Parasetamol

Parasetamol

Son dakika parasetamol haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan parasetamol gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan parasetamol haber sayfamızda...

Parasetamol

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 145 parasetamol haberi bulunmuştur.
Ütüdeki yanık izleri ondan korkuyor! Sırrı parasetamol, duyan kulaklarına inanmıyor
Ütüdeki yanık izleri ondan korkuyor! Sırrı parasetamol, duyan kulaklarına inanmıyor Evdeki temizlik rutininizi kolaylaştıracak ve paradan tasarruf etmenizi sağlayacak bu harika tüyo ile ütünüzdeki inatçı yanık izlerini temizleyebilirsiniz. Peki nasıl? İşte ütüdeki sinir bozucu yanıklardan kurtulmanın yöntemi.
18.03.2024 Püf Noktası
Sosyal medyadaki ‘ölümcül cesaret’
Sosyal medyadaki ‘ölümcül cesaret’ Son zamanlarda sosyal medyada hızla yayılan ‘challenge’ (meydan okuma) akımı, çocuk ve gençlerin sağlığını, hatta hayatını ciddi şekilde tehdit ediyor.
20.08.2023 Gündem
Ot deyip geçmeyin! Yağından çayına kadar her şeyi şifa deposu
Ot deyip geçmeyin! Yağından çayına kadar her şeyi şifa deposu Akdeniz’e özgü bir bitki olan biberiyenin yağı da çayı da şifa deposu. Sindirimden kanser hastalıklarına savaş açan biberiye her derde deva oluyor.
5.06.2023 Alternatif Tıp
Akılalmaz olay! Ölen üç yaşındaki kız çocuğu cenazede uyandı
Akılalmaz olay! Ölen üç yaşındaki kız çocuğu cenazede uyandı Annenin fark ettiği tuhaflığa cenazedeki yakınları 'Halüsinasyon görüyorsun' dedi, tabutun açılmasından vazgeçildi. Ancak babaanne, torununun gözlerinin hareket ettiğini görünce neredeyse kalbi duracaktı.
25.08.2022 Dünya
Sol Çene Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?
Sol Çene Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Çene ağrısı, toplumda en sık görülmekte bir rahatsızlıktır. Özellikle sol çene ağrısı bazı durumlarda yüzün çeşitli yerlerine doğru yayılım gösterebilmektedir. Çene ağrısı çok sayıda farklı sebebe bağlı şekilde ortaya çıkabilmektedir. Sol çene ağrısının neden oluştuğunu ve tedavisinin nasıl yapıldığını sizler için derledik.
6.07.2022 Sağlık
Böbrek sağlığı için dikkat edilmesi gereken 5 altın kural
Böbrek sağlığı için dikkat edilmesi gereken 5 altın kural İleride böbrek rahatsızlığı oluşmaması için sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan Nefroloji Uzmanı Dr. Mustafa Eren, böbrek yetmezliğinde dikkat edilmesi gereken 5 ana unsuru sıraladı.
2.07.2022 Sağlık
Vücuda karışan bazı kimyasallar erkeklerde sperm kalitesini düşürüyor
Vücuda karışan bazı kimyasallar erkeklerde sperm kalitesini düşürüyor Yeni bir araştırmaya göre kullandığımız birçok üründen vücudumuza giren bisfenol A (BPA) ve dioksin gibi kimyasal maddelerin vücudumuzdaki karışımı erkeklerde sperm kalitesinde düşüşe neden oluyor.
12.06.2022 Dünya
Nehirlere karışan ilaçlar 'küresel sağlık için risk oluşturuyor'
Nehirlere karışan ilaçlar 'küresel sağlık için risk oluşturuyor' İlaçlar ve medikal ürünlerden kaynaklı nehir kirliliği, yapılan bir araştırmaya göre, küresel ve çevresel sağlığı ciddi oranda tehdit ediyor.
15.02.2022 Dünya
10 soruda çocuklarda COVID-19
10 soruda çocuklarda COVID-19 COVID-19’un Omicron varyantının daha bulaşıcı olması, koruyucu önlemlerin ise toplum içinde sık sık gevşetilmesi nedeniyle özellikle son haftalarda vaka sayıları ciddi oranda arttı. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklarda da COVID-19’un ve bunun yanı sıra influenzanın da ciddi oranda artış gösterdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. F. Ela Tahmaz Gündoğdu, anne-babalara COVID-19 ile ilgili önemli bilgiler verdi.
6.01.2022 Çocuk Sağlığı
Cunta karşıtı doktorlar koronavirüs hastalarını gizlice tedavi ediyor!
Cunta karşıtı doktorlar koronavirüs hastalarını gizlice tedavi ediyor! Myanmar'da cunta karşıtı sağlık çalışanları, Kovid-19 hastalarını gizli kliniklerde tedavi ediyor.
27.12.2021 Dünya
Metatarsal Kemik Nedir? Metatarsal Kemik Kırığı Nasıl İyileşir?
