Ösym Başkanlığı

Ösym Başkanlığı

Son dakika ÖSYM Başkanlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ÖSYM Başkanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ÖSYM Başkanlığı haber sayfamızda...

Ösym Başkanlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.088 ösym başkanlığı haberi bulunmuştur.
ÖSYM'den YKS başvuruları için açıklama geldi
ÖSYM'den YKS başvuruları için açıklama geldi ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için 2'nci geç başvuru alınacağını duyurarak, bilgi güncellemesi yaptı.
25.03.2024 Gündem
TUS ne zaman 2024? Sınav kaç dakika, kaç soru? TUS 1.dönem sınav tarihi ve giriş yerleri/belgesi sorgulama ekranı
TUS ne zaman 2024? Sınav kaç dakika, kaç soru? TUS 1.dönem sınav tarihi ve giriş yerleri/belgesi sorgulama ekranı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS/1) için geri sayım başladı. TIP mezunlarının doktor olabilmesi için girmeleri zorunlu olan ilk TUS sınavı öncesinde, sınavın kaç dakika süreceği ve kaç soru sorulacağı araştırılıyor. Peki, TUS ne zaman, saat kaçta? Sınav kaç dakika, kaç soru? TUS 1.dönem sınav tarihi ne zaman, giriş yerleri/belgesi sorgulama nasıl ve nereden yapılır?
14.03.2024 Bilgi Rehberi
Eski ÖSYM Başkanı Demir'in FETÖ davasında karar!
Eski ÖSYM Başkanı Demir'in FETÖ davasında karar! ESKİ Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ali Demir, tutuksuz yargılandığı davada 'FETÖ üyeliği' suçundan beraat etti.
15.02.2024 Gündem
ÖSYM duyurdu! Sınavlarda yeni dönem başlıyor
ÖSYM duyurdu! Sınavlarda yeni dönem başlıyor ÖSYM Başkanlığı, 2024 yılında yapılacak sınav uygulamalarının ve yeni projelerin değerlendirildiği 'Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı'nı gerçekleştirdi.
13.02.2024 Gündem
ÖSYM açıkladı! e-YDS İngilizce sonuçları belli oldu
ÖSYM açıkladı! e-YDS İngilizce sonuçları belli oldu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2024/2 İngilizce) sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
11.02.2024 Gündem
MEB'in sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı
MEB'in sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi.
2.02.2024 Gündem
Son dakika: YKS 2024 başvuruları başladı! Sınav ücretleri ne kadar?
Son dakika: YKS 2024 başvuruları başladı! Sınav ücretleri ne kadar? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) başvurularının başladığını duyurdu.
1.02.2024 Gündem
ÖSYM'den KPSS tercihleriyle ilgili açıklama
ÖSYM'den KPSS tercihleriyle ilgili açıklama Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yapılacak yerleştirme için tercihlerin 27 Aralık’a kadar süreceğini bildirdi.
20.12.2023 Gündem
İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri için bursluluk sınavı (İOKBS) tarihi belli oldu
İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri için bursluluk sınavı (İOKBS) tarihi belli oldu Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) tarihi açıklandı.
20.11.2023 Eğitim
ÖSYM sınav tarihinleri açıkladı! İşte YKS'nin yapılacağı tarih
ÖSYM sınav tarihinleri açıkladı! İşte YKS'nin yapılacağı tarih ÖSYM Başkanı Ersoy, sınav takvimine göre Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 8-9 Haziran 2024'te yapılacağını açıkladı.
6.11.2023 Gündem
Son dakika... ÖSYM duyurdu! YKS ek yerleştirme süreci başlıyor
Son dakika... ÖSYM duyurdu! YKS ek yerleştirme süreci başlıyor Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) "Üniversitelerde YKS Ek Yerleştirme Tercihleri 12-17 Eylül arasında alınacak".
11.09.2023 Gündem
ÖSYM’den yabancı dil için yeni sınav
ÖSYM’den yabancı dil için yeni sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, yabancı dil öğreniminde kullanılan okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini elektronik ortamda test eden ‘e-TEP’ adıyla yeni bir sınav geliştirdi.
11.08.2023 Eğitim
ÖSYM'den yeni sınav: Pilot uygulaması Ankara'da gerçekleşti
ÖSYM'den yeni sınav: Pilot uygulaması Ankara'da gerçekleşti ÖSYM Başkanlığı'nca, yabancı dil öğreniminde kullanılan okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini elektronik ortamda test eden 'e-TEP' adıyla yeni bir sınav geliştirildi.
10.08.2023 Gündem
Puan hesaplama: Üniversite sınavı TYT - AYT - YDT puan hesaplama nasıl yapılır?
