Osmanlı

Osmanlı

Son dakika osmanlı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan osmanlı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan osmanlı haber sayfamızda...

Osmanlı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 25.683 osmanlı haberi bulunmuştur.
Deprem sonrası Osmanlı dönemine ait çeşme ortaya çıktı
Deprem sonrası Osmanlı dönemine ait çeşme ortaya çıktı Tokat’ın Sulusaray ilçesinde peş peşe meydana gelen depremler sonrası İlçe Müftülüğüne ait eski kuran kursunun sıvaları dökülünce, Osmanlı dönemine ait çeşme ortaya çıktı.
23.04.2024 Gündem
İzmir'den Aydın'a akılalmaz yolculuk! Tanesi 40 bin TL’ye satacaktı, yakalandı
İzmir'den Aydın'a akılalmaz yolculuk! Tanesi 40 bin TL’ye satacaktı, yakalandı Osmanlı dönemine ait 39 gümüş sikke ile İzmir’den Aydın’a tanesini 40 bin TL’den satmaya getiren şüpheli yakalandı.
23.04.2024 Gündem
Reformlar ve 104 yıl öncesi
Reformlar ve 104 yıl öncesi Eğer reformların tarihi yazılsaydı, Meclis’in kurulduğu 1920 ve Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 1938 arasındaki dönem çok özel bir yer kaplardı.
23.04.2024 Ekonomi
Fransız ve İngilizlerin Osmanlı Askeri için kullandığı hile! Çanakkale'nin en acımasız oyunu
Fransız ve İngilizlerin Osmanlı Askeri için kullandığı hile! Çanakkale'nin en acımasız oyunu Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransızlar tarafından Osmanlı askerlerinin cepheye ulaşacakları yollara havadan atılan ve savaş hilesi olarak nitelendirilen 3 ayaklı sivri uçlu topuk patlatanlar, savaşın acımasızlığını gözler önüne seriyor.
22.04.2024 Gündem
Çanakkale'deki savaşın acımasız yüzü: 'Topuk kıranlar'
Çanakkale'deki savaşın acımasız yüzü: 'Topuk kıranlar' Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransızlar tarafından Osmanlı askerlerinin cepheye ulaşacakları yollara havadan atılan ve savaş hilesi olarak nitelendirilen 3 ayaklı sivri uçlu topuk patlatanlar, savaşın acımasızlığını gözler önüne seriyor.
22.04.2024 Haberler
Çanakkale Savaşı'nın en acımasız yüzü: Türk askerinin kabusuydu
Çanakkale Savaşı'nın en acımasız yüzü: Türk askerinin kabusuydu Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransızlar tarafından Osmanlı askerlerinin cepheye ulaşacakları yollara havadan atılan ve savaş hilesi olarak nitelendirilen 3 ayaklı sivri uçlu topuk patlatanlar, savaşın acımasızlığını gözler önüne seriyor.
22.04.2024 Gündem
Galata’dan Drama’ya kurulan köprü
Galata’dan Drama’ya kurulan köprü Sadece geçmişe bir bakış değil, geleceğe dair bir umut ışığı da sunan “Drama - Bir Dostluk Köprüsü” sergisi, Türk ve Yunan halkları arasındaki dostluğun gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
22.04.2024 Kültür Sanat
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
21.04.2024 Haberler
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
21.04.2024 Gündem
Bölge koruma altına alındı
Bölge koruma altına alındı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararına göre İzmir’in Selçuk ilçesinde bir bölge birinci derece arkeolojik SİT ilan edildi.
20.04.2024 Ege
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyor
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyor Yemek eleştirmeni Vedat Milör'ün 'Menemen soğanlı mı yenir, soğansız mı?' tartışmasından sonra sosyal medya yeni bir anketle daha ikiye bölündü. Şimdi de gözler sofralardan eksik olmayan mercimek çorbasında. Hikayesi Selçuklu sofralarına kadar uzanan mercimek çorbasının püf noktaları, limonlu mu yoksa limonsuz mu tüketilmesi gerektiğiyle ilgili gastronomi uzmanları bakın ne diyor.
20.04.2024 Yaşam
İTO Başkanı Avdagiç’ten 4 yapısal reform önerisi
İTO Başkanı Avdagiç’ten 4 yapısal reform önerisi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İnanıyorum ki ekonomik programın başarısı ve kalıcı tek haneli düşük enflasyon için yapısal reformları da yakında gerçekleştireceğiz. Özellikle 'vergileme, sanayinin rekabetçi dönüşümü, üretken finansman sistemi ve yatırım ortamının güçlendirilmesi' başta olmak üzere yapılacak yapısal reformlar ekonomimize taze güç verecektir" değerlendirmesinde bulundu.
19.04.2024 Ekonomi
Dostluk köprüsü kuruluyor