Metatarsal Kemik Nedir? Metatarsal Kemik Kırığı Nasıl İyileşir? Metatarsal kemik; ayakta bulunan ve parmak uçlarından başlayarak ayak tabanına kadar devam eden kemiklerdir. Bu kemiklerde görülen ve en sık karşılaşılan kırıklara verilen bir isimdir. Bu kemikler, inşa vücudundaki kırılması en kolay kemikler arasında yer alır. Metatarsal kemik nedir sizler için derledik.
14.12.2021 Eğitim
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Çayı ve Yağı Nasıl Yapılır?
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Çayı ve Yağı Nasıl Yapılır? Şifalı bir baharat olan biberiyenin faydaları saymakla bitmez. Akdeniz’e özgü bir bitkidir. Yağ ve çay hali de bulunan biberiyenin iltihap giderici, ağrı dindirici ve zayıflatıcı etkileri bulunur. İçerisinde bulundurduğu pek çok vitamin ve minerallerle insan sağlığına iyi gelir. Biberiye çayı demle usulü yaparak tüketmek oldukça faydalıdır. Biberiye, mide ekşimesi, bağırsak gazı ve iştahsızlık gibi sindirim sorunları için de kullanılır. Biberiye çayı ve yağı nasıl yapılır? diyorsanız “Biberiyenin faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Tek Taraflı Boğaz Ağrısı Neden Olur, Ne İyi Gelir?
Tek Taraflı Boğaz Ağrısı Neden Olur, Ne İyi Gelir? Sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak gerçekten çok büyük bir mutluluktur. Bunu insanlar genellikle hastalandıklarında anlarlar. Basit bir baş ağrısı, diş ağrısı ya da hafif bir soğuk algınlığı bile kişiyi sarsabilir. Kişinin bağışıklık sistemini güçlü tutması ve sağlığını koruması her zaman önerilendir. Bazen de hafif rahatsızlıkları iyileştirecek basit yöntemler bulunur. Bu bağlamda merak edilen bir sağlık sorunu da boğaz ağrısıdır. İşte tek taraflı boğaz ağrısı neden olur, tek taraflı boğaz ağrısına neden olur, ne iyi gelir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
11.11.2021 Genel Sağlık
Biontech 3. doz uygulaması yapılacak mı? Biontech aşısı 2. doz yan etkileri neler?
Biontech 3. doz uygulaması yapılacak mı? Biontech aşısı 2. doz yan etkileri neler? Biontech aşısı yan etkileri nelerdir? Koronavirüs ile mücadelede aşılama devam ediyor. 2. doz aşılama oranı yükseltilmeye çalışılırken Biontech 3. doz uygulaması da gündemde. Peki, Biontech 3. doz ne zaman uygulanacak? Biontech 2. doz yan etkileri neler?
20.10.2021 Gündem
Sol Çene Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?
Sol Çene Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Çene ağrısı, toplumda en sık görülmekte bir rahatsızlıktır. Özellikle sol çene ağrısı bazı durumlarda yüzün çeşitli yerlerine doğru yayılım gösterebilmektedir. Çene ağrısı çok sayıda farklı sebebe bağlı şekilde ortaya çıkabilmektedir. Sol çene ağrısının neden oluştuğunu ve tedavisinin nasıl yapıldığını sizler için derledik.
11.09.2021 Sağlık
Biontech 2. doz yan etkileri neler? Biontech aşısı sonrası görülen yan etkiler kaç gün sürüyor?
Biontech 2. doz yan etkileri neler? Biontech aşısı sonrası görülen yan etkiler kaç gün sürüyor? Biontech aşısı yan etkileri neler? Koronavirüs salgını ile mücadelede aşılama devam ederken Biontech aşısını tercih edenler aşının yan etkilerini araştırıyor. Biontech 2. doz sonrası karşılaşılan yan etkiler ve görülme sıklığı nedir?
31.08.2021 Gündem
Biontech 2. doz yan etkileri: Biontech yan etkileri kaç gün sürüyor?
Biontech 2. doz yan etkileri: Biontech yan etkileri kaç gün sürüyor? Biontech yan etkileri nelerdir? Koronavirüs ile mücadelede aşılama tüm hızıyla devam ederken Biontech aşısı olan vatandaşlar 2. doz sonrası daha fazla yan etkiyle karşılaşabiliyor. Peki, yan etkilerle karşılaşıldığında ne yapmak gerekir? İşte Biontech yan etkileri.
26.08.2021 Gündem
Alerjik hastalığı olan çocuklara Biontech aşısı yapılır mı?
