Tohumu

Tohumu

Son dakika tohumu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tohumu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tohumu haber sayfamızda...

Tohumu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.601 tohumu haberi bulunmuştur.
Domuz kabusu! 3 kez aynı senaryo yaşandı
Domuz kabusu! 3 kez aynı senaryo yaşandı Bolu’da 15-20 bin lira masrafla tarlasına silajlık mısır eken çiftçilerin tarlasındaki mahsule yaban domuzları dadandı. 20 dönümlük tarlasına domuzlar nedeniyle 3 sefer mısır eken çiftçiyi yaban domuzları bıktırdı.
8.05.2024 Gündem
İhraç edilen 50 ürünün 31’i sınırdan döndü!
İhraç edilen 50 ürünün 31’i sınırdan döndü! Avrupa Birliği Gıda ve Yemde Hızlı Güvenlik Sistemi verilerine göre, Nisan ayında Türkiye’den Avrupa ülkelerine ihraç edilen 50 ürünün 19’u uyarı bildirimi alırken, 31’i gıda güvenliği nedeniyle sınırda reddedildi.
5.05.2024 Gündem
Fast food arttı, ağız ülseri yayıldı! Bu tohumu çiğneyen şanslı, anında yok oluyor
Fast food arttı, ağız ülseri yayıldı! Bu tohumu çiğneyen şanslı, anında yok oluyor Beslenme farklılıları, ağız ülseri şikayetlerini geçtiğimiz yıllara göre artırdı. Özellikle fast food yiyeceklerin neden olduğu bakteriler ağız içinde diş etlerine adeta saldırıyor. Ancak ağız ülserini geçirmek için bu bitkinin tohumu öneriliyor.
3.05.2024 Genel Sağlık
Manisa'da renkli görüntüler! 7 ton mesir macunu halka saçıldı
Manisa'da renkli görüntüler! 7 ton mesir macunu halka saçıldı UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan, 3 yıl koronavirüs, 1 yıl da deprem nedeniyle gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, renkli görüntülerle başladı
28.04.2024 Gündem
50 bin adet fide dağıttı
50 bin adet fide dağıttı Lal Denizli, belediye başkanlığını yaptığı Çeşme’de ‘Ata Tohumu Yaygınlaştırma’ projesi kapsamında üreticilere 50 bin adet fide dağıttı.
28.04.2024 Cadde
İklim krizine karşı tohum topu
İklim krizine karşı tohum topu Orman Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışan genç girişimciler droneye ilave ettikleri özel bir sistem sayesinde ormanlık alanlara havadan ağaç tohumları ekimi yapabilen sistem geliştirdi.
28.04.2024 Gündem
Silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Silajlık mısır tohumu dağıtıldı Samsun Büyükşehir Belediyesi finansmanı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen ‘Büyükşehir Belediyemiz Her Zaman Üreticinin Yanında Projesi’ kapsamında Çarşamba ilçesinde üreticilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı.
26.04.2024 Ekonomi
3 bin depremzede çiftçiye pamuk tohumu dağıtıldı
3 bin depremzede çiftçiye pamuk tohumu dağıtıldı Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay'da 3 bin depremzede çiftçiye 21.3 milyon TL değerinde sertifikalı pamuk tohumu dağıtıldı.
25.04.2024 Ekonomi
“Ayçiçeği üretimimizi artırmamız şart”
“Ayçiçeği üretimimizi artırmamız şart” Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ayçiçek yağında fiyat artışını kontrol edebilmek ve dışa bağımlılığımızı azaltmak için ayçiçeği üretimimizi artırmamız şarttır” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Süte 1 kaşık ekleyince dipçik gibi yapıyor! Her sabah tüketen yorgunluk nedir bilmiyor
Süte 1 kaşık ekleyince dipçik gibi yapıyor! Her sabah tüketen yorgunluk nedir bilmiyor İş hayatı, yoğunluk, stres vb. sebeplerden dolayı siz de her sabah halsiz ve yorgun bir şekilde uyanıyorsanız bir tavsiyemiz var. Sütün içine ekleyeceğiniz bu besin gün içinde yorgunluğunuzu alacak ve zinde hissettirecek.
17.04.2024 Genel Sağlık
Güneydoğu’nun 3 aylık hububat ihracatı belli oldu
Güneydoğu’nun 3 aylık hububat ihracatı belli oldu Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk çeyrekte ihracat lideri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, Ocak-Mart arası dönemde ihracatını yüzde 10 artırarak 836,5 milyon dolara taşıdı.
15.04.2024 Ekonomi
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor Türkiye’den 100’ün üzerinde ülkeye tohum ihraç ediliyor. 2023’te 249.6 milyon dolar ithalata karşı, 326.8 milyon dolar ihracat yapıldı. Dünya tohumcuları 2025’te Türkiye’de toplanacak.
6.04.2024 Ekonomi
Tayvan depreme nasıl bu kadar hazırlıklı olabildi?
Tayvan depreme nasıl bu kadar hazırlıklı olabildi? 2018'de yedi kişinin hayatını kaybettiği 6,4 büyüklüğündeki depremden sonra afete müdahale ve yardım için yerel yetkililerle, hükümet birimleri ve sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyon güçlendirildi.
