Zatürre Aşısı

Zatürre Aşısı

Son dakika zatürre aşısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan zatürre aşısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan zatürre aşısı haber sayfamızda...

Zatürre Aşısı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 301 zatürre aşısı haberi bulunmuştur.
Mikroplara karşı ‘temiz’ mücadele
Mikroplara karşı ‘temiz’ mücadele Nezle, grip, farenjit, larenjit, sinüzit, astım, bronşit, zatürre ve otitin (orta kulak iltihabı) kışın sık görülmesini soğuk hava-virüs ilişkisine bağlayan Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nden Dr. Kenan Çekem, “Soğuk hava virüslerin kendi koruma tabakalarını kalınlaştırarak dirençli ve güçlü hale getiriyor. Soğuk havalarda vücut mekanizmalarımız burun, hava yolları ve akciğerler gibi solunum sistemimizi daha zor ısıtıp nemlendiriyor. Bu da virüslerin tutunmasını kolaylaştırıp vücuttan atılmasını zorlaştırıyor” dedi.
26.12.2023 Dünya
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’deki durumu açıkladı: ‘Zatürre arttı ama salgın yok’
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’deki durumu açıkladı: ‘Zatürre arttı ama salgın yok’ Çin’de çocuklar arasında zatürre salgını yaşanırken Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Türkiye’de salgın boyutunda olmasa da zatürre vakalarında artış görülüyor” dedi.
28.11.2023 Gündem
Enfeksiyonlara bağlı ölümlerde birinci sırada! Kimler zatürre aşısı olmalı?
Enfeksiyonlara bağlı ölümlerde birinci sırada! Kimler zatürre aşısı olmalı? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümünden Uzm. Dr. Servet Öztürk, zatürrenin ülkemizde enfeksiyonlara bağlı ölümlerde birinci sırada yer aldığını belirterek zatürre bulgularını ve aşı yapılması gereken risk gruplarını açıkladı.
12.11.2023 Genel Sağlık
Kalp hastalıkları ve grip aşıları
Kalp hastalıkları ve grip aşıları Kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerde, özellikle soğuk kış aylarında belirgin bir artış yaşanır. Yapılan araştırmalarda, grip başlangıcından 3 gün sonra ile 3 ay arasında kalp krizi geçirme riski 5 kat fazla görüldü.
7.10.2023 Pazar
Depresyon sandığınız aslında zatürre olabilir! İşte korunmak için 8 etkili öneri
Depresyon sandığınız aslında zatürre olabilir! İşte korunmak için 8 etkili öneri Mikropların kolayca yayıldığı kapalı ortamlarda sık zaman geçirilmesi, soğuyan havanın vücut direncini düşürmesi ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış nedeniyle, zatürre sonbahar ve kış aylarında daha sık görülüyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Süha Alzafer, zatürreye karşı almamız gereken önlemi anlattı.
13.11.2022 Genel Sağlık
'Çocuklarda gribal enfeksiyon arttı, okullarda mutlaka maske takılmalı'
'Çocuklarda gribal enfeksiyon arttı, okullarda mutlaka maske takılmalı' Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, havaların soğumasıyla birlikte özellikle çocuklarda gribal enfeksiyonların arttığına dikkat çekerek, "Okullarda, ortak eşya kullanımının olduğu veya diğer alanlarda el dezenfeksiyonu önemli. Temas öncesi ve temas sonrası mutlak suretle el dezenfeksiyonu yapmalıyız. Semptomu olan, üst solumun yolları enfeksiyonu semptomu olan çocuklar mutlak suretle maske takarak hem kendilerini hem de diğer arkadaşlarını korumalılar" dedi.
