Zihinsel

Zihinsel

Son dakika Zihinsel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Zihinsel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Zihinsel haber sayfamızda...

Zihinsel

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.682 zihinsel haberi bulunmuştur.
Kiloların ‘tatlı’ nedeni beyinde
Kiloların ‘tatlı’ nedeni beyinde MR analizlerine göre, kilolu kişilerin pasta, kek gibi şişmanlatan gıdaları reddetmekte çok zorlanmalarının nedeni, beyinlerinde yaşadıkları “zihinsel mücadele”ye yenik düşmeleri. Bu girdaptan kurtulmak için öncelikle “kafayı değiştirmek” gerekiyor!
24.04.2024 Gündem
Melike’nin düş dünyasına giriş
Melike’nin düş dünyasına giriş 2021’de kaybettiğimiz Melike Abasıyanık Kurtiç anısına Erimtan Müzesi’nde düzenlenen retrospektif sergisi, sanatını rastlantıya ve sezgiye dayandıran özel bir sanatçının düş dünyasına davet.
21.04.2024 Kültür Sanat
Pep Guardiola'dan fikstür tepkisi! 'Kabul edilemez'
Pep Guardiola'dan fikstür tepkisi! 'Kabul edilemez' Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Chelsea maçından sonra konuştu.
20.04.2024 Dünyadan Futbol
Galatasaray mı, Fenerbahçe mi? Milliyet yazarları Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yorumladı: Favori olan takım...
Galatasaray mı, Fenerbahçe mi? Milliyet yazarları Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yorumladı: Favori olan takım... Galatasaray ile Fenerbahçe, ligde diğer rakiplerinden koptu, gitti. İkisi arasındaki amansız yarış ise heyecanını kaybetmeden devam etti. Son 6 haftasına girilen ligin röntgenini çeken MİLLİYET yazarları, şampiyonluk düğümünün 37. haftada oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde çözüleceğini dile getirdi.
18.04.2024 Galatasaray
Nakit ödeme canımızı yakıyor! ‘Zihinsel muhasebe yapın’
Nakit ödeme canımızı yakıyor! ‘Zihinsel muhasebe yapın’ Araştırmaya göre, nakit ödeme yapmak, kredi kartına kıyasla insana yüzde 20 oranında daha fazla kaybetme acısı yaşatıyor. Nakit öderken sanki canımızdan can gidiyormuş gibi oluyor.
15.04.2024 Ekonomi
Zihinsel engelli adam kendisine kızan babasını öldürmüştü! Cezası belli oldu
Zihinsel engelli adam kendisine kızan babasını öldürmüştü! Cezası belli oldu Isparta’da kıyafetlerini sobada yakmaya çalıştığı için kendisine kızıp, odunla eline vuran babası Süleyman Yıldırım'ı (79) öldüren engelli Kamil Yıldırım'a (39), ev hapsi cezası verildi.
14.04.2024 Gündem
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen için ikinci dönem ara tatili yarın bitiyor. 9 günlük tatilin ardından bazı öğrenciler okula dönüşte isteksiz olabiliyor, uyum sorunu yaşayabiliyor. Hatta bazı çocuklarda mide bulantısı, baş ağrısı, iştahsızlık ve uyku problemleri gibi fizyolojik şikâyetler dahi görülebiliyor.
14.04.2024 Eğitim
Her şey gelen mesajla başladı! 'Oyuncak için değil, sana sarılmaya geldik'
Her şey gelen mesajla başladı! 'Oyuncak için değil, sana sarılmaya geldik' Tüm çocukluğu Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde geçen Ümit Kavak, Türkiye’nin pek çok yerinde dağıttığı oyuncaklarla binlerce çocuğun yüzünü güldüren bir fotoğrafçı. Son olarak Midyat'ta zihinsel engelli Ahmet’e yapılan sürpriz doğum günü videosuyla yürekleri ısıtan Ümit, çocuklarla yaşadığı unutulmaz anları anlattı.
14.04.2024 Yaşam
Geç yaşlanmak için akşam yemeğini düşmanına bırak
