Probiyotik

Probiyotik

Son dakika probiyotik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan probiyotik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan probiyotik haber sayfamızda...

Probiyotik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 575 probiyotik haberi bulunmuştur.
İyi bakterilere kısa sürede tavan yaptırıyor! Doğal probiyotik, etkisi yüzde 85 çıktı
İyi bakterilere kısa sürede tavan yaptırıyor! Doğal probiyotik, etkisi yüzde 85 çıktı İyi bir bağırsak florası sağlık bir vücut anlamına gelir. Bağırsaklardaki iyi bakterierin artması hayat kalitesinin artmasına sebep olur. Bunun için tüketeceğiniz bazı besinler bağırsaktaki zararlı bakterileri yok eder.
26.04.2024 Genel Sağlık
Cayır cayır yağ yaktıran karışım! Metabolizmayı hızlandırıyor, kilo verdiriyor
Cayır cayır yağ yaktıran karışım! Metabolizmayı hızlandırıyor, kilo verdiriyor Son yıllarda sağlıklı yaşam ve ideal kiloya ulaşma çabaları, birçok insanın öncelikli hedefi haline geldi. Bu hedefe ulaşmak için birçok farklı yöntem ve ürün denense de doğal ve etkili çözümler her zaman tercih ediliyor. Son dönemde popülerlik kazanan bu karışım ise metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olmasıyla dikkat çekiyor.
22.04.2024 Sağlık
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar Doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek uygulamaları günümüzde tercih ediliyor. Tüp bebek tedavisi konusunda kulaktan dolma bilgiler ise çiftleri olumsuz etkiliyor.
9.03.2024 Pazar
Süper gıda: Karabuğday
Süper gıda: Karabuğday “Forbes” dergisi, 2024’te dünya genelinde trend olması beklenen işlenmemiş gıdalar arasında “karabuğday”ı da saydı.
3.03.2024 Gündem
Canan Karatay 'Safra kesesi alınanlar yemesin' dedi! Bağırsakları mahvediyormuş
Canan Karatay 'Safra kesesi alınanlar yemesin' dedi! Bağırsakları mahvediyormuş Düzenli bir sindirim sistemine sahip olmak için öncelikli olarak birçok organın iyi çalıştığından emin olunması gerekir. Prof. Dr. Canan Karatay eksik organların bağışıklık sisteminde ne gibi sorunlara yol açabileceğini ve alınabilecek önlemleri tek tek anlattı.
21.02.2024 Genel Sağlık
İçinde kefirden 10 kat fazla probiyotik var! Çayın yanında iyi gidiyor, kilosu 300 lira
İçinde kefirden 10 kat fazla probiyotik var! Çayın yanında iyi gidiyor, kilosu 300 lira Sıcak içeceklerin yanına çok yakışan kuru meyvelerin başında incir geliyor. Kilosu 300 liradan satılan kuru incir, içerisinde kefirden 10 kat fazla probiyotik barındırıyor. İşte kuru incirin vücudumuza faydaları.
13.02.2024 Genel Sağlık
DNA’nızı bozmayın
DNA’nızı bozmayın Zerdeçal kadar masum sandığımız bir bitkiden tutun da ozon tedavisine kadar ‘zararsız’ diye düşündüğümüz ‘tedavi yöntemi’ DNA’nıza zarar verebilir.
13.02.2024 Gündem
Dünya Mimarlığının En İyileri
Dünya Mimarlığının En İyileri Global mimarlık ortamının en kapsamlı etkinliklerinden biri olan Dünya Mimarlık Festivali (WAF) 29 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında Singapur’da gerçekleşti. Mimarlık gündeminin nabzının tutulduğu festivalde farklı kategorilerde büyük ödüle layık görülen projeleri derledik.
28.01.2024 Mimarlık
Yoğurda hücum! Üretim arttı ihracat yükseldi...