29.11.2021 Gündem
Zatürreye karşı 8 etkili öneri
Zatürreye karşı 8 etkili öneri Halk arasında ‘zatürre’ olarak bilinen ‘pnömoni’, akciğer dokusunda bulunan hava keseciklerinin enfeksiyonu olarak tanımlanıyor. Sonbahar ve kış aylarında soğuyan havanın vücut direncini düşürmesiyle birlikte görülme sıklığı artan zatürre, ülkemizde tüm ölüm nedenleri arasında 5. sırada yer alırken, enfeksiyonlar nedeniyle oluşan ölümlerde ise ilk sıraya yükseliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezen Genç, Covid-19 pandemisinde zatürreden korunmanın en etkili yolunun ise zatürre aşısı olduğuna dikkat çekerek, konu hakkında bilgi verdi.
10.11.2021 Genel Sağlık
1 Yaş Aşısı Nedir, En Geç Ne Zaman Yapılmalı? Hangi Aşılar 1 Yaşında Yapılır?
1 Yaş Aşısı Nedir, En Geç Ne Zaman Yapılmalı? Hangi Aşılar 1 Yaşında Yapılır? Bebeklerin doğumundan sonra aşı yaptırmak, bebeklerin salgın hastalıklardan korunması açısından oldukça önemli bir durumdur. Bununla beraber hem bebeğin hem de toplumun sağlığı adına aşıların yapılması çok önemlidir. Peki 1 yaş aşısı nedir, en geç ne zaman yapılmalı? Hangi aşılar 1 yaşında yapılır? İşte 1 yaş aşısına dair tüm detaylar.
5.05.2021 Sağlık
Pnömokok Nedir? Pnömokok (Zatürre) Aşısı Kimlere Yapılır?
Pnömokok Nedir? Pnömokok (Zatürre) Aşısı Kimlere Yapılır? Havaların soğuması ile beraber kış mevsiminde bağışıklığın zayıflaması durumunda pnömokok bakterisi; kan iltihabı, beyin apsesi, sinüzit, kemik, eklem, karın zarı, kalp zarı gibi pek çok hastalığın oluşmasına sebep olabilir. Pnömokok bakterisinin sebep olduğu ciddi hastalıkların enfeksiyonlarından kurtulmak adına pnömokok aşısı yaptırmak gerekir. Peki pnömokok nedir? Pnömokok (zatürre) aşısı kimlere yapılır? İşte, tüm detaylar...
13.03.2021 Sağlık
Zatürrre Aşısı İsimleri Nelerdir? Pcv13 Ve Ppsv 23 Aşıları Kimlere Yapılır?
Zatürrre Aşısı İsimleri Nelerdir? Pcv13 Ve Ppsv 23 Aşıları Kimlere Yapılır? Zatürre aşısı, 2 yaşından küçük çocukların ve 65 yaş üstü yaşlıların yaptırması gereken bir aşı türüdür. Bazı nadir durumlarda da okula giden çocuklar ve 65 yaş altı kişilerin zatürre aşırı yaptırması gerekebilir. Bu aşı, sigara içen ya da astım hastalığına sahip olan 19 ila 64 yaş arasında olan tüm yetişkinlerin ve uzun süreli ilaç ya da kemoterapi, radyoterapi tedavisi gören kişilerin yaptırması gereken aşıdır. Zatürre ise öksürük, yüksek ateş ve titreme gibi belirtiler ile kendini gösteren hastalık çeşididir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
4.03.2021 Sağlık
Kovid-19 aşısı ile ilgili cevabı en çok merak edilen 14 soru
Kovid-19 aşısı ile ilgili cevabı en çok merak edilen 14 soru Aşılar, insanlık tarihinde pek çok hastalığın sonlandırılmasında en etkili silahlar. Kovid-19 için henüz bilinen etkili bir tedavi yöntemi olmadığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Dilek Arman, "Şu anda da dünyanın hali, bize aşıdan başka bir çıkış yolumuzun olmadığını gösteriyor. Bulaşın önlenmesi için çeşitli toplumsal önlemler alınsa da yayılımın önüne geçilemiyor" diyerek Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan Sinovac Kovid-19 aşısı hakkında çok merak edilen soruları yanıtladı
21.01.2021 Genel Sağlık
Zatürre Nedir, Neden Olur? Zatürre Tedavisi Nasıl Yapılır?