Alerjik hastalığı olan çocuklara Biontech aşısı yapılır mı? Çocuklara Covid aşısı yapılmaya başlanmasıyla birlikte akıllara astım, alerjik nezle, egzama gibi alerjik hastalığı olan çocuklarda Biontech aşısı yapılabilir mi sorusu geliyor. İstanbul Alerji Kurucusu, Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKÇAY konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
18.08.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuğunuz kırmızı yanaklı ise bu belirtilere dikkat
Çocuğunuz kırmızı yanaklı ise bu belirtilere dikkat Çocuklarda sık görülen ve kırmızı yanak hastalığı olarak bilinen beşinci hastalık hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın uyarılarda bulunarak, "Bulaşıcı olan bu hastalığı çocukların birçoğu hafif geçirip tedaviyle sağlıklarına kavuşurlar. Fakat bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklarda ciddi sorunlara yol açabilir" dedi.
16.08.2021 Çocuk Sağlığı
Biontech aşısı yan etkileri neler? Covid aşısı Biontech 2. doz yan etkileri kaç gün sürüyor?
Biontech aşısı yan etkileri neler? Covid aşısı Biontech 2. doz yan etkileri kaç gün sürüyor? Biontech aşısının yan etkileri neler? Yan etkilerle karşılaşıldığında ne yapılması gerekiyor? Koronavirüs salgını ile mücadelede aşılama hız kesmeden devam ediyor. Biontech aşısının 2. dozunu olacaklar ya da olanlar yan etkilerle ilgili detayları araştırıyor. Peki, aşının yan etkileri neler?
10.08.2021 Gündem
Aşıdan sonra kol ağrısı neden olur, normal mi? Aşıdan sonra kol ağrısı için ne yapmalı, kaç gün sürer, nasıl geçer?
Aşıdan sonra kol ağrısı neden olur, normal mi? Aşıdan sonra kol ağrısı için ne yapmalı, kaç gün sürer, nasıl geçer? Koronavirüs aşısı olan vatandaşlar en çok rastlanılan kol ağrısı ile ilgili araştırma yapıyor. Aşıdan sonra kol ağrısı neden olur, normal mi? Aşıdan sonra kol ağrısı için ne yapmalı, kaç gün sürer, nasıl geçer soruları yoğun ilgi görüyor. İşte aşı olan vatandaşları bilmesi gereken durumlar...
5.07.2021 Gündem
Delta varyantı ve Kovid-19 aşılarıyla ilgili en sık sorulan sorular
Delta varyantı ve Kovid-19 aşılarıyla ilgili en sık sorulan sorular Bir yandan tüm dünyada aşı çalışmaları devam ederken en merak edilen konuların başında son dönemlerde öne çıkan Delta varyantının ne kadar tehlikeli olduğu ve aşıların koronavirüsten korunmadaki rolü geliyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. M. Servet Alan, delta varyantı ve Kovid-19 aşıları ile ilgili sık sorulan soruları yanıtladı.
3.07.2021 Genel Sağlık
BioNTech mi, Sinovac mı daha etkili? Hangi aşı daha iyi: Çin aşısı mı, Alman aşısı mı?
BioNTech mi, Sinovac mı daha etkili? Hangi aşı daha iyi: Çin aşısı mı, Alman aşısı mı? Koronavirüs aşılamaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında 3. doz aşı açıklamasında bulundu. Bugünden itibaren 3. doz aşılamaların başlayacağını belirten Bakan Koca vatandaşları istediğiniz aşıyı tercih edebilirsiniz detayını da belirtti. Vatandaşlar ise hemen arayışa koyuldu. BioNTech mi, Sinovac mı daha iyi, etkili? Hangi aşı daha iyi: Çin aşısı mı, Alman aşısı mı?
1.07.2021 Gündem
'Aşıdan kaçmayın' uyarısı: Koronavirüs aşının yan etkisinden daha tehlikeli
'Aşıdan kaçmayın' uyarısı: Koronavirüs aşının yan etkisinden daha tehlikeli ABD Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) aşının çocuklarda kalp kası iltihabı yapabileceğine dair açıklama yaptı. Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya, "Virüs ve aşının riskleri karşılaştırıldığında, koronavirüsün kalp kası iltihabı yapma riski 100 kat daha fazla" dedi. Topkaya, koronavirüsün genetik yapısındaki değişikliklerin yani varyantların, endişe verici ve ilgiyle izlenenler olarak iki grupta sınıflandırıldığını anlattı.
30.06.2021 Gündem
Aşı sonrası ateş ne zaman başlar, ne kadar sürer? Baş, eklem/kas, kol ağrısı için ne yapılır?
Aşı sonrası ateş ne zaman başlar, ne kadar sürer? Baş, eklem/kas, kol ağrısı için ne yapılır? Koronavirüs aşısı olan vatandaşlar aşı sonrasında ortaya çıkan yan etkiler hakkında bilgi almak istiyor. Kişiden kişiye göre değişkenlik gösteren aşı yan etkilerinde ateş ve kolda şişlik merak edilenler arasında. Peki Aşıdan sonra ateş düşürücü verilir mi, aşıdan sonra kolda şişlik, ağrı ne zaman geçer? Aşı yan etkileri kaç gün sürer, nasıl geçer? İşte Sağlık bakanlığı tarafından yayımlanan aşı yan etkileri için yapılması gerekenler...
24.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Parasetamol ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.