Son dakika ODTÜ haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ODTÜ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ODTÜ haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.409 odtü haberi bulunmuştur.
Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangını davası başladıBolu'da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangını davasında ilk duruşma başladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilecek duruşmada, hayatını kaybedenlerin yakınlarının isyanı yürek burktu.
Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangını davası başladıBolu'da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangını davasında ilk duruşma başladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilecek duruşmada, hayatını kaybedenlerin yakınlarının isyanı yürek burktu.
Karbondioksitten ev zırh olacak! Mars, Dünya'dan ucuz: Projesi çizildi, betondan sağlamGünümüzde Dünya, insan yaşamının olduğu bilinen tek gezegen. Yeni bir dünya ve bambaşka insanlar bulunana dek de uzaydaki arayış devam edecek gibi görünüyor. Bu noktada hedeflerden biri de tıpkı milyarder Elon Musk’ın radarındaki gibi Mars! Mars’ta bir yaşamın mümkün olabileceği 1854’te ortaya atılmış olsa da bunun en mantıklı bilimsel açıklamalarından biri 2000’in ilk çeyreğinde Türk bilim insanları tarafından yapıldı. Mars’ta ev yapabilirdik: Karbondioksit kullanarak, küre şeklinde olması şartıyla!
Mavi diploma nedir? 2025 Mavi diploma veren üniversitelerÜniversite sürecinde olanların merakla araştırdığı mavi diploma ile ilgili araştırma başladı. Kimi öğrenci mavi diploma nedir sorusuna cevap ararken, kimi ise mavi diploma veren üniversiteler araştırması yapıyor. İşte mavi diploma hakkında merak edilenler
Asya'yı kırıp geçiren Türk mizahı! 'Erkek olsaydım tüm bunları yaşamazdım'Küçükken evde herkesi güldürmeye çalışan bir çocuktu. O zamanlar bunun sadece bir 'komiklik' olduğunu düşünüyordu. Yıllar geçti, ODTÜ’yü bitirdi, elinde bir öğretmenlik diploması vardı ama gönlü hep sahnedeydi. Tiyatro yaptı, müzikle uğraştı, palyaçoluk eğitimi aldı. Şimdi Türkiye’nin çok uzağında, Güney Kore’de, Japonya’da, Almanya’da insanları güldürüyor. Peki İrem Ekin'in bu yolculuğu nerede ve nasıl başladı?
QS’te tarihi başarı: İlk 400’de 4 üniversiteLondra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) Dünya Üniversite Sıralamaları 2026 sonuçları açıklandı.
İlk 100’de 4 Türk üniversitesiYükseköğretim Kurulu (YÖK) ile uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) iş birliğiyle ilk kez Türkiye’nin ev sahipliğinde “Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi” düzenleniyor. Yarın da devam edecek kongre kapsamında üniversitelerin sosyal ve ekonomik etkilerini ölçen THE 2025 Üniversite Etki Sıralaması açıklandı.
Komşudaki depremin ucu Anadolu'da! Ege alarm verdi: 'Heyelanı hesaba katmak gerek'Sık sık 5 ve üzeri büyüklüklerde depremlerle gündeme gelen Ege, dün Kuzey Anadolu Fayı’nın tam da bitiminden alarm verdi. Depremin büyülüğü 5.4 olarak bildirildi ve yaşanan sarsıntı, Tekirdağ’dan dahi hissedildi. Akıllara gelen sorular ise hep aynı olsa da bu kez cevabı bambaşka bir detayda saklı. Türkiye bu depremlerden nasıl etkilenecek ve tsunami kıyıları vuracak mı? 2 uzman açıkladı.
Bakan Kacır: "KOBİ'lerimizin rekabetçiliğine önemli katkılar sağlayacak"Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaratıcı endüstrilere nitelikli insan kazandıracak ve imalat sanayisinin dijital dönüşümüne katkı verecek toplam 13,9 milyon avro bütçeli iki merkezi ODTÜ'de devreye aldıklarını bildirdi.
75 yılın öyküsüHaber yaparken kullandığımız araçlar, gazete yaparken kullandığımız teknoloji, Milliyet’i size ulaştıran araçlar tamamen değişti. Tüm bunlar değişti ama Milliyet’in ilkeleri değişmedi.
Neşet Arolat’ın Ardından1964 yılıydı ODTÜ’de bize öğrencilere çok yakın olan, hatta bizimle kart oyunları oynayıp, geleneksel Mimarlık Fakültesi Kıyafet Baloları hazırlıklarında gönüllü olarak hep aramıza katılıp bizimle sabahlayan sevgili, şimdi rahmetli hocamız Tekin Akalın bize genç mimar arkadaşı Neşet Arolat’ı tanıştırıp, o zaman Türkiye mimarlık eğitimimizde olmayan proje eleştirisi etkinliklerinden birine tasarım stüdyomuza getirmişti.