Puan hesaplama: Üniversite sınavı TYT - AYT - YDT puan hesaplama nasıl yapılır? YKS oturumlarının bitişiyle birlikte binlerce üniversite adayı puan hesaplama için arayışa girecek. Sıkça yöneltilen soru ise "Üniversite sınavı (YKS) TYT - AYT - YDT puan hesaplama nasıl yapılır?" olacak. İşte yanıtı...
18.06.2023 Bilgi Rehberi
YKS’ye girmek için şehir değiştirecekler! Yol parasını AFAD ödeyecek
YKS’ye girmek için şehir değiştirecekler! Yol parasını AFAD ödeyecek Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınava giriş belgelerini açıklamasıyla deprem bölgesindeki adayların bir kısmı bulundukları şehirlerden başka şehirlerde sınava gireceklerini öğrendiler.
2.06.2023 Eğitim
YKS’de 3,5 milyon aday yarışacak
YKS’de 3,5 milyon aday yarışacak Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran’da gerçekleştirilecek. Bu yıl 3.5 milyon adayın yarışacağı sınavda, adaylar 12. sınıf ikinci dönem konularından muaf tutulacaklar. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarı sırası koşulu olan programlar dışında tercihte puan barajı olmayacak.
24.05.2023 Eğitim
Ordu’da AK Parti, MHP ve CHP milletvekili sayısını korudu
Ordu’da AK Parti, MHP ve CHP milletvekili sayısını korudu Ordu’da 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 3, CHP 2 ve MHP 1 milletvekilliği kazanarak, bir önceki seçimdeki milletvekili sayısını korudu.
15.05.2023 Gündem
YKS'de başvuru sayısı açıklandı
YKS'de başvuru sayısı açıklandı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 17-18 Haziran'da yapılacak 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS), 3 milyon 498 bin 18 adayın başvurduğunu duyurdu.
25.04.2023 Gündem
YKS 17-18 Haziran’da yapılacak
YKS 17-18 Haziran’da yapılacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2023 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi’ni açıkladı. Daha önce açıklanan ancak seçim tarihiyle çakıştığı için geri çekilen ve dün yeniden yayınlanan takvime göre üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran’da yapılacak. 17 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran’da da Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.
9.03.2023 Gündem
KPSS ve YKS tarihleri belli oldu! ÖSYM'den açıklama
KPSS ve YKS tarihleri belli oldu! ÖSYM'den açıklama ÖSYM, KPSS ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili tarihi duyurdu ve 4 ilde sınavın yapılmayacağını ilan etti. YKS tarihin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.
8.03.2023 Gündem
YKS'da tarih belli oldu, başvurular başladı! ÖSYM'den açıklama
YKS'da tarih belli oldu, başvurular başladı! ÖSYM'den açıklama ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili tarihi duyurdu. Tarihin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.
8.03.2023 Haberler
4 ilde sınav olmayacak
4 ilde sınav olmayacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da uygulanacak bazı sınavlara ilişkin aldığı kararı dün açıkladı.
3.03.2023 Eğitim
ÖSYM 4 ilde iptal edilen sınavları duyurdu! YÖKDİL/1, YDS/1, TUS/1 ve MSÜ Aday Belirleme Sınavı...
ÖSYM 4 ilde iptal edilen sınavları duyurdu! YÖKDİL/1, YDS/1, TUS/1 ve MSÜ Aday Belirleme Sınavı... ÖSYM, deprem bölgesi Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da iptal edilen sınavları açıkladı.
3.03.2023 Gündem
MSÜ SINAVI NE ZAMAN, ERTELENDİ Mİ? ÖSYM açıkladı: 2023 MSÜ ne zaman yapılacak?
MSÜ SINAVI NE ZAMAN, ERTELENDİ Mİ? ÖSYM açıkladı: 2023 MSÜ ne zaman yapılacak? MSÜ ne zamana ertelendi? Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) tarihi, Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli deprem nedeniyle değiştirildi. Milli Savunma Bakanlığı ardından ÖSYM, 2023 MSÜ sınav tarihini duyurdu. Peki, MSÜ ne zaman, geç başvuru ücreti ne kadar?
16.02.2023 Bilgi Rehberi
MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın tarihi belli oldu
MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın tarihi belli oldu MSB'den yaplan açıklamada '2023 Yılı Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ) Sınav Tarihi ÖSYM Başkanlığı tarafından 02 Nisan 2023 olarak değiştirilmiştir' ifadeleri yer aldı.
14.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ösym Başkanlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.