Zatürre Nedir, Neden Olur? Zatürre Tedavisi Nasıl Yapılır? Zatürre, riskli ve tehlikeli bir hastalıktır. Bu nedenle risk grubunda bulunan kişilerin ve 65 yaş üstü kişilerin zatürre aşısı olması çok önemlidir. Zatürre, insan hayatını olumsuz bir şekilde etkileyen ve ciddi sonuçlara yol açabilen bir hastalıktır. Ülkemizde zatürre hastalığı nedeni ile her yıl onlarca kişi hayatını kaybediyor. Bu nedenle sizler için zatürre nedir ve tedavisi nasıl yapılır tüm detayları derledik.
16.01.2021 Sağlık
Zatürre Aşısı Nedir? Zatürre Aşısı İsimleri Nelerdir, Kimlere Yapılır?
Zatürre Aşısı Nedir? Zatürre Aşısı İsimleri Nelerdir, Kimlere Yapılır? Zatürre aşısı nedir? Zatürre aşısı isimleri nelerdir, kimlere yapılır? Zatürreye ve zatürre aşısına dair tüm detayları sizler için derledik.
16.01.2021 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Kara: Koronavirüs ile grip aşısı arasında en az 14 gün olsun
Bilim Kurulu Üyesi Kara: Koronavirüs ile grip aşısı arasında en az 14 gün olsun Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs aşısı ile birlikte grip aşısı, zatürre aşısı da olunabileceğini; ancak iki aşı arasında en az 14, mümkünse 28 gün olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Kara, iki aşının aynı anda uygulanıp uygulanmayacağına ise belli bir grup üzerinde yapılacak deney çalışmasıyla karar verileceğini kaydetti.
12.01.2021 Gündem
Son dakika... Çin aşısında umutlandıran açıklama!
Son dakika... Çin aşısında umutlandıran açıklama! Çin'de geliştirilen Covid-19 aşısı, sağlık çalışanlarının ardından gönüllü vatandaşlar üzerinde de uygulanıyor. Kendisi de gönüllü olarak aşı olan Göğüs Hastalıkları ve Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sedat Altın, 'Ülkemizde özellikle faz3 çalışmaları şeklinde başlayan bir süreç içerisindeyiz. Şimdiye kadar 820 gönüllümüz aşı oldu ve bunlarda da ciddi bir yan etki gelişmediği için biz özellikle pandeminin çıkış yolu olarak aşılanmayı öneriyoruz' dedi.
24.11.2020 Gündem
Pandemi döneminde dünyada neden zatürre vakaları arttı?
Pandemi döneminde dünyada neden zatürre vakaları arttı? Kovid-19 pandemisi sürecinde en sık görülen hastalıkların başında zatürre geliyor. Peki, ama bunun nedeni ne? Kovid-19'un, pnömokok bakterisinin boğaza yerleşmesini de kolaylaştırdığını ve bu nedenle pandemi döneminde dünyada zatürre vakalarının arttığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ceyhan önemli bilgiler paylaştı
12.11.2020 Sağlık
Numan Kurtulmuş’tan S-400 tepkisi: Bize 'neden aldınız' diyemezler!
Numan Kurtulmuş’tan S-400 tepkisi: Bize 'neden aldınız' diyemezler! AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu. Kurtulmuş, "Bize "Neden S-400 aldınız" diyemezler. İşi bu noktaya getiren ABD'nin tutumudur." dedi.
24.10.2020 Gündem
İstanbul’da koronavirüs vakaları arttı! Hekimlerden uyarılar geldi
İstanbul’da koronavirüs vakaları arttı! Hekimlerden uyarılar geldi Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok ülkede ikinci dalganın yaşandığı Koviv-19 salgını İstanbul’da alarma geçildi. Vakalardaki artışa dikkat çeken hekimler, kalabalıktan kaçınılması gerektiğini söyleyerek, bağışıklığın güçlendirilmesi ve hijyene dikkat edilmesi uyarısında bulundu.
23.10.2020 Gündem
Son dakika... Bakan Koca'dan 'Ayasofya'' sorusuna yanıt! Vaka sayısındaki büyük sıçrama...
