Son dakika ekleme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ekleme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ekleme haber sayfamızda...
Bakan Işıkhan'dan 1 milyon 320 bin kişiye istihdam müjdesiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan," 500 bin kadın, 500 bin genç, 45 bin engelli birey ve 275 bin yükseköğretim mezunu vatandaşımızı istihdama kazandırmayı hedefliyoruz." dedi.
Peruğa selam yola devamİncelen saçlarını gürleştiriyorHollywood yıldızı Nicole Kidman (57) kendi saçlarının çok sayıda işleme ve renge dayanamayacak kadar narin olması nedeniyle filmlerinde peruk kullandığını söylemişti...
Makarnayı sadece suyla haşlıyor musunuz? Makarnanın lezzetini ikiye katlayacak şef önerisiMakarna, pratikliği ve doyuruculuğuyla mutfakların vazgeçilmezlerinden biri. Ancak çoğumuz onu sadece su ve tuzla haşlayıp sosla birleştirerek tüketiyoruz. Oysa bu kadar basit bir yemek bile, birkaç püf noktasıyla adeta gurme restoranlardan çıkmış gibi bir lezzete kavuşabilir. Ünlü şeflerin mutfaklarında yıllardır uyguladığı bazı yöntemler, makarnanın sadece doyurucu değil aynı zamanda unutulmaz bir lezzet deneyimine dönüşmesini sağlıyor.
Eşitlik ekonomiye can verirMcKinsey’nin raporuna göre kadın girişimciler eşit fırsatlara sahip olursa, 2030 yılına kadar küresel ekonomiye 13 trilyon dolar ekleme potansiyeli taşıyor.
MAS: Bienaller tasarımlarımızın dünyayla global seviyede etkileşime girmesini sağlıyor…İklim teması ekseninde Paris’te kurgulanan BAP! 2025 bienalinin bu yılki uluslararası seçkisinde yer alan MAS, etkinlikte “Çerçeve: İklim Duyarlı Bir Mimari Model” adlı araştırma temelli bir entsalasyona imza attı. MAS ortakları Kerim Miskavi ve Derya Tezel ile bienal projelerinin yanısıra sürdürülebilirlik odaklı, bağlamına duyarlı, dahil olduğu ekosisteme empati kuran ve kullanıcıyı merkeze alan tasarım yaklaşımlarını konuştuk.
Karnabahar pişirirken evi saran kokuya son veren yöntem! Kokusuz karnabahar pişirmek için suyuna ekleyinKarnabahar, hem sağlıklı hem de lezzetli bir sebze olarak sofralarımızın vazgeçilmezidir. Ancak pişirildiğinde evin dört bir yanına yayılan keskin kokusu, birçok kişinin bu besleyici sebzeyi tercih etmemesine neden olabiliyor. Neyse ki, bu kokudan tamamen kurtulmanın doğal ve pratik yolları mevcut! İşte karnabahar pişirirken evinizi saran kokuyu engelleyecek yöntemler...
Bu taksiye binen şaşkına dönüyorSivas'ta hizmette sınır tanımayan taksici Mehmet Kara,'nın uygulaması, yolcular tarafından memnuniyetle karşılanırken müşteri potansiyelini de artırdı.
Dünyada bir ilk! Gen düzenleme ile bir bebek tedavi edildiGen düzenleme tedavisinde çığır açan bir gelişme yaşandı. ABD’de nadir görülen bir rahatsızlıkla doğan bebek, dünyanın ilk kişiselleştirilmiş gen düzenleme tedavisiyle iyileşti.
Tuz yemeklere ne zaman eklenmeli? Şefler yemeklere göre doğru zamanı açıkladı!Tuz, mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Sadece yemeklere tat vermekle kalmaz; aynı zamanda malzemelerin aromasını ortaya çıkarır ve yapısal değişimlere de neden olur. Ancak tuzun ne zaman eklendiği, yemeğin son tadını büyük ölçüde etkileyebilir. Usta şefler, yemeğin türüne ve pişirme yöntemine göre tuz ekleme zamanının değiştiğini belirtiyor. İşte farklı yemekler için doğru tuzlama zamanları...
Kuru fasulyenin gazını en güzel alan yöntem! Yedikten sonra şişkinlik derdi artık yokKuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasına rağmen pek çok kişi bu yemeği tükettikten sonra yaşadığı gaz ve şişkinlik sorunundan şikayetçidir. Neyse ki, doğanın sunduğu basit ama etkili bazı yöntemlerle bu rahatsızlığı ortadan kaldırmak mümkün. İşte kuru fasulye yedikten sonra şişkinlik yaşamamak için uygulayabileceğiniz en etkili doğal yöntemler.