Girişimci üniversite endeksi açıklandıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK 2024 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne ilişkin ATO Congresium’da yaptığı açıklamada, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik odaklı performansını ortaya koyan endeksin, bilim ve inovasyon temelli kalkınma yolculuklarında yol gösterici bir referans niteliği taşımasını temenni etti.
Girişimci ve yenilikçi üniversite endeksi açıklandı: İşte ilk 3 sıradaki üniversiteler!Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK 2024 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarına göre ilk üç sırada devlet üniversitelerinin yer aldığını belirterek, “3'üncü sırada Yıldız Teknik Üniversitesi, 2'nci sırada İTÜ ve ilk sırada 1'nci sırada ODTÜ var.” dedi.
Liselilere üniversiteli olma şansıÜniversiteler, lise öğrencilerinin üniversite hayatını deneyimleyebilmeleri, akademik dünyayı keşfetmeleri ve yeni ilgi alanları edinmeleri için yaz okulları düzenliyor.
Bakan Kacır: Türksat 7A'yı hayata geçirmek için gayret gösteriyoruzSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türksat 6A'nın Türkiye'de bugüne kadar ürettikleri en yüksek maddi değere sahip teknoloji ürünü olduğunu belirterek "Uydu çalışmalarında tarihi bir dönemeç niteliğindeki bu projenin ardından yeni projeleri, İMECE 2'yi, İMECE 3'ü, inşallah Türksat 7A'yı hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz." dedi.
Şirketler lider kadroları güçlendiriyorTürkiye’nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.
Dünyanın en vahşi faylarından! Muğla'da sinyal verdi: '7 ila 8'lik vurunca yıkacak'Deprem, Türkiye’nin ve özellikle yakın çevresinin bir gerçeği. Bu muazzam coğrafyada yaşamak, 4 taraftan gelen deprem tehlikesine karşı da hazırlıklı olmayı gerektiriyor. Özellikle 14 Mayıs 2025’te Girit açıklarında kaydedilen 6 büyüklüğündeki deprem bunun bir işareti. Uzmanlara göre ise Ege ve çevresi, geçmişte pek çok kere depremle yüzleşmiş ve yüzleşmeye de devam edecek. Üstelik depremden sonra yaşanacak tsunami de buna dahil. Peki Girit’teki deprem, gelecek için ne söylüyor? 3 uzman açıkladı.
CFO gündemi: Ticaret savaşı ve yapay zekâTürkiye’nin finans alanında en önemli karar alıcılarının belirlendiği ‘En Etkin 50 CFO’ araştırması sonuçlandı. Finansın liderleri, ödüllerini 14 Mayıs’ta ‘Leadership Beyond Intelligent Age’ teması ile düzenlenecek CFO Summit’te alacak.
Bardağı taşıran son damla! Komşu komşunun kolonunu kırıyor, fırın varsa yıkıyorDeprem, ülkemizde yıkım ya acılarla dolu tablolarla sonuçlanan bir doğa olayı. Ancak ne yazık ki yüzyıllardır aynı şeyler yaşanmasına rağmen depreme dayanıklı inşa konusunda yeterli yol katedilmedi. Aksine birbirine zarar veren binlerce yapı komşu oldu. Mühendislik hizmeti almamış bu yapıların yanında bir de görünmez risklerle dolu başka yuvalar vardı. İstanbul’daki 6.2’lik depremden sonra gündeme gelen ‘çekiçleme etkisi’ ve altında ‘fırın’ bulunan binaların dayanıklılığını, Prof. Dr. Ahmet Türer değerlendirdi.
İstanbul'daki dalgalar neyin işareti? Ne ilk ne de son: 'Deprem sonrası 10 dakikamız var'Sosyal medyada ve televizyon kanallarında 23 Nisan günü İstanbul’u vuran 6.2’lik depremde tsunami dalgası olduğu iddia edilen görüntüler yayınlanmıştı. Ancak kıyılar dalgaların menziline girmemiş ve oluşan dalganın ne anlama geldiği merak konusu olmuştu. Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, o dalganın aslında ne olduğunu ve zamanında Galata’yı bile bulan dalgaların yeniden İstanbul’u isabet alıp almayacağını ‘kritik 10 dakika’ya dikkat çekerek açıkladı.
Kabus geri mi dönüyor? Müsilaj Kurulu Marmara Denizi'nde inceleme yaptıMarmara Denizi'nde müsilajın yeniden görülmeye başlaması sebebiyle alanında uzman akademisyenlerden oluşan Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu, ODTÜ'ye ait Bilim-2 Araştırma Gemisi ile denize açılarak inceleme yaptı. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Barış Salihoğlu, ""Oksijensizlik durumu devam ediyor. Yani müsilaj oluşumuna elverişli koşulların sürdüğünü görüyoruz. Kirlilik baskısı da devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde müsilajın ne şekilde görüleceği biraz da iklim koşullarına bağlı olacak. 2021'deki yoğun müsilajla henüz karşılaşmadık. Ama yaza doğru bir yoğunlaşma olma olasılığı var" dedi.
Odtü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.