5.04.2024 Dünya
Çiftçilere ayçiçek ve nohut tohumu dağıtıldı
Çiftçilere ayçiçek ve nohut tohumu dağıtıldı Çorum'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tonlarca nohut ve ayçiçek tohumu dağıtıldı.
3.04.2024 Ekonomi
Meğer suyun kalitesi bile etkiliyormuş! Saç dökülmesini durduran doğal çözümler
Meğer suyun kalitesi bile etkiliyormuş! Saç dökülmesini durduran doğal çözümler Saçınızı her taradığınızda veya yıkadığınızda saçlarınızın döküldüğünü görmekten yoruldunuz mu? Saç dökülmesi birçok insanın karşılaştığı ortak bir sorundur, ancak basit çözümlerle bu sorundan kurtulabilirsiniz.
2.04.2024 Saç Bakımı
Estetiksiz botoks etkisi yaratıyor! Yalnızca iki malzemeyle gençleştiren maske
Estetiksiz botoks etkisi yaratıyor! Yalnızca iki malzemeyle gençleştiren maske Keten tohumu binbir derde deva olan bir bitki. Ancak en büyük etkisini cildiniz üzerinde gösteriyor. İşte estetiksiz botoks etkisi bırakan keten tohumu maske tarifi.
2.04.2024 Cilt Bakımı
20 ton yerli ayçiçeği tohumu ihracatı
20 ton yerli ayçiçeği tohumu ihracatı Tekirdağ’da Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle yetiştirilen 20 ton yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ikinci kez Rusya’ya ihraç edildi. Dünyanın tohum merkezi arasında bulunan Rusya’da yerli ve milli tohumlarında yayılması beklenirken, seneye ise Rusya’ya 120 ton transfer anlaşması yapılmış durumda.
28.03.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: "Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz”
Bakan Yumaklı: "Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz” Kastamonu’nun Tosya ilçesinde konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin tohumculukta ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirterek, “Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz. Böyle bir ülke durumundayız. İnşallah bizler Anadolu'nun bütün topraklarını da sertifikalı tohumlarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Tüm dertlere deva ayı sarımsağı! Türkiye'de pek bilen yok, kilosu bin lira
Tüm dertlere deva ayı sarımsağı! Türkiye'de pek bilen yok, kilosu bin lira Doğa insan sağlığına iyi gelebilecek birçok besin sunuyor. Ancak aralarında öyleleri var ki faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle Tunceli dağlarında yetişen ve çok bilinmeyen 'ayı sarımsağı' diğer adıyla 'ramsons sarımsağı' Rusların favorisi olsa da Türkler tarafından pek bilinmiyor. Ancak insan sağlığı için olmazsa olmaz faydalara sahip.
26.03.2024 Genel Sağlık
Polisliği bırakıp dünya turuna çıkmıştı! Tapınakta 13 saat işkence: 'Başımda bıçak bilediler'
Polisliği bırakıp dünya turuna çıkmıştı! Tapınakta 13 saat işkence: 'Başımda bıçak bilediler' 19 yaşında polis okulunu kazanıp 21 yaşında meslek hayatına başlayan Zonguldak doğumlu Melih Bektaş, 10 yıl polis olarak görev yaptıktan sonra istifa edip dünya turuna çıktı. Ancak seyahatinin 6. ayında gittiği Malezya’da saldırıya uğradı. "Başımda bıçak bilediler, Samuray kılıcıyla beklediler" diyen Melih, 13 saatlik alıkonulma sürecini anlattı.
22.03.2024 Yaşam
Ali Koç, Kulüpler Birliği'nden istifa etti! 'Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz'
Ali Koç, Kulüpler Birliği'nden istifa etti! 'Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz' Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.
18.03.2024 Futbol
Ali Koç, Kulüpler Birliği'nden istifa etti! 'Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz'
Ali Koç, Kulüpler Birliği'nden istifa etti! 'Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz' Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.
18.03.2024 Fenerbahçe
'Köy nüfusunu tarıma döndürmeyi hedefliyoruz'
'Köy nüfusunu tarıma döndürmeyi hedefliyoruz' Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, "Ankara'nın köy nüfusu yüzde 30'dan, yüzde 6,5'e kadar geriledi. Biz işte bu köy nüfusunu yeniden tarıma döndürmeyi hedefliyoruz. Yeniden Ankara'nın köyünde tarımsal üretimi yapılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
14.03.2024 Gündem
Bakan Yumaklı çiftçilere tohum dağıttı
Bakan Yumaklı çiftçilere tohum dağıttı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mera Islahı Projesi kapsamında yem bitkiler tohumu ve sıvat dağıtım törenine katıldı.
13.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tohumu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.