Son dakika eti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan eti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan eti haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 10.280 eti haberi bulunmuştur.
Et ve su sıkı markajda! Fiyat uyanıklarına göz açtırılmayacakÖzellikle temel gıdadaki fiyat hareketliliğine yönelik yoğun denetimde olan piyasada su ve kırmızı et ürünleri sıkı markajda. Su fiyatlarında rekabet ortamı dengelenmeye çalışılırken; et üzerinde ise Kurban Bayramı öncesi baskı olmaması için çalışmalar yapılıyor.
Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştıBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının gümrük tarifelerindeki belirsizliklerin etkisiyle nisanda bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten beri en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.
Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!
Kırmızı et üretimi azaldı2023 yılında 2 milyon 384 bin 47 ton olan kırmızı et üretimi, 2024 yılında yüzde 11,7 azalarak 2 milyon 105 bin 895 ton olarak tahmin edildi.
Diş eti çekiliyorsa kemik de eriyordur! Uzmanı açıkladı: Nedeni diş taşıDiş eti çekilmesinin, diş köklerinin açığa çıkmasına ve dişlerin sallanmasına neden olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, diş eti çekilmesinin nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.
Tırnak etlerini kesmek enfeksiyona davetiye çıkarıyor! Daha etkili bir yol varTırnak bakımı sıklığı kişiden kişiye değişen bir bakım türüdür. Kimileri tırnaklarını yaptırırken etlerini kestirmeyi kimileri etleri ittirmeyi tercih eder. Ancak tırnak uzmanlarına göre gözden kaçırdığımız bir şeyler olabilir. Tırnak etlerini kestirmek her zaman için iyi bir çözüm olmayabilir.
Japonya’dan üst seviye ödül geldiETi, Eskişehir’de bulunan Kek Fabrikası’nda uyguladığı verimlilik yönetimi ile Japon Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM) tarafından verilen Toplam Üretken Yönetim (TPM) Ödülleri’nin en üst seviyesi olan “Dünya Klasmanında Üretim” (WCM) ödülüne layık görüldüğünü duyurdu.
Son dakika: 2025 yılı kurban kesim bedeli açıklandıDiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 13 bin 500, yurt dışında 5 bin 450 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
İmplant tedavisi yaptırırken ve sonrasında nelere dikkat edilmeli?Diş kaybı yaşayanlar günümüzde implant tedavisi yaptırarak çiğneme fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebiliyor fakat en kritik konulardan biri tedavi sonrası bakım süreci olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu açıdan, implant ya da gülüş estetiği tedavisi yaptıracakların bu konularda bilgilendirilmesi daha da önem kazanıyor. İmplant ve gülüş estetiği yaptıracakların en çok merak ettiği soruları Fatih Cedent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucusu Diş Hekimi Köksal Özer’e sorduk. İşte merak edilenler...
‘Düzenli kontroller hayati önem taşıyor’Torbalı’da kendi kliniğinde hizmet veren Diş Hekimi Emre İpor ile diş sağlığındaki en sık yapılan hataları, estetik diş hekimliğinin yükselişini ve doğru ağız bakımı alışkanlıklarını konuştuk.
TCMB'den gıda enflasyonu analiziTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) analizinde, ramazan ayının gıda ve alkolsüz içecek fiyatları üzerindeki yukarı yönlü baskısının temel olarak işlenmemiş gıda ürünleri kaynaklı olduğu bildirildi.
Eti pamuk gibi yapan aşçılık sırrı! 1 kaşık tencereye ekleyin yeterLezzetli bir et yemeği yapmanın en önemli püf noktalarından biri, etin yumuşak ve lokum gibi pişmesidir. Ancak ne kadar kaliteli et alınırsa alınsın, doğru teknikler kullanılmadığında sonuç genellikle sert ve çiğnemesi zor olabilir. Usta aşçıların yıllardır kullandığı basit ama etkili bir yöntem sayesinde evdeki yemekler de restoran lezzetine kavuşuyor. Üstelik bu yöntem tamamen doğal ve ekonomik!
TCMB'den "Ramazan Ayı ve Gıda Enflasyonu" analiziTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) analizinde, ramazan ayının gıda ve alkolsüz içecek fiyatları üzerindeki yukarı yönlü baskısının temel olarak işlenmemiş gıda ürünleri kaynaklı olduğu bildirildi.
Kayserililerin nesilden nesle aktardığı ev mantısının sırrını ortaya çıktı! Hamuru asla topaklanmıyorKayseri denilince akla ilk gelen lezzetlerden biri hiç kuşkusuz mantıdır. Küçücük bohçalar halinde tek tek hazırlanan, bol sarımsaklı yoğurtla buluşan bu eşsiz lezzet, sadece tadıyla değil yapımındaki inceliklerle de dikkat çekiyor. Kayserililer, yıllardır mutfaklarında gizli tuttukları ev mantısının sırrını nihayet açıkladı.
Gıda zehirlenmelerinde artış yaşanıyor! Tavuk ürünleri yerken dikkatSon haftalarda yaşanan gıda zehirlenmeleri vakalarındaki artış, toplumda ciddi kaygılara yol açtı. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, özellikle tavuk ürünlerinin güvenli tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Eti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.