Ötv Zammı

Ötv Zammı

Son dakika ötv zammı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ötv zammı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ötv zammı haber sayfamızda...

Ötv Zammı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 266 ötv zammı haberi bulunmuştur.
MOTORİN-BENZİN-LPG'ye ÖTV zammı geldi mi? 3 Ocak Güncel akaryakıt fiyatları ⛽ Akaryakıt fiyatları ÖTV zammı yüzde kaç oldu?
MOTORİN-BENZİN-LPG'ye ÖTV zammı geldi mi? 3 Ocak Güncel akaryakıt fiyatları ⛽ Akaryakıt fiyatları ÖTV zammı yüzde kaç oldu? Milyonlarca araç sahibi akaryakıt fiyatlarına zam geldi mi, ÖTV zammı yapıldı mı sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 6 aylık ÜFE oranı da belli oldu. Böylelikle akaryakıt fiyatlarına da otomatik olarak zam gelmiş oldu. Peki Benzin, Motorin, LPG'ye ne kadar zam geldi, ÖTV artışı yüzde kaç oldu?
3.01.2024 Bilgi Rehberi
Araç alacaklar dikkat! Piyasadan yüzde 75'i silindi
Araç alacaklar dikkat! Piyasadan yüzde 75'i silindi İkinci el araçların üretici veya distribütörce tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde fiyattan ilanla pazarlanmasına 2024'e kadar kısıtlama getirildi. Düzenlemeye aykırı ilanlar uyarılacak, aykırı tutumu sürdürenlere 300 bin liraya kadar ceza uygulanacak. Peki araç piyasasında son durum ne? İşte detaylar...
25.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Körfez turu dönüşü önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Körfez turu dönüşü önemli mesajlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez ülkelerine yapılan ziyaretin ardından ülkeye dönüşü sırasında akaryakıtta ÖTV zammı ve Gabar petrolü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
21.07.2023 Haberler
Erdoğan’dan akaryakıt fiyatları ve Gabar petrolü ile ilgili açıklama
Erdoğan’dan akaryakıt fiyatları ve Gabar petrolü ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez ülkelerine yapılan ziyaretin ardından ülkeye dönüşü sırasında akaryakıtta ÖTV zammı ve Gabar petrolü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
22.07.2023 Ekonomi
Benzin, mazot ve gaza ÖTV zammı
Benzin, mazot ve gaza ÖTV zammı Benzinde litre başına 2.52 TL olan ÖTV tutarı 7.52’ye, motorinde litre başına 2.05 TL olan ÖTV tutarı 7.05’e yükseldi. Doğal gazdaki ÖTV de metreküp başına 0.0230 TL’den 0.0747 TL’ye çıkartıldı. Gaz, yağ ve akaryakıt ürünlerinde ÖTV tutarlarını artıran karar, dünden itibaren geçerli olmak üzere Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre akaryakıt, gaz ve yağ ürünlerini de içeren, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli 1 sayılı listede yer alan mallara ilişkin ÖTV tutarları yeniden belirlendi.
17.07.2023 Ekonomi
Torba tekliften vergi artışı çıktı
Torba tekliften vergi artışı çıktı En düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaran torba kanun teklifinden, vergi artışı düzenlemeleri çıktı. AK Parti’nin teklifine göre Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), bir sefere mahsus olmak üzere sıfır alınan ve mevcut trafiğe kayıtlı tüm araçlar için iki katı ödenecek. Teklife göre, akaryakıta otomatik enflasyon ayarlaması yapılacak.
6.07.2023 Ekonomi
Zamlı sigara fiyatları 2022! Hangi sigaraya kaç lira zam geldi? BAT-JTİ Philip Morris güncel sigara fiyat listeleri...
Zamlı sigara fiyatları 2022! Hangi sigaraya kaç lira zam geldi? BAT-JTİ Philip Morris güncel sigara fiyat listeleri... Sigara zammı konusunda araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sigara ve alkolden alınan Özel Tüketim Vergisi'ne yüzde 47 oranında gelen zam sigara fiyatlarına yansımaya başladı. Dün Philip Morris gurubu zamlı sigara fiyatlarını açıkadı. 5 Ocak bugün itibaren geçerli olmak üzere JTİ-BAT ve İmperial Tobacco zamlı sigara fiyat listelerni yayımladı. İşte 5 Ocak zamlı sigara fiyat listesi...
