Otizm Farkındalık Günü

Otizm Farkındalık Günü

Son dakika Otizm Farkındalık Günü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Otizm Farkındalık Günü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Otizm Farkındalık Günü haber sayfamızda...

Otizm Farkındalık Günü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 148 otizm farkındalık günü haberi bulunmuştur.
‘Mutlulukları her şeye değer’
‘Mutlulukları her şeye değer’ Konak Belediyesi ve Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı’nın (EBKOV) Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında her yıl birlikte düzenlediği Otizm Festivali’nin üçüncüsü Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde gerçekleşti.
16.04.2023 Ege
Otizmli bireyler için yol haritası belirlendi
Otizmli bireyler için yol haritası belirlendi Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık, “Belirlediğimiz yeni yol haritamızla otizmli bireylerin çalışma ve toplumsal hayata dahil olmalarına katkı sağlayacak 30 eylem alanına ilişkin 78 faaliyeti hayata geçirmiş olacağız” dedi.
3.04.2023 Gündem
Sağlık Bakanı Koca’dan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajı
Sağlık Bakanı Koca’dan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
2.04.2023 Gündem
Otizmli çocuklara vosvos konvoyu
Otizmli çocuklara vosvos konvoyu Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Otizm Derneği ve 'Vos Garage 16' grubunun geleneksel hale getirdiği farkındalık konvoyu ile otizme dikkat çekildi. Otizmli çocuklar ve aileleri, süslenen vosvoslarla şehir turu attı.
2.04.2023 Haberler
Aman sıkı giyin araba çarpmasın!
Aman sıkı giyin araba çarpmasın! Otizm o kadar hızlı artış gösteriyor ki, belki bundan 30 yıl sonra her iki doğumdan biri otizmli bir çocuk olacak! Ve şu anda otizmle başedebilmenin bir tek yolu var. O da eğitim...
2.04.2023 Gündem
2. Ulusal Otizm Eylem Planı’nda sona gelindi
2. Ulusal Otizm Eylem Planı’nda sona gelindi Bugün Dünya Otizm Farkındalık Günü. Türkiye’de 1.5 milyondan fazla otizmli birey olduğu tahmin edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023-2030 yılını kapsayan “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik II. Ulusal Eylem Planı” hazırlıklarında sona yaklaştı.
2.04.2023 Gündem
‘Her 36 çocuktan birinde görülüyor’
‘Her 36 çocuktan birinde görülüyor’ Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) konusunda farkındalık oluşturmak ve OSB’den kaynaklanan sorunlara çözümler üretebilmek amacıyla 2 Nisan, “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi.
1.04.2023 Ege
Rengârenk otizm festivali
Rengârenk otizm festivali Konak Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, dolayısıyla gerçekleştirdiği “2. Otizm Festivali” ile Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nün özel çocuklarına renkli bir gün yaşattı.
8.04.2022 Ege
Otizme kırmızı ışık!
Otizme kırmızı ışık! Türkiye’nin sevilen isimleri, Tohum Otizm Vakfı’nın öncülüğünde, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde “Otizme kırmızı ışık yak” çağrısında bulundu.
6.04.2022 Cadde
Kuşadası’nda engelsiz kamp
Kuşadası’nda engelsiz kamp İzmir Bostanlı Rotary Kulübü ve Kuşadası Güvercinada Rotary Kulübü Rotary 2440. Bölge Federasyonu işbirliğinde Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Engelsiz Eğitim Kampı düzenledi.
4.04.2022 Ege
‘Farkındayız’ mesajı
‘Farkındayız’ mesajı 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Torbalı Meslek Yüksekokulu ve Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğü işbirliğinde ‘Mozaikten Maviliğe Yolculuk’ etkinliği düzenledi.
4.04.2022 Ege
‘Farkındayız, yanınızdayız’
‘Farkındayız, yanınızdayız’ Menemen’de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, Sabahat Akşiray Özel Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.
