Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

Son dakika Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haber sayfamızda...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.155 türkiye cumhuriyet merkez bankası haberi bulunmuştur.
Piyasa katılımcıları anketi yayımlandı
Piyasa katılımcıları anketi yayımlandı Piyasa katılımcıları anketinde cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 40,53 TL iken, bu anket döneminde 40,01 TL oldu.
19.04.2024 Uzmanpara
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi Piyasa katılımcıları anketinde cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 40,53 TL iken, bu anket döneminde 40,01 TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'nın rezervleri arttı
Merkez Bankası'nın rezervleri arttı Merkez Bankası toplam rezervleri 5 Nisan ile biten haftada 3 milyar 745 milyon dolar arttı.
18.04.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası'nın rezervleri yükseldi
Merkez Bankası'nın rezervleri yükseldi Merkez Bankası toplam rezervleri 5 Nisan ile biten haftada 3 milyar 745 milyon milyon dolar arttı.
18.04.2024 Ekonomi
“Cari işlemler açığı 31,8 milyar dolara geriledi”
“Cari işlemler açığı 31,8 milyar dolara geriledi” Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Dış ticarette yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde, 2023 yılı Mayıs ayında 60,1 milyar dolar olarak gerçekleşen yıllıklandırılmış cari işlemler açığı sonraki aylarda toplam 28,3 milyar dolar azalarak 2024 Şubat ayı itibariyle 31,8 milyar dolara geriledi" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Cari işlemler hesabı belli oldu
Cari işlemler hesabı belli oldu Şubat ayında cari işlemler hesabı 3 milyar 265 milyon ABD doları açık kaydetti.
17.04.2024 Uzmanpara
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı Döviz dönüşümlü kur korumalı mevduatta (KKM) tarih uzatıldı.
6.04.2024 Uzmanpara
Kredi kartı azami faiz oranı yükseldi
Kredi kartı azami faiz oranı yükseldi Merkez Bankası kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranında değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de yayımlanan Merkez Bankası tebliğine göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı 3,66’dan 4,25’e yükseldi.
6.04.2024 Uzmanpara
Asgaride tek değişim önerisi
Asgaride tek değişim önerisi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2023’te enflasyon hedefinin tutturulamaması üzerine kanuni yükümlülüğü gereği hükümete mektup yazdı.
6.04.2024 Ekonomi
Kartlı harcamada rekor durmuyor! Faiz artışına rağmen vatandaşın tercihi değişmedi
Kartlı harcamada rekor durmuyor! Faiz artışına rağmen vatandaşın tercihi değişmedi Kredi kartları ile ilgili yapılan son düzenlemeler kamuoyunda oldukça dikkat çekmişti. Kredi kartı nakit çekimi ve KMH faizleri yükselse de vatandaşların KMH hesapları ve kredi kartı harcamaları rekor seviyelere ulaştı. Peki faiz artışına rağmen kart kullanımı neden yükseliyor? Merak edilenler haberin detayında...
6.04.2024 Ekonomi
Küresel piyasada yeni faiz dönemi
Küresel piyasada yeni faiz dönemi Fed'in beklenmedik güvercin duruşu ve TCMB'nin kararlı faiz artışı, finansal piyasalara yeni bir yön veriyor. Yatırımcılar ve şirketler, faiz oranlarındaki bu kritik değişikliklere ve döviz kurlarındaki potansiyel dalgalanmalara dikkat kesilmeli...
5.04.2024 Milliyet Executive
Merkez Bankası duyurdu! Kredi kartı işlemleri için yeni karar
Merkez Bankası duyurdu! Kredi kartı işlemleri için yeni karar Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada "Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e çıkarıldı." ifadeleri yer aldı.
5.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, enflasyon için Hükümet'e bilgilendirici açık mektubunu yayımladı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi enflasyon tahminleri açısında kritik önem taşıyor. " denildi.
5.04.2024 Ekonomi
Yeni banknotlar tedavüle girdi
Yeni banknotlar tedavüle girdi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini açıkladı.
5.04.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası duyurdu! Yeni banknotlar tedavüle verildi
Merkez Bankası duyurdu! Yeni banknotlar tedavüle verildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini açıkladı.
5.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'nın rezervleri belli oldu
Merkez Bankası'nın rezervleri belli oldu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri üst üste 11'inci haftasında da geriledi ve geçen haftayı 718 milyon dolar düşüşle tamamladı.
4.04.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası rezervlerini açıkladı
Merkez Bankası rezervlerini açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın döviz rezervleri düşüşünü sürdürdü.
4.04.2024 Ekonomi
Aylık fiyat gelişmeleri raporu yayımlandı
Aylık fiyat gelişmeleri raporu yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) fiyat gelişmeleri raporunda yıllık enflasyonun gıda alt grubunda gerilerken temel mal ve hizmetlerde daha belirgin olmak üzere diğer gruplarda yükseldiği ifade edildi. Aylık bazda hizmet, gıda ve temel mallar fiyat artışları ile öne çıkan gruplar olduğu bildirildi.
4.04.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon mesajı
Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon mesajı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.
2.04.2024 Uzmanpara
TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı
TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı TCMB Başkanı Karahan, "Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz" dedi.
2.04.2024 Ekonomi
Reeskont ve avans faiz oranları yenilendi
Reeskont ve avans faiz oranları yenilendi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 43,25'ten yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını ise yıllık yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıkardı.
1.04.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası'ndan reeskont ve avans faiz oranları için yeni karar
Merkez Bankası'ndan reeskont ve avans faiz oranları için yeni karar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 43'25'ten yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıkardı.
1.04.2024 Ekonomi
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası'nın rezervleri azaldı
Merkez Bankası'nın rezervleri azaldı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 22 Mart ile biten haftada 4 milyar 53 milyon dolar azaldı.
28.03.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası'nın rezervleri belli oldu
Merkez Bankası'nın rezervleri belli oldu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervleri 4 milyar 53 milyon dolar düşüş gösterdi.
28.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.