Son dakika buğday haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan buğday gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan buğday haber sayfamızda...
Arazi kavgasında korkunç son: Tüfeği kafama dayadı, 3 defa tetiğe bastıDiyarbakır'da akraba aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan, Mazlum Karabulut ve babası Veysel Karabulut’un yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin tutuksuz yargılanan S.K. (56) 7 yıl 2 ay, oğlu O.K. (36) ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar istinafa taşınırken, kavganın ardından yaralanan babasının sol bacağının kesildiğini belirten Mazlum Karabulut, sanıkların tutuklanmasını istedi.
Emtia piyasası geçen ay yükseldiEmtia piyasası geçen ay, ticaret savaşlarına yönelik iyimserlik, azalan jeopolitik riskler ve Çin'in devam eden talebiyle yükseldi.
İngiltere'den İsrail'e şok hamle! Aşırı sağcı bakanların mal varlıkları dondurulacakThe Times'ın özel haberine göre İsrail'in nefret söylemleriyle ünlü iki bakanı Ben-Gvir ve Smotrich'e resmi yaptırımlar getirilecek. Ben-Gvir "Gazze'ye tek bir buğday tanesi giremeyecek", Smotrich "Filistinliler'in yüzlerinden gülümsemeyi sileceğiz" gibi nefret söylemleriyle biliniyor.
Tarlada 35 çeşit milli tohum tarıma kazandırıldıTAGEM enstitülerince 2025’te tarla bitkileri alanında 21 farklı türde 35 çeşit ve 9 hat ile bahçe bitkilerinde 8 farklı türde 25 çeşit milli tohumun tescil edilerek Türk tarımına kazandırıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Yeni çeşitlerimiz çiftçilerin verim ve kalite beklentilerini karşılayacak nitelikte” dedi.
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Bayram sofralarını tatlandıracak kıyır kıyır ev baklavasının püf noktası! Yufka yırtılmıyor, çarşaf gibi açılıyorBayram sofralarının vazgeçilmezi, mis gibi tereyağı kokusuyla iştahları kabartan ev baklavası, ustalık gerektiren ama evde de mükemmel sonuçlar alınabilen bir lezzettir. Pastane ya da hazır ürünlerle kıyaslandığında, evde yapılan baklava hem daha doğal hem de damak tadına uygun hale getirilebilir. Ancak kıyır kıyır bir doku ve ağızda dağılan bir lezzet yakalamak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.
Bir iddia, şehirleri karşı karşıya getirdi! Simit savaşıYemek eleştirmeni Vedat Milor’un “En güzel simit, odun fırınında pişmiş İzmit simidi” demesi ortalığı karıştırdı. Vedat Milor’a karşı çıkan ünlü şef Ebru Baybara Demir de “Bence en iyi simit Ankara simidi, kıvamı farklı” dedi
Bayram sofralarına yakışacak en lezzetli su böreği! Hamuru asla yırtılmıyorBayram sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan su böreği, geçmişten günümüze uzanan geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alır. Özellikle kalabalık aile buluşmalarında, bayram sabahlarında ya da misafir ağırlarken tercih edilen bu özel börek türü, dikkat ve emek isteyen bir tarife sahiptir. Ancak doğru yöntemlerle hazırlanmış bir su böreği, ne hamurunda yırtılma ne de pişirme sırasında dağılma sorunları yaşatır. İşte en lezzetli ve sağlam hamurlu su böreğini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar.
Uzmanından şekersiz ev baklavası tarifi! Her dilimi sadece 120–130 kaloriRafine şeker içermeyen, tam buğday unlu, doğal hurma şurubuyla tatlandırılan ev yapımı baklava, geleneksel tatlılara hafif ve dengeli bir alternatif sunuyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, her dilimi sadece 120–130 kalori olan baklavanın tarifini verdi.
Emtia piyasalarında tarife belirsizliği etkisiEmtia fiyatlarında tamamlanan haftada, tarife gelişmeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e yönelik suçlamaları ve açıklanan makroekonomik veriler etkili oldu.
Yeni dönemin ilk adımı atıldı: Yedi bölgeye gastronomi lisesiİzmir’de meze, Konya’da ekmek, Erzurum’da et, Gaziantep’te baklava… MEB, 7 bölgede gastronomi liseleri kuracak. Liselerin çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini aktaran Emine Erdoğan, öğrencilerin yemeğin hikâyesini de öğreneceklerini söyledi.
Buğday ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.