Geç yaşlanmak için akşam yemeğini düşmanına bırak Her yıl Nisan ayının ikinci haftası tüm dünyada Kalp Sağlığı Haftası olarak anılıyor. Geçtiğimiz hafta antiaging’in yaşlanmayı önleme etkilerinden bahsetmiştik. Bu hafta ise antiaging’in 5 temel tedavi alanını inceleyeceğiz…
13.04.2024 Pazar
Cem Bölükbaşı, Le Mans Avrupa Şampiyonası için geri sayımda!
Cem Bölükbaşı, Le Mans Avrupa Şampiyonası için geri sayımda! Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda Cem Bölükbaşı, ilk yarışına çıkmaya hazırlanıyor. Toplamda 5 ülkede düzenlenecek Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nın bir sonraki etabı, 5 Mayıs tarihinde Fransa’daki Le Castellet pistinde yapılacak.
13.04.2024 Motor Sporlari
Korkunç olay! Zihinsel engelli adam kendisine kızan babasını öldürdü
Korkunç olay! Zihinsel engelli adam kendisine kızan babasını öldürdü Isparta’da, konuşma ve zihinsel engelli Kamil Yıldırım (39), kıyafetlerini sobada yakmaya çalıştığı için kendisine kızıp, odunla eline vuran babası Süleyman Yıldırım'ı (79) öldürdü.
13.04.2024 Gündem
'Akıllı değil' diye vitaminli tek lokma verilmedi! Acıdan kıvrandıran 'çürük diş' deneyi
'Akıllı değil' diye vitaminli tek lokma verilmedi! Acıdan kıvrandıran 'çürük diş' deneyi Her gün öğünlerine aslında tüketilmemesi gereken miktarda şeker ekleniyor, bazılarına ise vitamin içeren tek bir besin dahi verilmiyordu. Zihinsel engelli oldukları için en fazla bir sebzeden daha akıllı görülen, insan yerine dahi konulmayan bu insanların yaşadıkları dehşet ise her detayıyla iç acıtıyor.
13.04.2024 Yaşam
Stefano Pioli: Kornerde Lukaku'nun ofsaytta olduğu çok açıktı!
Stefano Pioli: Kornerde Lukaku'nun ofsaytta olduğu çok açıktı! Milan Teknik Direktörü Stefano Pioli, Roma maçının ardından açıklamalarda bulundu.
11.04.2024 UEFA Avrupa Ligi
Pep Guardiola: Florentino Perez'in artık şu saha zeminini düzeltmesi gerekiyor!
Pep Guardiola: Florentino Perez'in artık şu saha zeminini düzeltmesi gerekiyor! Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Real Madrid maçının ardından açıklamalarda bulundu.
9.04.2024 Şampiyonlar Ligi
Uzmanı açıkladı! Stres ve yorgunluğa iyi geliyor, mutluluk hormonu salgılatıyor
Uzmanı açıkladı! Stres ve yorgunluğa iyi geliyor, mutluluk hormonu salgılatıyor Şehir hayatı, yoğun iş temposu gibi gündelik hayat stresi zihin sağlığını kötüleştirebiliyor. Yapılan çalışmalar ise gündelik hayatın temposundan uzaklaşıp seyahat etmenin stres ve yorgunluğa iyi geldiğini ve mutluluk hormonu salgılattığını ortaya koydu.
5.04.2024 Sağlık
Ali Gültiken, Fernando Santos'a patladı! 'Mayın tarlası olarak görüyor'
Ali Gültiken, Fernando Santos'a patladı! 'Mayın tarlası olarak görüyor' Beşiktaş'ın Başakşehir deplasmanından 1 puanla ayrıldığı maçın ardından spor yorumcuları değerlendirmelerde bulundu. Siyah-beyazlıların efsanelerinden Ali Gültiken'in yorumları dikkat çekti.
5.04.2024 Beşiktaş
'Okuldaki Çiftlik Projesi' meyvelerini vermeye başladı! Okul bahçesine fidanlar dikildi
'Okuldaki Çiftlik Projesi' meyvelerini vermeye başladı! Okul bahçesine fidanlar dikildi "Okuldaki Çiftlik Projesi” kapsamında Samsun'da bir okula meyve fidanları dikildi. Okulu'nun bahçesinde bulunan toprak alana 80 adet meyve fidanı dikimi yapıldı.
4.04.2024 Gündem
73 yaşında ayağında platin, kaburgasındaki kırıkla; kızını metrelerce sırtında taşıyor