Dostluk köprüsü kuruluyor Türk ve Yunan hakları arasında İstanbul Galata Rum Okulu’nda dostluk köprüsü kuruluyor.
19.04.2024 Kültür Sanat
Yunus Emre Akkor’dan Limonlu Sarımsaklı Tavuk
Yunus Emre Akkor’dan Limonlu Sarımsaklı Tavuk Yunus Emre Akkor ile Osmanlı Mutfağı - Limonlu Sarımsaklı Tavuk
18.04.2024 Milliyet Tv
Her yıl binlerce kişi ziyaret ediyordu! Kayadan oyma kilisede şoke eden manzara
Her yıl binlerce kişi ziyaret ediyordu! Kayadan oyma kilisede şoke eden manzara Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi'nde, 14'üncü yüzyılda inşa edilen kayadan oyma kubbeli kilise, defineciler tarafından tahrip edildi.
17.04.2024 Gündem
Gelibolu Yarımadası'nda büyük keşif 'Osmanlı arşiv belgeleriyle uyuşuyor'
Gelibolu Yarımadası'nda büyük keşif 'Osmanlı arşiv belgeleriyle uyuşuyor' Osmanlıların Rumeli'ye geçerek, beylikten imparatorluğa yükselişinde sembolik önemi bulunan, Çimpe Kalesi'nin yerini Hacettepe Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı doktora öğrencisi Metin Tetik, Gelibolu Yarımadası'nda yaptığı çalışmalar sırasında buldu.
17.04.2024 Gündem
Geleneksel sahne kuruldu
Geleneksel sahne kuruldu Hilmi Zafer Şahin’in hazırladığı “Geleneksel Türk Tiyatrosu” Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan ve günümüze ulaşan Türk tiyatro sahnesine kapsamlı bir bakış. Kitap hem akademik bir kılavuz hem de tiyatroseverler için keyifli, öğretici bilgilere sahip
14.04.2024 Kültür Sanat
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü Sultanahmet Camii’nden Kapalıçarşı’ya Fener Evleri’nden Bulgur Palas’a Tarihi Yarımada İstanbul’un cazibe merkezi olmayı sürdürüyor. Gastronomiden kültür sanat alanlarına son dönemlerde herkesin radarına giren yeni mekânlarıyla karşınızda eskimeyen Tarihi Yarımada
14.04.2024 Pazar
Konya'da 5 bin yıllık 'Şeytan Köprüsü'
Konya'da 5 bin yıllık 'Şeytan Köprüsü' Konya'nın Sille Mahallesinde su kemeri olarak yapıldıktan sonra tehlikeli bir geçit halini alan Şeytan Köprüsü gezmeye gelenlerin ilgisini çekiyor.
12.04.2024 Gündem
Ramazan ve bayram sevinci
Ramazan ve bayram sevinci Kültürümüzde derin ve müstesna bir yeri olan ramazan ve bayram coşkusu edebiyatımıza da yansımış. Bayramları ele alıp yücelten eserlere edebiyatımızda “iydiyye” ya da “bayramiyye” denilirdi. Ramazanla ilgili şiir ve kasidelere de ramazaniyye...
12.04.2024 Gündem
İstanbul-Antalya 4 saat 45 dakika
İstanbul-Antalya 4 saat 45 dakika Antalya 100 yıllık hayali olan yüksek hızlı trene kavuşuyor. Bakan Uraloğlu’nun duyurduğu, Antalya’yı Eskişehir’e bağlayacak olan yeni hızlı tren hattı sayesinde İstanbul-Antalya arası hızlı trenle 4 saat 45 dakikada kat edilecek.
12.04.2024 Ekonomi
İlk ayak basan neden Barış Manço oldu? Bir Türk'ün bile yaşamadığı köy: Turkeye
İlk ayak basan neden Barış Manço oldu? Bir Türk'ün bile yaşamadığı köy: Turkeye İki farklı rivayet, kazanılan büyük bir zafer ve Hollanda’nın göbeğinde 'Türkiye' isimli köy! İlk Türk ziyaretçisi Barış Manço olan bu köy, 412 yıldır göndere çekilmiş ay yıldız gölgesinde yaşıyor. Üstelik yaşananların hepsi, birbirini İspanyollardan koruyan Türk ve Hollandalıların barış dolu duygularının vücut bulmuş hali.
12.04.2024 Yaşam
Yer: Kırıkkale! Bayramda ziyaretçi akınına uğradı
Yer: Kırıkkale! Bayramda ziyaretçi akınına uğradı Kırıkkale'de Anadolu Selçuklu döneminden günümüze kadar ihtişamını koruyan Çeşnigir Köprüsü ve kanyonunda, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.
11.04.2024 Gündem
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen hünkar beğendi yemeği sofralara yakışan geleneksel lezzetlerden bir tanesi. Geçmişten günümüze hala severek yenilen bu yemeğin yapımı karmaşık gibi gözükse de aslında oldukça basit. Ancak yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.
11.04.2024 Yemek
Tırnaktan bile küçük! Boyutu ile görenleri hayrete düşürüyor
Tırnaktan bile küçük! Boyutu ile görenleri hayrete düşürüyor Bursa’da Ahmet Erdönmez’in koleksiyonunda bulunan binlerce eser sergileneceği günü bekliyor. Dünyadaki birçok ülkenin kültürünü yansıtan eserler arasında tırnaktan da küçük olan İncil ise herkesi şaşkına çeviriyor.
11.04.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Osmanlı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.