Yoğurda hücum! Üretim arttı ihracat yükseldi... Türkiye’de yoğurt üretimi artıyor, ihracatı yükseliyor. Tüketicilerin farklı çeşit yoğurtlara ilgisi çoğalırken son dönemde az yağlı yoğurt büyük talep görüyor.
26.01.2024 Ekonomi
Hastalıklara karşı koruyor! ‘Güçlü bağışıklık sisteminin sırrı renkli beslenmek’
Hastalıklara karşı koruyor! ‘Güçlü bağışıklık sisteminin sırrı renkli beslenmek’ Akdeniz tipi beslenmenin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olabileceğine dikkat çeken Diyetisyen Sena Pekşen, “Akdeniz tipi beslenme, mikrobiyota çeşitliliğini artırır, probiyotik bakterileri sağlar ve bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Renkli ve çeşitli yiyecekler tüketmek, güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmanın önemli adımlarındandır” dedi.
14.01.2024 Genel Sağlık
Zayıflamak için nohut yiyin
Zayıflamak için nohut yiyin Araştırmalar, lif bakımından zengin bir beslenme tarzının, bağırsak kanseri de dahil birçok hastalığa yakalanma riskini azalttığı gibi zayıflattığını da gösteriyor.
11.01.2024 Gündem
Osman Müftüoğlu 'süt ürünlerinin kraliçesi' dedi! Kaşık kaşık tüketince hastalık kalmıyor
Osman Müftüoğlu 'süt ürünlerinin kraliçesi' dedi! Kaşık kaşık tüketince hastalık kalmıyor Süt ve süt ürünlerinin tüketimi sağlığımız açısından oldukça faydalıdır. Birçok kişi bu faydaları bilse de yine de tüketmeyi göz ardı edebiliyor. Ancak Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ısrarla bu besinin kaşık kaşık tüketilmesi gerektiğini söylüyor.
6.01.2024 Genel Sağlık
Pik yapan gribin, Kovid'in şifası! Doğal antibiyotikler: 'Çaya katsanız yetiyor'
Pik yapan gribin, Kovid'in şifası! Doğal antibiyotikler: 'Çaya katsanız yetiyor' Bitmeyen hapşırık, akan bir burun, boğazda kaşıntı, öksürük ve halsizliğe neden olan üst solunum yolu enfeksiyonları her 10 kişiden 3’ünün kapısını çalıyor. Ancak kışın artan hastalıkların şifasını yine doğa bize sunduğu besinlerle veriyor. Mevsim sebzelerinin kendilerine has olağanüstü faydalı özellikleri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, virüslere karşı etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanan doğal antibiyotikleri açıkladı.
1.01.2024 Genel Sağlık
Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacak
Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacak Kabızlık, sindirim sisteminin düzensiz çalışması sonucu ortaya çıkan günümüzde yaygın bir sorundur. Genellikle önemli bir nedeni olmayan kabızlık yine de rahatsız edici olabilir. Ancak ne yaparsam yapayım kabızlığım geçmedi diyenlerdenseniz bu kürü gece bir kase tüketin. Yoğurdun içine 3 kaşıp karıştırıp yiyince sabaha bir şey bırakmıyor.
26.12.2023 Sağlık
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor Kabızlık her zaman önemli hastalığın habercisi olmayabilir. Ancak hemen herkesin başına gelebilecek bu durum gündelik hayatı etkiler. Yoğurdun içerisine 1 yemek kaşığı ekleyeceğiniz bu besin bağırsakları makine gibi çalıştırıyor.
19.12.2023 Sağlık
‘Coğrafi işaretli ürün çok önemli’
‘Coğrafi işaretli ürün çok önemli’ Başyazıcı Gıda, 70. yılını özel bir lansmanla kutladı. Gecede “gurme ve probiyotik” ürünler de tanıtıldı.
