Prof. Dr. Mehmet Ceyhan

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan

Son dakika Prof. Dr. Mehmet Ceyhan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan haber sayfamızda...

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 359 prof. dr. mehmet ceyhan haberi bulunmuştur.
İstanbul’da günde 300 hasta geliyor
İstanbul’da günde 300 hasta geliyor Kış mevsiminde artan enfeksiyonlar sebebiyle yoğun bakımlarda yer sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Buna bir de acil durum hastaları, kronik son evre kanser hastaları, aylarca bakım görmesi gereken palyatif hastalar eklenince günde ortalama 200-300 hasta için yoğun bakım talebi oluştu.
6.01.2024 Gündem
Yeni varyant JN1: Korkmalı mıyız?
Yeni varyant JN1: Korkmalı mıyız? Kovid’i unutmaya çalışsak da varyantları kendisini unutturmuyor. Eylül ayında Pirola varyantı ile henüz tanışmışken şimdi de yeni bir Omicron varyantı tehlikesi ile karşı karşıyayız: JN1.
18.12.2023 Gündem
Bağırsak sağlığıyla Alzheimer bağlantılı
Bağırsak sağlığıyla Alzheimer bağlantılı Tedavisi bulunmayan Alzheimer hastalığının, dünyada 2030 yılına kadar 82 milyondan çok insanı etkilemesi ve bakım maliyetinin 2 trilyon dolar olması bekleniyor.
28.11.2023 Dünya
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’deki durumu açıkladı: ‘Zatürre arttı ama salgın yok’
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’deki durumu açıkladı: ‘Zatürre arttı ama salgın yok’ Çin’de çocuklar arasında zatürre salgını yaşanırken Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Türkiye’de salgın boyutunda olmasa da zatürre vakalarında artış görülüyor” dedi.
28.11.2023 Gündem
Covid-19 yeniden hortladı! Prof. Dr. Ceyhan'dan uyarı geldi
Covid-19 yeniden hortladı! Prof. Dr. Ceyhan'dan uyarı geldi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Covid-19'da pozitiflik oranlarının artmaya başladığını söyleyerek, uyardı.
1.11.2023 Gündem
‘Hiç bu kadar vaka görmemiştik’ diyerek paylaştı: Testlerin yarısından fazlası pozitifti
‘Hiç bu kadar vaka görmemiştik’ diyerek paylaştı: Testlerin yarısından fazlası pozitifti Dünya dört yıldır koronavirüsle mücadele ederken son dönemde tırmanışa geçen Eris varyantıyla ilgili Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan önemli açıklamalar geldi.
23.10.2023 Gündem
Dezenfektan bitti, sirke kullanmaya başladılar
Dezenfektan bitti, sirke kullanmaya başladılar Gazze’de hastanelerde sağlık sisteminin çökmesi ile hastanelerde dezenfektan bulamayan doktorlar, bakteriyel enfeksiyonların temizliğinde sirke kullanmaya başladı.
21.10.2023 Gündem
Bakan Koca duyurdu: Eris varyantı Türkiye’de! 'Yurt dışı temaslı 9 kişide görüldü'
Bakan Koca duyurdu: Eris varyantı Türkiye’de! 'Yurt dışı temaslı 9 kişide görüldü' Kovid-19 varyantlarından Omicron’un mutasyona uğramış bir alt türü olan Eris varyantı Türkiye’de 9 kişi de tespit edildi.
16.09.2023 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan'dan korkutan açıklama! Yeni varyantlarla pandemi devam edebilir
Prof. Dr. Ceyhan'dan korkutan açıklama! Yeni varyantlarla pandemi devam edebilir Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantının ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyledi.
15.09.2023 Gündem
Bakan Koca açıkladı! Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü
Bakan Koca açıkladı! Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü belirtti
15.09.2023 Gündem
Nipah virüsü iki can aldı
Nipah virüsü iki can aldı Hindistan’ın Kerala eyaletinde, Nipah virüsü nedeniyle 2 kişinin öldüğü açıklandı.
15.09.2023 Dünya
Bakan Koca'dan 'Eris varyantı' açıklaması: Eski günler geçti
Bakan Koca'dan 'Eris varyantı' açıklaması: Eski günler geçti Koronavirüs'ün yeni varyantı Eris, dünyada istikrarlı yayılım gösteriyor. Bakan Koca 'Türkiye'de Eris varyantı var mı?' sorusuna bir kez daha açıklık getirdi.
6.09.2023 Gündem
Kovid kabusu geri mi dönüyor? ‘Pozitif vaka sayısı arttı’
Kovid kabusu geri mi dönüyor? ‘Pozitif vaka sayısı arttı’ Kovid-19’un yeni varyantı Eris, dünyada istikrarlı yayılım gösteriyor. Uzmanlar, pozitif vakanın artışa geçtiği Türkiye’de Eris varyantının muhtemelen var olduğunu söylüyor. Uzmanlara sorduk ‘Eris yeni bir pandemiye yol açar mı?’