4.04.2022 Ege
Yalnız bırakmadı
Yalnız bırakmadı Bornova Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Işıkkent’teki Atık Sanat Atölyesi’nde, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ne özel bir etkinlik gerçekleşti.
4.04.2022 Ege
Hakkınızı arayın
Hakkınızı arayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı
3.04.2022 Siyaset
“Karanlığın içinde mum ışığıyla ilerledik”
“Karanlığın içinde mum ışığıyla ilerledik” 26 yaşındaki Emir Bildirici, Türkiye’de resmi kayıtlara göre çalışan 30 otizmli bireyden biri. Aldığı eğitimlerle büyük yol kateden Emir için rehabilitasyon merkezi çalıştığı fabrika.
3.04.2022 Pazar
Bakan Özer: Özel çocuklarımız ve ailelerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz
Bakan Özer: Özel çocuklarımız ve ailelerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Özel çocuklarımız ve ailelerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
2.04.2022 Gündem
Avcılar’daki otizmli gençler ve aileleri yürüdü; Bizim farkımızda olun
Avcılar’daki otizmli gençler ve aileleri yürüdü; Bizim farkımızda olun Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Avcılar’daki engelliler ve aileleri “Bizim farkımıza varın” sloganı ile yürüyüş düzenledi.
2.04.2022 Gündem
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan süresiz nafaka açıklaması!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan süresiz nafaka açıklaması! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunuyor. Bakan Yanık süresiz nafaka ile ilgili önemli mesajlar verdi.
2.04.2022 Haberler
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan süresiz nafaka açıklaması!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan süresiz nafaka açıklaması! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık süresiz nafaka ile ilgili önemli mesajlar verdi. İşte detaylar...
2.04.2022 Ekonomi
Otizmde 240 kat artış
Otizmde 240 kat artış Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 5 yıl önce başlatılan otizm tarama programıyla 2 milyon çocuğa ulaşıldığını belirterek, dünyada otizm görülme sıklığının 240 kat arttığını söyledi.
2.04.2022 Gündem
‘Çocuklar dışlanıyor’
‘Çocuklar dışlanıyor’ Özgür Eller Otizm İnisiyatifi, çocuğu yeni otizm tanısı almış ailelere destek olmak için çalışıyor.
2.04.2022 Gündem
Otizmli yüzücü Tuna, Ege’nin iki yakası arasında kulaç atacak
Otizmli yüzücü Tuna, Ege’nin iki yakası arasında kulaç atacak İzmir'de otizmli açık su yüzücüsü Tuna Tunca (19), otizmde farkındalığı arttırmak için Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Çeşme'ye kulaç atacak. Tuna, 27 Nisan'da gerçekleştirmeyi planladığı açık su geçişi ile Sakız'dan İzmir'e yüzen ilk özel sporcu olacak.
1.04.2022 Yaşam
Sağlık Bakanı Koca, Otizm Sempozyumuna katıldı
Sağlık Bakanı Koca, Otizm Sempozyumuna katıldı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Otizm Farkındalık Günü Sempozyumunun açılış konuşmasını çevrimiçi olarak gerçekleştirdi.
1.04.2022 Haberler
Sağlık Bakanı Koca: 'Son 20 yılda otizmin dünyada görülme sıklığı 240 kat artmıştır'
Sağlık Bakanı Koca: 'Son 20 yılda otizmin dünyada görülme sıklığı 240 kat artmıştır' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Görülme oranındaki artışla otizm giderek önem kazanmaktadır. Son 20 yılda otizmin dünyada görülme sıklığı 240 kat artmıştır” dedi.
1.04.2022 Gündem
Otizm için sen de kırmızı ışık yak
Otizm için sen de kırmızı ışık yak Tohum Otizm Vakfı, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde, herkesi, otizmlileri hayatın her aşamasında kabul etmeye ve otizme "kırmızı ışık" yakmaya çağırdı.
31.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Otizm Farkındalık Günü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.