Göbek yağlarından kurtaran formül! Güne başlar başlamaz tüketince cayır cayır yağ yakıyor
Göbek yağlarından kurtaran formül! Güne başlar başlamaz tüketince cayır cayır yağ yakıyor Kilo vermek birçok insanın korkulu rüyasından biri. Bunun için dengeli beslenme ve spor şartı koyulsa da aslında sabah kalktığınızda içeceğiniz sağlıklı bir karışım sizi incecik yapabilir. İşte tüketince dal gibi ince yapan sağlıklı içecekler.
24.11.2023 Genel Sağlık
Sağlıklı yemek sayfaları tatlı olmayan tatlı tarifi vermekten ne zaman vazgeçerler?
Sağlıklı yemek sayfaları tatlı olmayan tatlı tarifi vermekten ne zaman vazgeçerler? Pandemiyle birlikte birçoğumuz yeme-içme alışkanlığımızı epey değiştirdik. Her ne kadar başlarında ekmeğe abur/cubura vursak da alınan kiloların verilme zamanı geldi. Haliyle bu da diyetisyen olmayan diyetisyen hesaplarının, asla tatlı olmayan tatlı tarifi veren sayfaların artmasına sebep oldu. Peki sağlılı yemek tarifi veren sayfalar takribi ne zaman tatlı olmayan tatlı tarifi vermekten vazgeçerler? Gelin hep birlikte Molatik olalım...
25.05.2021 Diğer
Bayramda tatlı tüketirken dikkat edilmesi gereken 8 kural
Bayramda tatlı tüketirken dikkat edilmesi gereken 8 kural Pandemi sürecinden dolayı hareketlerimiz de kısıtlı olduğu için yediğimiz tatlıları yeterince yakamıyoruz. Dolayısıyla bu süreçte kilo artışı, diyabet gibi kronik hastalık risklerinin artışı kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle tatlı tüketirken mutlaka bazı kurallara dikkat etmemiz, özellikle şekerli ve şerbetli, yağda kızaran tatlılardan uzak durmamız gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı.
Cildinizi pürüzsüzleştiren ferahlatıcı smoothie tarifi
Cildinizi pürüzsüzleştiren ferahlatıcı smoothie tarifi Şimdiye kadar paylaştığımız en ferahlatıcı smoothie tariflerinden birini öğrenmek için hazır mısınız? İşte hem sıcak bir yaz gününde içinizi ferahlatacak hem de cildinizi güzelleştirecek o içeceğin tarifi... MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
Yeni yıla sağlıklı başlamanız için etkili öneriler
Yeni yıla sağlıklı başlamanız için etkili öneriler Yeni bir yıl yeni başlangıçlar, yeni umutlar anlamına geliyor. Ve genellikle yılbaşı akşamları yeni seneye zengin yılbaşı sofraları eşliğinde giriliyor. Bu sene 31 Aralık akşamı başlayacak sokağa çıkma yasağı 4 gün sürecek ve bu da koronavirüs pandemisi gölgesinde geçecek yılbaşı gününün çok dikkat gerektirdiğine işaret ediyor. Fitoterapi Uzmanı Dyt. Rumeysa Kalyenci, yılbaşı sofraları ve sokağa çıkma yasağı süreci için beslenme önerilerinde bulundu.
Hem sağlıklı hem de lezzetli! Yılbaşı sofranız için enfes tarifler
Hem sağlıklı hem de lezzetli! Yılbaşı sofranız için enfes tarifler Yılbaşı günü dahil 4 günlük karantina sürecinde evde kalacak vatandaşların atıştırmalıklara fazlaca yöneleceğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Karaca, bu senenin en çok beğenilen sağlıklı ve lezzetli tariflerinden örnekler verdi. İşte detaylar...
Minimum çaba ile daha sağlıklı beslenmenin 6 yolu
Minimum çaba ile daha sağlıklı beslenmenin 6 yolu Hepimiz abur cuburdan uzak durmak ve vücudumuza maksimum faydayı sağlayacak sağlıklı bir yemeğin tadını çıkarmak istiyoruz. Ancak yoğun tempolu hayatımız bu yemekleri hazırlamak için bize vakit tanımıyor. PembeNar olarak daha sağlıklı beslenmenize ve kendinize daha fazla zaman ayırmanıza yardımcı olacak birkaç ipucunu sizinle paylaşıyoruz. İşte detaylar... PEMBENAR ÖZEL
Açlığı bastıran ve iltihap önleyen tarifler
Açlığı bastıran ve iltihap önleyen tarifler Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, açlığı bastıran, iltihap önleyen, potasyum, lif, C vitamini ve uyku hormonu olarak da bilinen melatonin bakımından zengin bir meyve olan vişne ile yapabileceğiniz sağlıklı tarifleri paylaştı.
6.07.2021 Bilgi
Masa başı çalışanlar için sağlıklı atıştırmalık tarifler
Masa başı çalışanlar için sağlıklı atıştırmalık tarifler Yoğun iş temposu, birçok masa başı çalışanının beslenme düzenini etkiliyor. Geciken yemek saatleri ve sağlıksız atıştırmalıklarla geçiştirilen öğünler, sağlıklı beslenmenin önüne geçiyor. Bu noktada hem home office çalışanları hem de ofis çalışanları için sağlıklı atıştırmalık tarifler paylaştık.
6.07.2021 Bilgi
Bu da diyet hamur işi
Bu da diyet hamur işi Yemek yemek birçok insanın en büyük tutkularından. Kilo almaktan yakınanlar için ise, sağlıklı malzemelerden yapılabilecek tarifler mümkün.