Sirte

Sirte

Son dakika Sirte haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sirte gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sirte haber sayfamızda...

Sirte

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 531 sirte haberi bulunmuştur.
Kaddafi'nin uçan limuzini! Türkiye'ye de gelmiş, her yerine '9.9.99' yazısını yapıştırdı
Kaddafi'nin uçan limuzini! Türkiye'ye de gelmiş, her yerine '9.9.99' yazısını yapıştırdı Libya'yı 42 yıl demir yumrukla yöneten Kaddafi'den geriye kalanlar da tartışma ve çatışma konusu olmaya devam etti. İktidarı döneminde lükse olan düşkünlüğüyle öne çıkan eski lidere dair ilginç detay ise ‘Afriqiyah Force One.' İşte Türkiye'ye de gelen ve her yerinde '9.9.99' yazısının yer aldığı uçağın sırrı.
21.03.2024 Dünya
Libya Hakkında Bilgiler; Libya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Libya Hakkında Bilgiler; Libya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Libya, Tunus ve Cezayir ile birlikte Kuzey Afrika'nın en geniş topraklarına sahip ülkelerinden biridir. 1947 yılında İtalya'dan ayrılıp 1951 yılında da bağımsızlığını ilan etmiştir. Afrika kıtasının en geniş petrol rezervlerine sahip ülkesi olan Libya, güçlü bir ekonomiye sahiptir. Libya hakkındaki en güncel bilgileri sizler için derledik.
3.01.2024 Tatil
Türk SİHA'ları Arap medyasında gündemi belirledi
Türk SİHA'ları Arap medyasında gündemi belirledi Şarkul Avsat'taki analizde Türkiye ve Arap dünyası arasındaki Soğuk Savaş'ın yedi yıl sürdüğü, ordu dışında tüm silahların kullanıldığı belirtildi. El Arabi El Cedid ise, Türk dronelarını almak isteyen son ülkeyi yazdı.
25.07.2023 Dünya
Tutuklanan da var siyasete giren de! Kaddafi ailesinin başına ne geldi?
Tutuklanan da var siyasete giren de! Kaddafi ailesinin başına ne geldi? Libya'da 42 yıl boyunca hüküm süren Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin üzerinden tam 11 yıl geçti. Geride kalan 11 yılda Libya küresel kriz noktalarından biri olurken, Kaddafi ailesinin hayatta kalan üyeleri buradan ayrıldı ve farklı ülkelerde yeni bir hayata başladı. İşte Kaddafi ailesinin başına gelenler.
31.10.2022 Dünya
Libya yine karıştı!
Libya yine karıştı! Libya’da iki ayrı hükümetin sürdürdüğü siyasi çıkmaz, çatışmalara dönüştü.
18.05.2022 Dünya
Türkiye, Libya'da Misrata-Sirte yolunun ulaşıma açılmasından memnun
Türkiye, Libya'da Misrata-Sirte yolunun ulaşıma açılmasından memnun Dışişleri Bakanlığı, Libya'da uzun süredir kapalı olan Misrata-Sirte sahil yolunun dün resmen ulaşıma açılmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.
31.07.2021 Siyaset
Libya Başbakanı Dibeybe: Bölünme dönemi bitmiştir
Libya Başbakanı Dibeybe: Bölünme dönemi bitmiştir Libya Ulusal Birlik Hükümeti (MBH) Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, bölünme döneminin artık geride kaldığını belirterek, ayrılık ve kinin bırakılması, istikrar için inşa ve kalkınmaya odaklanılması çağrısı yaptı
20.06.2021 Dünya
Gazprom Libya'da petrol üretimine tekrar başladı
Gazprom Libya'da petrol üretimine tekrar başladı Rus enerji şirketi Gazprom'un Libya'daki petrol üretimine tekrar başladığı bildirildi.
25.05.2021 Uzmanpara
Son dakika... Libya: Misrata-Sirte yolunun açılmasında son aşamaya gelindi
Son dakika... Libya: Misrata-Sirte yolunun açılmasında son aşamaya gelindi Libya'daki 5 5 Ortak Askeri Komitenin, Misrata-Sirte yolunun mayınlardan temizlenmesi çalışmalarını tamamladığı ve yolun açılmasında sona gelindiği belirtildi.
27.04.2021 Dünya
Libya, BMGK'nın Sirte'ye gözlemci yerleştirme kararını memnuniyetle karşıladı
Libya, BMGK'nın Sirte'ye gözlemci yerleştirme kararını memnuniyetle karşıladı Libya Başkanlık Konseyi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ülkeye ateşkesi denetleme mekanizması gönderilmesine onay vermesini memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu.
16.04.2021 Dünya
Son dakika... BMGK, Libya'da ateşkesi denetleme mekanizmasını onayladı
Son dakika... BMGK, Libya'da ateşkesi denetleme mekanizmasını onayladı Gelen son dakika haberine göre, BMGK, Libya'ya ateşkesi denetleme mekanizması gönderilmesini onayladı
16.04.2021 Dünya
Libya ordusu: Mısır'dan gelen iki uçak silah taşıyordu
Libya ordusu: Mısır'dan gelen iki uçak silah taşıyordu Uluslararası Sebha Havalimanı'na iniş yapan uçakların silah taşıdığı bildiriliyor. Sağlık Bakanlığı, uçaklarda tıbbi malzeme ve ilaç bulunduğunu açıklamıştı.
14.04.2021 Dünya
Libya'da Sirte-Misrata yolu 2 hafta içinde açılacak
Libya'da Sirte-Misrata yolu 2 hafta içinde açılacak Libya'daki 5 5 Ortak Askeri Komitesi, Sirte ile Misrata arasındaki yolun iki hafta içinde açılacağını ve paralı askerlerin çıkarılmasına başlanacağını duyurdu.
16.03.2021 Dünya