Dreame’den anneler için en güzel hediye: Daha fazla zaman, daha konforlu yaşamAnneler… Hayatın her anında yanımızda olan, görünmeyen emekleriyle her şeyi kolaylaştıran, zamanı kendinden çok sevdiklerine ayıran kahramanlarımız. Peki bu Anneler Günü’nde onlara sadece bir hediye değil, daha fazla zaman armağan etmeye ne dersiniz?
Domates konservesini ekşimeden taze tutan yöntem! Yıl boyunca asla bozulmuyorEvde yapılan domates konserveleri, mutfakta adeta bir kurtarıcı görevi görür. Ancak birçok kişi zamanla konservelerinin ekşidiğini, kapağının şiştiğini veya kötü bir koku oluştuğunu fark edebilir. Doğal yöntemlerle, kimyasal katkı maddesi kullanmadan domates konservesini yıl boyu taze ve lezzetli tutmanın sırrını açıklıyoruz!
Çay acı olduysa çözümü çok basit! 1 tanesi acısını almaya yetiyorÇay, Türk kültüründe vazgeçilmez bir içecektir. Ancak bazen demlenen çayın acı bir tat bırakması keyifli bir içim deneyimini gölgeleyebilir. Bu durumun en yaygın sebepleri arasında çayın fazla demlenmesi, bayat çay kullanımı, suyun kalitesi ya da demliğin temiz olmaması yer alır. Özellikle uzun süre sıcak suyla temas eden çay yaprakları, içindeki tanen maddesini fazlaca salar ve bu da acılaşmaya neden olur.
Emin Müftüoğlu: Halk bisiklet turunu sahiplenmeye başladı!60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yaklaşırken Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu D-Smart’ın sevilen programı Haftanın Konuğu’nda önemli açıklamalarda bulundu.
Mutfak çöpündekiler doğal gübre! 2 kaşığı yetiyor, saksıyı tarlaya çeviriyorEv bitkileri, zaman zaman sağlıklı gelişim için gübre ihtiyacı duyar. İster ufak bir saksı olsun ister kocaman bir salon bitkisi, gübre aldığında daha sağlıklı ve hızlı şekilde gelişim gösterir. Bitkilerle ilgilenenler genellikle çiçeklere doğal gübreler ekleme yolunu seçer. Peki mutfak çöpüne attığınız sayısız atığın bitkileriniz için paha biçilmez birer gübre olduğunu biliyor muydunuz?
AK Parti'den, Can Atalay hakkındaki AYM hükmünün Genel Kurulda okutulmasına tepkiAK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'nın, TBMM Genel Kurulunda Anayasa Mahkemesinin, Gezi Parkı davası hükümlüsü ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili karar hükmünü okutmasına ilişkin, "Sayın Gülizar Biçer açıkça Meclis Başkanvekilliği görevini kötüye kullanmış ve yetkisinin aşımıyla da hukuk aleminde hiçbir sonuç doğurmayan korsan bir eylem yapmıştır." dedi.
Cevizi kavururken yakmaya son! En çıtır fırında oluyor, ne tadı kaçıyor ne rengiCevizleri tatlı ve salatalara eklemeden önce onlara en çıtır halini kazandırmak hiç de fena olmaz. Kullanmadan önce, maksimum çıtırlık ve en zengin lezzet için kavurmak harika bir tercihtir. Peki 3 farklı teknikle en güzel nasıl ceviz kavrulur?
Beş yıldızlı otellerdeki gibi oluyor! Tam kıvamında tane tane pilavın püf noktasıMutfağın en temel ama en dikkat isteyen tariflerinden biri olan pirinç pilavı, kıvamında yapıldığında adeta bir şef dokunuşu hissi verir. Beş yıldızlı otellerde sunulan, tane tane dökülen pilavlar her zaman hayranlık uyandırır. Ancak bu lezzetli görüntüyü evde yakalamak aslında sanıldığı kadar zor değil. Doğal yöntemlerle, katkı maddesi kullanmadan, mutfağınızda siz de bu kıvamı yakalayabilirsiniz.
Sönmeyen kek için harcına ekleyin! Puf puf oluyorEvde yapılan keklerin en büyük sorunlarından biri fırından çıkar çıkmaz kabarıklığını kaybetmesi, yani halk arasında sönmesidir Keki fırında kabarık, dışarıda ise sönmüş görmek moral bozucu olabilir. Ancak basit bir doğal dokunuşla bu sorunun önüne geçmek mümkün. Kekin harcına ekleyeceğiniz bazı doğal malzemeler sayesinde kekiniz puf puf kabarır ve formunu uzun süre korur.
Ekleme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.