6.01.2022 Gündem
Bakan Varank'tan ÖTV zammı açıklaması
Bakan Varank'tan ÖTV zammı açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Biz tabi ki vergi uygulamalarımızı hem ülkenin ekonomik ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, hem de sektörlerin önünü açacak şekilde tasarlıyoruz. Tabi ki KDV olsun, ÖTV olsun ihtiyaçlar hasıl olduğunda" dedi.
22.09.2021 Ekonomi
Akaryakıta ÖTV zammı
Akaryakıta ÖTV zammı Akaryakıt üzerinden alınan ÖTV’ler arttı. Dün yürürlüğe giren karara göre benzinde 55 kuruş, motorinde 67 kuruş, LPG’de 35 kuruşluk ÖTV zammı pompaya yansıyacak.
21.05.2021 Ekonomi
Kripto para için vergi çalışması
Kripto para için vergi çalışması Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto paraların vergilendirilmesi için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.
8.05.2021 Ekonomi
Elektrikliye ilgimiz devleri de solladı
Elektrikliye ilgimiz devleri de solladı LeasePlan’ın yayınladığı ve elektrikli araçlara ilişkin rapora göre Türkiye’deki sürücülerin elektrikli araçlara olan ilgisi pek çok ülkeyi geride bırakıyor
17.03.2021 Ekonomi
Son dakika: Pes artık! 870 bin lira sayıp sıfır araç aldı, 2 ay sonra hatayı fark etti
Son dakika: Pes artık! 870 bin lira sayıp sıfır araç aldı, 2 ay sonra hatayı fark etti Gelen son dakika haberine göre; otomobil piyasası sıfır araç piyasasında yapılan bu hataları konuşuyor. Kimi vatandaş sıfır aracının koltuklarını silerken, parmağını kesti kimisi ise ÖTV zammı gerekçe gösterilerek vatandaştan 55 bin lira daha istedi. Son yaşanan olay ise pes dedirtti. Niğdeli İş insanı Atilla Kaplan 870 bin lira sayıp aldığı aracındaki önemli hatayı görünce hayatının şokunu yaşadı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...
11.02.2021 Ekonomi
Araç satışında ÖTV uyanıklığı!
Araç satışında ÖTV uyanıklığı! Geçtiğimiz günlerde otomotiv sektöründe özel tüketim vergisine (ÖTV) ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanmış ve oranlar değiştirilmişti. Hal böyle olunca bazı uyanık galericiler ÖTV zammı gelmeden birkaç gün önce satıkları araçların üzerine ÖTV farkını yansıtıyor. Uzmanlar ÖTV farkından satıcı firmanın sorumlu olduğunu söylerken, çoğu vatandaşın bu konuyla ilgili dert yandığını söylüyor. İşte iki vatandaşın başına gelen ÖTV farkı olayı...
6.09.2020 Ekonomi
"Döviz sıkıntısı ortadan kalkacak ve ekonomi biraz daha rayına girecek"
"Döviz sıkıntısı ortadan kalkacak ve ekonomi biraz daha rayına girecek" Covid-19 pandemisini başarılı bir şekilde yürüten Türkiye’nin ekonomide de aynı başarıyı sağladığını ve ÖTV zammı ile iç piyasanın harekete geçeceğini belirten Prof. Dr. Sudi Apak, “Türk ekonomisinin özellikle özel sektörde önemli bir hacmi var. Bu aydan itibaren ihracat yüzde 15 arttı. Üretimin de desteklenmesi ile döviz sıkıntısı da ortadan kalkacak ve ekonomi biraz daha rayına girecektir” dedi.
5.09.2020 Haberler
Son dakika haberleri: ÖTV zammı sonrası açıkladı! İkinci el araç satışı...
Son dakika haberleri: ÖTV zammı sonrası açıkladı! İkinci el araç satışı... Covid-19 pandemisini başarılı bir şekilde yürüten Türkiye’nin ekonomide de aynı başarıyı sağladığını ve ÖTV zammı ile iç piyasanın harekete geçeceğini belirten Prof. Dr. Sudi Apak, “Türk ekonomisinin özellikle özel sektörde önemli bir hacmi var. Bu aydan itibaren ihracat yüzde 15 arttı. Üretimin de desteklenmesi ile döviz sıkıntısı da ortadan kalkacak ve ekonomi biraz daha rayına girecektir” dedi.