5.09.2023 Gündem
Yeni koronavirüs varyantı Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca'dan açıklama
Yeni koronavirüs varyantı Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca'dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un yeni varyantı olan 'Eris' ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.
23.08.2023 Haberler
Eris varyantı bize de gelir mi?
Eris varyantı bize de gelir mi? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsün yeni varyantı Eris’in Türkiye’de yayılıp yayılmayacağı konusunda “Pandeminin artık eskisi gibi alevlenmesi söz konusu değil. Bağışıklığımız güçlendi” dedi.
9.08.2023 Gündem
Kızamık alarmı! ‘Çocuğun korunma hakkını almayın’
Kızamık alarmı! ‘Çocuğun korunma hakkını almayın’ Kızamık vakasında artış endişeyi de beraberinde getirdi. En büyük neden bazı ailelerin çocuklarına aşı yaptırmaması. Bu ailelerin çocuklarının korunma hakkını ihlal ettiğini belirten uzmanlar, ‘Aşı yaptırın’ diyor.
27.06.2023 Gündem
Yaşları 25, 30, 35... Grip sandı, kızamık çıktı! Kritik sınır 1998, ölüme götürebilir
Yaşları 25, 30, 35... Grip sandı, kızamık çıktı! Kritik sınır 1998, ölüme götürebilir Sağlık Bakanlığı, Türkiye’deki kızamık vakalarında artış yaşandığını duyurdu. Son günlerde pek çok kişinin de sosyal medyadan kızamık olduğunu açıklaması, durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi. Kızamık esas olarak çocukluk döneminde görülen bir hastalık olmasına rağmen yetişkin yaştakileri daha çok etkiliyor. Peki, çocuklukta yapılan kızamık aşısı yeterli değil mi? Prof. Dr. İftihar Köksal ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a sorduk.
23.06.2023 Gündem
Grip miyiz Kovid mi?
Grip miyiz Kovid mi? Uzmanlar Kovid vakalarında artış yaşandığına dikkat çekerken, mevsimsel kaymaların da hastalık tablosunda yaşanan artışta etkili olduğunu söylüyor.
25.05.2023 Gündem
Kuduz aşısı sorunu çözüldü
Kuduz aşısı sorunu çözüldü Türkiye genelinde bir süredir kuduz aşısı tedariğinde yaşanan sıkıntının giderildiği bildirildi.
4.01.2023 Gündem
Vakalar artıyor asıl endişe ‘mutasyon’
Vakalar artıyor asıl endişe ‘mutasyon’ Kovid-19 vakalarındaki hızlı artışa dikkat çeken uzmanlar, ‘Virüsün bu hızla yayılması beraberinde yeni ve aşılardan kaçabilen varyantların ortaya çıkmasına neden olabilir’ diyor.
1.01.2023 Gündem
‘Ağrı, şişlik ve kızarıklık’ şikâyeti
‘Ağrı, şişlik ve kızarıklık’ şikâyeti Çocukluk çağında zorunlu olan, yetişkinlerde ise gebelikte ya da yaralanma gibi durumlarda yapılan difteri-tetanos aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılıyor.
30.12.2022 Gündem
Strep A kabusu Türkiye'de! 'Et yiyen hastalık'
Strep A kabusu Türkiye'de! 'Et yiyen hastalık' İstanbul, Ankara ve İzmir’de, İngiltere’de 16 çocuğun ölümüne yol açan Strep A bakteriyel enfeksiyon vakası tespit edildi. Uzmanlar, Türkiye’de endişe edecek bir durum olmadığını, erken teşhisle hastalığın tedavi edilebildiğini söyledi.
15.12.2022 Gündem
Strep A endişesi: Geç kalınmamalı!
Strep A endişesi: Geç kalınmamalı! İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Domates Gribi nedir, belirtileri neler? Domates gribi bulaşıcı mı?
Domates Gribi nedir, belirtileri neler? Domates gribi bulaşıcı mı? Koronavirüs, maymun çiçeği salgınından sonra Hindistan'da görülen yeni virüs herkesi tedirgin etti. Son derece bulaşıcı olan Domates Gribi ciltte ortaya çıkıyor ve çocuklar arasında yayıldı. İşte Domates Gribi ile ilgili merak edilenler.
24.08.2022 Bilgi Rehberi
Koronavirüsten sonra hortladı, çocuklarda görülüyor! 'Kan dolu kabarcık' endişesi
Koronavirüsten sonra hortladı, çocuklarda görülüyor! 'Kan dolu kabarcık' endişesi 2 yılı aşkın süredir koronavirüs ile mücadele eden dünya maymun çiçeği salgınından sonra şimdi de Hindistan'da görülen son derece bulaşıcı bir virüs nedeniyle tedirgin. Çocuklar arasında yayılan ve 'Domates Gribi' olarak adlandırılan bu hastalık ise kendini ciltte ortaya çıkan, içi kan dolu kabarcıklarla belli ediyor. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve Uzm. Dr. Feride Gökçe Demir dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
23.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.