayınına konuk oldu. 10 yaşında olan Atakan Kayalar'ın 5 ayda okuduğu 250 kitap ve Nihilizm hakkındaki söylemlerinin yanı sıra konulara yaklaşımı tavırları ve hareketleri ile Türkiye'nin gündemine oturdu. Uzmanlar Atakan Kayalar için yaptıkları açıklamada bu kadar ön planda tutulmasının ileride kötü sorunlara yol açabileceğini duyurdu. Öte yandan kristal çocuk mu söylemleri sosyal medyada en fazla konuşulan konular arasında yer aldı. Peki Atakan Kayalar kimdir, kaç yaşında? Kristal çocuk nedir özellikleri nelerdir?
21.02.2020 Gündem
Sosyal medyanın konuştuğu Atakan Kayalar kimdir? Atakan Kayalar nerede okuyor?
Sosyal medyanın konuştuğu Atakan Kayalar kimdir? Atakan Kayalar nerede okuyor? Sosyal medyanın konuştuğu Atakan Kayalar yayınlanan videoları ile herkesi kendisine hayran bıraktı. 5 ayda okuduğu 250 kitapla dikkatleri üzerine çeken 10 yaşındaki Atakan Kayalar Felsefe hakkında söylemleri ve okuduğu birçok kitapla dikkatleri üzerine çekti. Nihilizm hakkında yaptığı açıklamalar ile çoğu insanı kendisine hayran bırakan Atakan Kayalar hakkında merak edilenleri sizler için derledik
20.02.2020 Gündem
Nihilizm nedir? Ne anlama geliyor?
Nihilizm nedir? Ne anlama geliyor? Sosyal medyanın konuştuğu Atakan Kayalar ile gündeme gelen nihilizm, bir anda Türkiye'nin konuştuğu konu arasında yer aldı. Nihilizm hakkında fikir sahibi olmayanlar "Nihilizm nedir? Ne anlama geliyor?" diye sormaya başladı.
20.02.2020 Gündem
Atakan’ın bu kadar erken olgunlaşması doğru mu?
Atakan’ın bu kadar erken olgunlaşması doğru mu? Sosyal medyada dolanan bir video ile hayatımıza girdi Atakan. Okuduğu kitaplar, fikir dünyası, yorumları 10 yaşındaki bir çocuğun çok ötesinde. Ancak 10 yaşındaki Atakan’ın bu kadar erken olgunlaşması ne kadar doğru? Atakan Kayalar’ın kitap okuması, dünyayı sorgulaması iyi bir şey ama yaşıtlarından farklı olması ileride onu nasıl etkileyecek?
27.02.2020 Kaos
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Andımız' açıklaması
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Andımız' açıklaması Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Danıştay'ın 'Andımız' kararını iyi niyetli görmüyorum" dedi ve ekledi: "Koca koca adamlar siyah önlükler giyip, aynı zihniyet, koca koca kadınlar yarım yamalak ezberleriyle ant okumaya yeltenip milletin karşısında kendilerini rezil kepaze ettiler. Hepsi birbirinden utanç verici bu hadiselerin çoğunun siyasetin değil psikiyatrinin konusu olduğunu düşünüyorum."
3.11.2018 Siyaset
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Andımız' açıklaması
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Andımız' açıklaması Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Danıştay'ın 'Andımız' kararını iyi niyetli görmüyorum" dedi ve ekledi: "Koca koca adamlar siyah önlükler giyip, aynı zihniyet, koca koca kadınlar yarım yamalak ezberleriyle ant okumaya yeltenip milletin karşısında kendilerini rezil kepaze ettiler. Hepsi birbirinden utanç verici bu hadiselerin çoğunun siyasetin değil psikiyatrinin konusu olduğunu düşünüyorum."
3.11.2018 Siyaset
Dostoyevski kimdir? Kısaca hayatı ve eserleri
Dostoyevski kimdir? Kısaca hayatı ve eserleri 19'uncu yüzyılın ikinci yarısında ün salan ve Batı'da en çok tanınan yazarlardan olan Dostoyevski, bütün bir yüzyıla damga vurmayı başardı. Peki Dostoyevski kimdir? Eserleri nelerdir?
1.11.2018 Sanat
Modernleşiyor Muyuz Yoksa Buharlaşıyor Muyuz?