5.09.2020 Ekonomi
Parasını ödediği cipe ÖTV farkı istemişlerdi! Mahkeme araca satılamaz kararı koydu
Parasını ödediği cipe ÖTV farkı istemişlerdi! Mahkeme araca satılamaz kararı koydu ÖTV zammı gerekçe gösterilerek kendisinden 55 bin lira daha istenilen vatandaş, aracı aldığı bayiini mahkemeye verdi. Mahkeme, dava sonuçlana kadar araca satılamaz kararı koydu.
4.09.2020 Haberler
Lüks cip için ÖTV farkı çıkarılmıştı! Mahkemeden yeni karar
Lüks cip için ÖTV farkı çıkarılmıştı! Mahkemeden yeni karar ÖTV zammı gerekçe gösterilerek kendisinden 55 bin lira daha istenilen vatandaş, aracı aldığı bayiini mahkemeye verdi. Mahkeme, dava sonuçlana kadar araca satılamaz kararı koydu.
4.09.2020 Ekonomi
Parasını ödediği lüks cipe şok eden ÖTV farkı
Parasını ödediği lüks cipe şok eden ÖTV farkı Bursa’da sıfır cip almak için 276 bin lira ödeme yapan bir müşteriden, üç gün sonra ÖTV zammını gerekçe göstererek 55 bin lira daha istediler. Bütün işlemleri yaparak parayı da ödediğini iddia eden vatandaş, “Ödememi yapmama rağmen aracımı vermiyorlar. Gerekçe olarak da ÖTV zammını gösteriyorlar” dedi.
2.09.2020 Haberler
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) nedir? Hangi ürünlerde ÖTV uygulanıyor?
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) nedir? Hangi ürünlerde ÖTV uygulanıyor? Sigaraya yapılan ÖTV zammının ardından vatandaşlar Özel Tüketim Vergisi nedir sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki uzun yıllardır hayatımızda yer alan Özel Tüketim Vergisi nedir?
13.05.2020 Gündem
İçki ve sigaraya ÖTV ayarlaması
İçki ve sigaraya ÖTV ayarlaması Alkollü içki ve sigaraya 6 ayda bir enflasyon oranında yapılan vergi düzenlemesi, Ocak - Haziran 2020 dönemi için uygulanmayacak.
1.01.2020 Ekonomi
Son dakika | Alkollü içeceklere yüzde 15,5 ÖTV zammı
Son dakika | Alkollü içeceklere yüzde 15,5 ÖTV zammı Alkollü içeceklerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 15,5 oranında arttı.
3.07.2018 Ekonomi
Maliye Bakanlığı'ndan ÖTV zammı açıklaması
Maliye Bakanlığı'ndan ÖTV zammı açıklaması Maliye Bakanlığı bugün bazı yayın organlarında yer alan elektrikli otomobillere yüksek ÖTV zammı haberlerine ilişkin, "Elektrik motorlu otomobillerin ÖTV’sinde 1 kuruş dahi zam yapılmayacaktır" ifadelerine yer verildi.
20.02.2018 Ekonomi
Torbada yok yok
Torbada yok yok Yeni torba yasa açıklandı. Tasarı yasalaşınca 5 bin öğretmen alınacak. Konut desteği 20 bin, çeyiz desteği 7 bin 500 TL olacak. Hurda aracını değiştirene 10 bin TL’ye kadar ÖTV indirimi var. İstihdam seferberliğine katılanlara vergi ve SGK teşviki geliyor
3.02.2018 Ekonomi
MTV’ye yüzde 25 zam meşrubata ÖTV geldi
MTV’ye yüzde 25 zam meşrubata ÖTV geldi 2018’de, vergi, harç ve cezalar da zamlanacak. Bakanlar Kurulu’nun ilave bir karar almaması halinde harç ve cezalar yüzde 14.47 oranında artacak.
23.12.2017 Ekonomi
2 Ekim 2017 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Gece Bülteni)
2 Ekim 2017 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Gece Bülteni) 2 Ekim 2017 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Gece Bülteni)
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Ötv Zammı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.