Libya Ulusal Birlik Hükümeti ile Başkanlık Konseyi görevi devralıyor
Libya Ulusal Birlik Hükümeti ile Başkanlık Konseyi görevi devralıyor Abdulhamid Dibeybe'nin başkanlığındaki Libya Ulusal Birlik Hükümeti ile Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi'nin resmi olarak görevlerini salı günü devralacağı bildirildi.
14.03.2021 Dünya
Libya ordusu: Paralı askerler Sirte'deki mevzilerine döndü
Libya ordusu: Paralı askerler Sirte'deki mevzilerine döndü Libya ordusu, yeni kurulan Abdulhamid Dibeybe hükümetine güvenoyu oturumu için Sirte kentinin dışına çekilen yabancı paralı askerlerin, eski mevzilerine geri döndüğünü duyurdu.
12.03.2021 Dünya
ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere, Libya'da hükümet güvenoyundan memnun
ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere, Libya'da hükümet güvenoyundan memnun ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere, ortak bir açıklama yaparak, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin Temsilciler Meclisinden güvenoyu almasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.
11.03.2021 Dünya
Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin güvenoyu alması AB'yi memnun etti
Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin güvenoyu alması AB'yi memnun etti Avrupa Birliği (AB), Libya'da yeni Ulusal Birlik Hükümeti'nin Temsilciler Meclisinden güvenoyu almasını memnuniyetle karşıladı.
11.03.2021 Dünya
Libya’da yeni dönem
Libya’da yeni dönem Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’nin kabinesi Temsilciler Meclisi’nden güvenoyu aldı. Böylece yeni hükümetin ülkeyi seçime taşıyacağı süreç başlamış oldu.
11.03.2021 Dünya
ABD, Libya'da Ulusal Birlik Hükümetinin güvenoyu almasından memnun
ABD, Libya'da Ulusal Birlik Hükümetinin güvenoyu almasından memnun ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin, Temsilciler Meclisi'nden güvenoyu almasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı
11.03.2021 Dünya
Son dakika: Libya'da Dibeybe'nin hükümeti güvenoyu aldı!
Son dakika: Libya'da Dibeybe'nin hükümeti güvenoyu aldı! Son dakika haberine göre, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'nin hükümeti, Sirte'de toplanan Temsilciler Meclisi'nden güvenoyu aldı.
10.03.2021 Dünya
Son dakika... Libya Başbakanı: Türkiye ile imzalanan anlaşmadan iyi bir pay kazandık
Son dakika... Libya Başbakanı: Türkiye ile imzalanan anlaşmadan iyi bir pay kazandık Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, güvenoyu oturumu için Sirte kentinde toplanan Temsilciler Meclisine, "Libya, Türkiye ile imzaladığı anlaşma sayesinde Doğu Akdeniz'deki gaz yatakları hakkından iyi bir pay kazandı" dedi.
9.03.2021 Dünya
Libya: Hafter, Temsilciler Meclisi milletvekillerinin geçeceği yolu açmıyor
Libya: Hafter, Temsilciler Meclisi milletvekillerinin geçeceği yolu açmıyor Libya ordusu, ülkenin güneyindeki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin, Temsilciler Meclisinin yeni kurulan hükümete güvenoyu vermek için düzenleyeceği oturuma katılacak milletvekillerinin Mısrata-Sirte sahil yolundan geçmesine izin vermediğini bildirdi.
7.03.2021 Dünya
Sadece Türk oldukları için kaçırıldılar! 'Ses dahi yok'
Sadece Türk oldukları için kaçırıldılar! 'Ses dahi yok' Adana'da yaşayan 43 yaşındaki İlker Sağlık, pastane işletmek için Libya'ya çalışmaya gitti. Hafter güçleri tarafından yaklaşık bir yıldır alıkonulan İlker Sağlık'ın kızı, sesini dahi duyamadığı babasından kalan hırkayı koklayarak hasret giderdiğini belirtip, yetkililerden yardım istedi. Sağlık, "Çok özledim onu. İlk gördüğüm an sıkıca sarılıp çok çok öpeceğim. Babama bir an önce kavuşmak istiyoruz" dedi.
3.03.2021 Haberler
Son dakika! Sadece Türk oldukları için kaçırıldılar! 'Ses dahi yok'
Son dakika! Sadece Türk oldukları için kaçırıldılar! 'Ses dahi yok' Gelen bir son dakika haberine göre; Adana'da yaşayan 43 yaşındaki İlker Sağlık, pastane işletmek için Libya'ya çalışmaya gitti. Hafter güçleri tarafından yaklaşık bir yıldır alıkonulan İlker Sağlık'ın kızı, sesini dahi duyamadığı babasından kalan hırkayı koklayarak hasret giderdiğini belirtip, yetkililerden yardım istedi. Sağlık, "Çok özledim onu. İlk gördüğüm an sıkıca sarılıp çok çok öpeceğim. Babama bir an önce kavuşmak istiyoruz" dedi.
3.03.2021 Gündem
Libya'daki askeri komite: Sirte, Temsilciler Meclisinin düzenleyeceği güvenoyu oturumuna hazır
Libya'daki askeri komite: Sirte, Temsilciler Meclisinin düzenleyeceği güvenoyu oturumuna hazır Libya'da Ortak Askeri Komitesi, Sirte kentinin yeni kurulan hükümete güvenoyu vermek için düzenlenecek oturuma hazır olduğunu açıkladı.
28.02.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sirte ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.