30.11.2023 Ekonomi
Bağışıklığı güçlendir hastalıklardan korun
Bağışıklığı güçlendir hastalıklardan korun Sonbahar mevsiminin gelmesiyle grip ve nezle şikâyetlerinde artış gözlemlenirken uzmanlar, mevsimsel geçişlerden kaynaklı sağlık sorunları yaşanmaması için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Peki bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilebilir.
8.11.2023 Gündem
Egzamayı yok edecek güçte! Önce bağırsağı, sonra da cildi temizleyen reçete
Egzamayı yok edecek güçte! Önce bağırsağı, sonra da cildi temizleyen reçete Cilt sorunlarını tedavi etmek için çeşitli ürünler kullanılsa da çoğu zaman verimli olmayabiliyor. Bunun nedeni ise cilt problemlerinin bağırsakla olan ilişkisinde yatıyor. İşte uzmanların önerdiği egzamayı ortadan kaldıran, önce bağırsakları iyileştiren yoğurt detayı.
28.10.2023 Genel Sağlık
Faydaları saymakla bitmiyor! 'Yoğurt doğal bir antidepresan'
Faydaları saymakla bitmiyor! 'Yoğurt doğal bir antidepresan' Prof. Dr. Esin Korkut, Türk yemek kültüründe sofraların vazgeçilmez besin kaynağı olan yoğurdun faydalarına dikkati çekerek faydalarını sıraladı.
18.10.2023 Genel Sağlık
Bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi: Kabızlık ve hazımsızlığa birebir
Bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi: Kabızlık ve hazımsızlığa birebir Bir haftada 4 kilo verdiren detoks ile fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Bu diyet içerdiği yüksek lif ve probiyotik sayesinde hazımsızlık ve kabızlığa iyi geliyor. İşte bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi…
18.10.2023 Diyetler
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası: Yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası: Yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor Yoğurt mayalama esnasında yapılan bu hatalar yoğurdun ekşimesine ve sulanmasına yola açıyor. Yoğurt nasıl mayalanır? Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası ile yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor.
17.10.2023 Yemek
Tarladan sofraya Adana’dan dünyaya
Tarladan sofraya Adana’dan dünyaya Mor havuç olarak da anılan şalgam, turpgillerden bir kış sebzesi. Şalgam suyu olarak başta kebap eşlikçisi olmak üzere o kadar fazla yemeğe uyum sağlıyor ki, artık farklı damak tatlarına hitaben gurme versiyonları dahi üretiliyor.
14.10.2023 Pazar
Her türlü hastalığa doğal koruyucu! Turşunun evde yapılanı neden daha makbul?
Her türlü hastalığa doğal koruyucu! Turşunun evde yapılanı neden daha makbul? Kış sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan turşu, pek çok kişi tarafından severek tüketiliyor. Uzmanlar da evde yapılan turşuların tüketilmesinin daha faydalı olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Peki ama neden? İşte cevabı.
7.10.2023 Genel Sağlık
Probiyotik uyarısı: Fayda beklerken zarar görmeyin
Probiyotik uyarısı: Fayda beklerken zarar görmeyin Probiyotik takviyesi kullanmak yükselen bir trend. Ancak bilinçsiz kullanım bağırsaklardaki iyi bakterilerin ölümüne yol açarak insana zarar verebiliyor.
9.10.2023 PembeNar
Yoğurt gerçeği: Türkler karıncayla mayaladı! 'Sütten yapıldı ama sütten daha faydalı'
Yoğurt gerçeği: Türkler karıncayla mayaladı! 'Sütten yapıldı ama sütten daha faydalı' İlk izleri 7 bin yıl önce Mezopotamya’da keşfedilen yoğurt bugün Türklerle özdeşleşmiş durumda. Peki inek, manda, keçi gibi çeşitlere sahip yoğurdun hangisi daha faydalı? Neden süt laktoz intoleransı yaratırken, sütten yapılan yoğurt herhangi bir sıkıntıya yol açmaz? Tarihten bu yana yoğurdun vücutta yarattığı etkileri Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut'a sorduk.
30.09.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Probiyotik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.