Modernleşiyor Muyuz Yoksa Buharlaşıyor Muyuz? Modernizm bizim için ne anlam ifade ediyor? Reform/yenilik kabukları altında esasen geçmişimizin yok oluşunu mu izliyoruz? Peki hızla akıp giden ve kimi zaman yetişemediğimiz o modernleşme sürecini tüm ayrıntılarıyla biliyor muyuz? Gelin olaya bir de Baudelaire, Marx, Dostoyevski, Gogol ve tüm bunların karmasını ele alan ABD’li sosyolog Marshall Berman’ın gözünden bakalım… Marshall Berman’ın, tam on yıllık çalışmasının ardından elde ettiği Katı Olan Her Şey Buharlaşıyor’un özü, Marx’ın şu sözlerinden beslendi; "Katı olan her şey buharlaşıp havaya karışıyor, kutsal olan her şey dünyevileşiyor ve insanlar nihayet kendi gerçek yaşam koşulları ve diğer insanlarla ilişkileriyle yüzleşmeye zorlanıyor...
12.07.2017 Kültür Sanat
Almanya’da   kimse Auschwitz’i dinlemek istemedi
Almanya’da kimse Auschwitz’i dinlemek istemedi Yönetmen Christian Petzold’la, Aushwitz’ten sağ kurtulan bir kadının hikâyesini anlatan ‘Phoenix’i konuştuk
13.07.2015 Gündem
“Doğa-insan ilişkisi dengeye kavuşmazsa duvara çarparız”
“Doğa-insan ilişkisi dengeye kavuşmazsa duvara çarparız” Yeni filmi “Balık”ta insanla doğa arasındaki ilişkiyi anlatan yönetmen Derviş Zaim’in geleceğimizle ilgili endişeleri var. Zaim: “Bizim doğayla kuracağımız ilişki bütün geleceğimizi etkileyecek. Bu ilişki bir dengeye kavuşturulmazsa insanlığın duvara çarpış süreci daha da hızlanacak”
11.10.2014 Pazar
IŞİD aktif nihilist!
IŞİD aktif nihilist! Dünyaca ünlü, Sloven Marksist düşünür Slavoj Zizek bu kez de İslam Devleti adını alan cihatçı örgüt IŞİD’i mercek altında aldı.
5.09.2014 Gündem
Felsefe yapan avantaj sağlar
Felsefe yapan avantaj sağlar Öğrencilerin birçoğu felsefeye ön yargılı yaklaştığından, felsefe sorularını çözmek mutlaka avantaj sağlayacak. 2009 ÖSS’de felsefe sorularını hiç çözmeyen 103 bin aday vardı. Felsefede her üniteden eşit dağılım olabilir. Birlik ve varlık felsefesinden ağırlık bekliyoruz Coğrafya’da dünya ve Türkiye haritasının iyi tanınması çok önemli. Coğrafyada, ya şekildeki bazı ipuçları atlanıyor, yazı dikkate alınıyor; ya da şekil dikkate alınıp yazı atlanıyor. Tarih dersinden Cumhuriyet, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülükle ilgili sorular bulunacak
4.04.2010 Gündem
Postmodern kovboy romanı
Postmodern kovboy romanı Wurlitzer’in beşinci romanı, çiçek çocuklarının aşk, hayat ve ölüm felsefesini benimseyen bir yazarın acımasız, komik, açık saçık, dört başı mamur bir özeleştirisi.
17.07.2008 Kültür Sanat
Suç, gençlerin değil!
Suç, gençlerin değil! Eğitimin değeri kalmadı
8.10.2003 Kültür Sanat
İngiltere'de ilginç bir tiyatro oyunu...
İngiltere'de ilginç bir tiyatro oyunu... İngiltere'de ilginç bir tiyatro oyunu...
4.08.2003 Gündem
Bir iç çöküş resmi
Bir iç çöküş resmi "Psikoz 4.48" adlı ‘depresyon’ gösterisi Sarah Kane’i yad ediyor.
17.04.2003 Kültür Sanat
postmodern rock star
postmodern rock star David Bowie’nin tüm müzik kariyerini özetleyen ‘best of’ albümü çıktı. Bowie tarihinin ilk toplaması değil bu, sonuncusu olmayacağı da kesin. Beraberinde yayınlanan DVD’ler de cabası...
8.12.2002 Kültür Sanat
İnsanın derin çaresizliği
İnsanın derin çaresizliği İnsanın derin çaresizliği
14.08.2002 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Nihilizm ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.