Son dakika... Bakan Koca'dan 'Ayasofya'' sorusuna yanıt! Vaka sayısındaki büyük sıçrama... Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'e konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ayasofya’nın açılışından sonra tespit edilen vaka var mı" sorusuna "Ayasofya’ya özel bir bildirim olmadı. Ayasofya’ya sadece İstanbul’dan değil, birçok bölgeden kişiler geldi. Ama biz esas en büyük sıçramayı bayramda yaşadık. Bayram ve sonrası bütün Türkiye’ye dağıldı." cevabını verdi.
12.10.2020 Gündem
Hem zatürreden hem de Covid-19'dan koruyan yöntem!
Hem zatürreden hem de Covid-19'dan koruyan yöntem! Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından hemen herkes maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak korunmaya çalışıyor. Ancak bu esnada sonbahar ve kış mevsiminde görülmeye başlayan diğer bulaşıcı hastalıkları da göz ardı etmemek gerekiyor. Tüm bu risklerden korunmada zatürre aşısı yaptırmak önemli bir yer tutuyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Elnur Rufullayev, zatürre aşısının yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
1.10.2020 Genel Sağlık
Kanser hastalarının pandemi döneminde en çok sorduğu 6 soru
Kanser hastalarının pandemi döneminde en çok sorduğu 6 soru Covid-19 pandemisi herkesin hayatında birçok düzeni değiştirdi. Kanser hastalarında da bu sürecin biraz daha artmış kaygıları barındırdığını belirten Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, kanser hastalarının bu süreçte tedavi, beslenme ve grip-zatürre aşıları ile ilgili olarak en çok merak ettiği 6 soruyu cevaplandırdı.
30.09.2020 Genel Sağlık
İlk kez bu yıl milyonlarca çocuk okulda değil aile hekimliklerinde aşı olacak
İlk kez bu yıl milyonlarca çocuk okulda değil aile hekimliklerinde aşı olacak İlköğretim 1. ile 8. sınıf öğrencilerine 'okul sıralarında' yapılan çocukluk çağı pekiştirme aşıları, bu yıl ilk kez pandemi nedeniyle aile hekimliklerine taşınıyor. Yaklaşık 5 milyon çocuğun aşılanması gerektiğini söyleyen Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Hem pandemi yoğunluğu, hem de 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara uygulanan zatürre aşıları nedeniyle yığılmaların olmaması için lütfen randevu alarak gelin. Paniğe gerek yok, aşı kalmadığı iddiaları da doğru değil” dedi.
21.09.2020 Haberler
İlk kez bu yıl milyonlarca çocuk okulda değil aile hekimliklerinde aşı olacak
İlk kez bu yıl milyonlarca çocuk okulda değil aile hekimliklerinde aşı olacak  İlköğretim 1. ile  8. sınıf öğrencilerine 'okul sıralarında' yapılan çocukluk çağı pekiştirme aşıları, bu yıl ilk kez pandemi nedeniyle aile hekimliklerine taşınıyor. Yaklaşık 5 milyon çocuğun aşılanması gerektiğini söyleyen Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Hem pandemi yoğunluğu, hem de 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara uygulanan zatürre aşıları nedeniyle yığılmaların olmaması için lütfen randevu alarak gelin. Paniğe gerek yok, aşı kalmadığı iddiaları da doğru değil” dedi.
21.09.2020 Gündem
Türkiye'de ilk aşı denendi!
Türkiye'de ilk aşı denendi! Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ve Hacettepe Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, Türkiye'de başlayan aşı denemeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Denenen aşı 13 bin kişiye uygulanacak ve 18-60 yaş arasındaki gönüllülere aşı yapılacak.
17.09.2020 Haberler
Son dakika! Türkiye'de ilk aşı denendi!
Son dakika! Türkiye'de ilk aşı denendi! Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ve Hacettepe Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, Türkiye'de başlayan aşı denemeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Denenen aşı 13 bin kişiye uygulanacak ve 18-60 yaş arasındaki gönüllülere aşı yapılacak.
17.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zatürre Aşısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.