Son dakika Ekstra haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ekstra gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ekstra haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 12.035 ekstra haberi bulunmuştur.
Matlaşan bardakları elmas gibi parlatıyor! Çizik ve lekeli bardaklara son veren yöntemZamanla parlaklığını yitiren bardaklar, özellikle bulaşık makinesinde sıkça yıkanan cam ürünler arasında ilk sırada yer alır. Bu matlaşmanın temel nedeni, sudaki kireç oranı ve deterjan kalıntılarıdır. Sert suyla sık temas eden bardaklar, yüzeylerinde zamanla ince bir tabaka oluşturur. Bu tabaka hem ışığı yansıtmaz hem de bardağın pürüzsüzlüğünü bozarak çizikmiş gibi görünmesine neden olur. Ayrıca deterjanın tam olarak durulanmaması da bardakların parlak görünmesini engeller. Bu sebeple, temizlik kadar durulama aşaması da büyük önem taşır.
Ütü süresini yarı yarıya indiriyor! Kırışıklıkları saniyeler içerisinde açan yöntemSabah işe ya da okula yetişmeye çalışırken dolabınızdan seçtiğiniz gömleğin buruş buruş olduğunu görmek kadar moral bozucu bir şey yoktur. Hele bir de ütü yapmak için yeterince zamanınız ya da enerjiniz yoksa, bu küçük sorun koca bir günün ruh halini etkileyebilir. Neyse ki, ütü süresini kısaltan ve kırışıklıkları neredeyse saniyeler içinde yok eden doğal ve pratik yöntemler sayesinde bu problem tamamen çözülebilir.
‘Kene aşısı üreteceğiz’Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada “HPV aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız” dedi.
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Kene ile ilgili anormal bir durum yokSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Memişoğlu kene ile ilgili anormal bir durum olmadığını açıklayarak, "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi aşısı üreteceğiz" dedi.
En istilacı 100 türden 12’si Türk denizlerindeMeclis Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektöründe Yaşanan Sorunları Araştırma Komisyonu’nun raporunda, balıkçılık ve su ürünlerini tehdit eden nedenler arasında istilacı türler de sayıldı.
Yiğit Poyraz Survivor 2025 şampiyon adayını açıkladı! 'Tüm kalbimle destekliyorum'Survivor All Star 2025'in şampiyon adaylarından Yiğit Poyraz'ın şaibeli bir şekilde elenmesi sevenlerini üzdü. Yarışmaya veda ettikten sonra Türkiye'ye dönen Poyraz, Survivor Panorama programında Survivor 2025 şampiyon adayını ilk kez açıklayarak 'her türlü kazanacağına inanıyorum' diye konuştu.
Alp Ustaoğlu yazdı: Asla vazgeçmeyenlerin turnuvası!Bir senedir turnuva kazanamayan ve dünya beş numarasına gerileyen Iga Swiatek, ciddi bir ameliyat geçiren ve tenise verdiği uzun aradan dönen Lois Boisson, ilerlemiş yaşına karşın kortta geri adım atmayan Djokovic, Paris’te asla teslim olmayan sporcu portreleri çizdiler.
Yürümek hayatın yüklerinden kurtarıyorTürkiye’den 20 kadın her yıl dünyanın dört bir yanından yarım milyon yürüyüşçüyü ağırlayan UNESCO Dünya Mirası listesindeki Camino de Santiago rotasında buluştu. Yedi günde 160 kilometre yol kat eden kadınlar uzun yol deneyimlerini, yolculukta kurdukları dostlukları anlattı.
Kurbandan en lezzetli kelle paça yapımı! Yılların çorbacısı püf noktasını verdiKurban Bayramı’nın bereketiyle birlikte sofralar da şenleniyor. Özellikle sabahın erken saatlerinde kurban kesimiyle başlayan telaş, zamanla damakta iz bırakan lezzetlere dönüşüyor. Bu lezzetlerden biri de kuşkusuz kelle paça çorbası. Özellikle kemik iliği ve kolajen yönünden zengin olan bu geleneksel çorba, bayram sabahlarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Ancak kelle paçayı sadece yapmak yetmez; onu doğru yöntemlerle hazırlamak ve kıvamını tam tutturmak gerekir.
Kahvaltılık kavurma nasıl yapılır? İşte kahvaltı sofralarına yakışacak en lezzetli yumurtalı kavurmaKahvaltılık kavurma, geleneksel Türk mutfağının en iştah açıcı lezzetlerinden biridir. Özellikle Kurban Bayramı sonrası evlerde sıklıkla yapılan bu et yemeği, sadece öğle ya da akşam yemeklerinde değil, sabah kahvaltılarında da sofraların yıldızı olabilir. Kahvaltılık olarak tercih edilen kavurma genellikle daha küçük doğranmış, yumuşak ve baharatsız ya da hafif baharatlı olur. Yumurta ile birleştiğinde ise ortaya doyurucu ve besleyici bir lezzet çıkar.
Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: 'Yağa yağ eklemeyin'Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.
Bakan Uraloğlu duyurdu! İşte bayramda ücretsiz olacak metrolar, trenler, köprü ve otoyollarUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Bu bayramda da Karayolları Genel Müdürlüğü işletmesindeki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak." dedi. Bakan Uraloğlu ayrıca "İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme hattı, Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Arnavutköy metro hatları, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de İzban ücretsiz hizmet verecek. " ifadelerini kullandı.
Su yerine 3 litre kola içti! Yaşadıkları korkunç, günlerdir rekor kırıyor: 'Tarlaya dönmüş'Her gün aralıksız tam 3 litre kola içti. Kısa süre sonra dayanılmaz böbrek ağrılarıyla hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından mesanesinden çıkanlar, sosyal medyada 8,5 milyon kişi tarafından izlenerek adeta viral oldu. Gazlı içecekleri su gibi tüketen adamın yaşadıklarını paylaşan doktoru, korkunç gerçeği gözler önüne serdi.
Abdullah Avcı Galatasaray ve Fenerbahçe'nin teklifini açıkladı!Teknik Direktör Abdullah Avcı, TamSaha dergisine yaptığı açıklamada, Türk takımlarının Avrupa kupalarından erken elenmesini eleştirerek, büyük kulüplerde şampiyonluk haricinde alınan sonuçların başarısız sayıldığı söyledi. Avcı, Türk futbolunun en önemli sorununun ise 'saygı' olduğunu belirtti.
Makarnayı sadece suyla haşlıyor musunuz? Makarnanın lezzetini ikiye katlayacak şef önerisiMakarna, pratikliği ve doyuruculuğuyla mutfakların vazgeçilmezlerinden biri. Ancak çoğumuz onu sadece su ve tuzla haşlayıp sosla birleştirerek tüketiyoruz. Oysa bu kadar basit bir yemek bile, birkaç püf noktasıyla adeta gurme restoranlardan çıkmış gibi bir lezzete kavuşabilir. Ünlü şeflerin mutfaklarında yıllardır uyguladığı bazı yöntemler, makarnanın sadece doyurucu değil aynı zamanda unutulmaz bir lezzet deneyimine dönüşmesini sağlıyor.
Ekstra ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.