73 yaşında ayağında platin, kaburgasındaki kırıkla; kızını metrelerce sırtında taşıyor Eskişehir’de yüzde 90 zihinsel engelli 36 yaşındaki kızını ayağındaki platine rağmen her gün sırtına alıp metrelerce merdiven çıkıp inen 73 yaşındaki Nurettin Toprak, “Sokağa çıkacağımız zaman evin konumu bir tepenin üstü. Mecburen zorlanıyoruz. Bir ara ben düştüm. Çocuğumun kafasında yara izleri de var, benim de kaburgam kırıldı” dedi.
2.04.2024 Gündem
Sevilla'da Marcao'nun üstü çizildi! 'Eski takımı Galatasaray'a dönerek...'
Sevilla'da Marcao'nun üstü çizildi! 'Eski takımı Galatasaray'a dönerek...' 2022 yılında Galatasaray'dan La Liga temsilcisi Sevilla'ya transfer olan Brezilyalı stoper, Getafe maçı öncesi kadro dışı kaldı. İspanya basınında yer alan haberde Marcao'nun geleceği ile ilgili sürpriz yorumlar yapıldı.
1.04.2024 İspanya La Liga
Doğru nefes alıp vermek hastalıklardan yüzde 90 koruyor
Doğru nefes alıp vermek hastalıklardan yüzde 90 koruyor Yoga, binlerce yıldır insanoğlunun zihinsel ve fiziksel sağlığını iyileştirmek için kullandığı güçlü bir pratik. Bugün, modern yaşamın getirdiği stres, kaygı ve bedensel sorunlarla baş etmek için birçok insan yoga pratiğine yöneliyor. Peki neden yogaya başlanmalıyız? Yoga eğitmeni Çetin Çetintaş, tüm detaylarıyla anlattı.
31.03.2024 Genel Sağlık
Fenerbahçeli yıldız Magdalena Stysiak transferi açıkladı!
Fenerbahçeli yıldız Magdalena Stysiak transferi açıkladı! Fenerbahçe Opet'in Polonyalı yıldızı Magdalena Stysiak geleceği ile kararını resmi olarak açıkladı. Polonyalı pasör çaprazı Kupa Voley şmpiyonluğu hakkında konuştu.
28.03.2024 Fenerbahçe
İbrahim Üzülmez'den çok konuşulacak sözler: Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi...
İbrahim Üzülmez'den çok konuşulacak sözler: Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi... Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Fenerbahçe maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Öte yandan Beşiktaş gündemini değerlendiren Üzülmez, Necip Uysal ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.
27.03.2024 Pendikspor
Avusturya-Türkiye maçı sonrası Montella'dan istifa sorusuna sert yanıt!
Avusturya-Türkiye maçı sonrası Montella'dan istifa sorusuna sert yanıt! A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya maçının ardından açıklamalarda bulundu. Montella 'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?' şeklinde gelen bir soruya sert bir yanıt verdi.
27.03.2024 Milli Takım
Youcef Atal'dan transfer itirafı! 'Trabzonspor ve Galatasaray'dan da teklif aldım'
Youcef Atal'dan transfer itirafı! 'Trabzonspor ve Galatasaray'dan da teklif aldım' Fransa temsilcisi Nice takımından Filistin paylaşımı ile ceza alan ve ara transfer sezonunda Adana Demirspor'a transfer olan Youcef Atal, açıklamalarda bulundu. Tecrübeli futbolcu, kendisine gelen transfer tekliflerini açıkladı.
26.03.2024 Adana Demirspor
Ryan Babel'den şok suçlama: Beni kasıtlı olarak oynatmadılar!
Ryan Babel'den şok suçlama: Beni kasıtlı olarak oynatmadılar! Trendyol 1. Lig ekibi Eyüpspor'dan eylül ayında ayrılan ve şu anda kulüpsüz olan Hollandalı futbolcu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
25.03.2024 Süper Lig

Benzer Haber Etiketleri

Zihinsel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.