Son dakika eti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan eti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan eti haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 10.367 eti haberi bulunmuştur.
Tavuk eti üretimi nisanda arttıTürkiye genelinde tavuk eti üretimi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23,5 artarak 237 bin 567 tona yükselirken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 9,1 azalışla 1 milyar 551 milyon 765 bine geriledi.
7 hisseli kurban kesti, gelen telefonla şoke oldu: Umre ile çifte bayram sevinciKurbanını kesti, evinde gelen telefonla hayatının sürprizini yaşadı. Isparta’nın küçük bir kasabasında yaşayan Ahmet Savcu, her yıl yaptığı ibadeti bu kez unutulmaz bir hatıraya dönüştürecek bir haberle taçlandırdı. Ne kurbanlık alırken ne de kesim sırasında haberdardı... Ama sonucu, ona hem bayram hem de bir kutsal yolculuk sevinci yaşattı.
7 hisseli kurban kesti, gelen telefonla şoke oldu: Umre ile çifte bayram sevinciKurbanını kesti, evinde gelen telefonla hayatının sürprizini yaşadı. Isparta’nın küçük bir kasabasında yaşayan Ahmet Savcu, her yıl yaptığı ibadeti bu kez unutulmaz bir hatıraya dönüştürecek bir haberle taçlandırdı. Ne kurbanlık alırken ne de kesim sırasında haberdardı... Ama sonucu, ona hem bayram hem de bir kutsal yolculuk sevinci yaşattı.
Akıllı çağda CFO’nun rolü giderek artıyorTürkiye’nin finans alanındaki önemli karar alıcılarını bir araya getiren CFO Summit 2025’te dijital dönüşüm, yeşil ekonomi ve küresel rekabet konuları ele alındı.
Kurban etiyle en kolay sac kavurma tarifi! Suyunu çekince lezzet şöleni başlıyorKurban bayramı sofralarının vazgeçilmezi olan sac kavurma, doğru teknikle pişirilmediğinde sert ya da lezzetsiz olabiliyor. Oysa lokum gibi, damakta dağılan bir sac kavurma yapmak sanıldığından çok daha kolay olabilir. Sac kavurmanın sırrı, etin suyunu doğru şekilde çektirmekle ilgilidir. Peki Kurban Bayramı'nda en kolay sac kavurma tarifi nasıl hazırlanır?
Kurban eti hiç ziyan olmuyor, doğru kesen yaşadı! En lezzetli ve değerli yeriymişProtein bakımından en zengin besinlerden olan kırmızı et, gerekli vitaminleri sağlıyor. Faydaları saymakla bitmeyen kırmızı eti parçalara ayırırken yapılan hatalar çok miktarda kurban etinin kullanılmadan atılmasına neden olabiliyor. Etleri ayırırken doğru yerden kesmek ve parçalamak çok önemlidir. Peki, et nasıl parçalanır, et bölümlere ayırmalı? Detaylar haberimizde!
Kurbandan en lezzetli kelle paça yapımı! Yılların çorbacısı püf noktasını verdiKurban Bayramı’nın bereketiyle birlikte sofralar da şenleniyor. Özellikle sabahın erken saatlerinde kurban kesimiyle başlayan telaş, zamanla damakta iz bırakan lezzetlere dönüşüyor. Bu lezzetlerden biri de kuşkusuz kelle paça çorbası. Özellikle kemik iliği ve kolajen yönünden zengin olan bu geleneksel çorba, bayram sabahlarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Ancak kelle paçayı sadece yapmak yetmez; onu doğru yöntemlerle hazırlamak ve kıvamını tam tutturmak gerekir.
Bayram sofrasının vazgeçilmezi! Kemikler kurban etini koruyor, pişirirken acele etmeyinBayramlar, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, sofraların bereketle dolduğu özel zamanlar. Bu anlamlı günlerde, kemikli etin derin lezzetiyle hazırlanan yemekler, hem göze hem damağa hitap eder. Ancak pek çok kişi kemikleri pişirmenin püf noktalarına tam olarak hakim olmayabilir. İşte kemikli eti pişirirken dikkat etmeniz gereken detaylar.
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Kurban eti nasıl saklanır, buzluğa ne zaman koyulmalı? Kurban etini doğru saklamanın yöntemleriKurban Bayramı’nda kesilen etin taze kalması ve uzun süre sağlıklı şekilde tüketilebilmesi için doğru saklama yöntemlerini bilmek oldukça önemlidir. Etin hemen buzluğa konulup konulmaması, nasıl porsiyonlanacağı ve hangi koşullarda muhafaza edileceği gibi detaylar, hem lezzet hem de sağlık açısından belirleyici rol oynar.
Bayram öncesi yeni liste duyuruldu! Dana kıyma, et ve lahmacundan çıkanlar pes dedirttiTarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler kapsamında taklit ve tağşiş yapanlara ilişkin listesini güncelliyor. Son yapılan testlerde sağlığı tehlikeye atacak şekilde tağşiş-taklit yapılan takviye gıda, peynir, baharat, şarküteri, yağ ve bal markaları ifşa edildi. Özellikle bazı gıda ürünlerinin içinde yine tek tırnaklı hayvan eti (at, eşek, domuz) bulguları pes dedirtti.
Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: 'Yağa yağ eklemeyin'Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.
Soda eti yumuşatır mı? Sodalı et kavurma nasıl yapılır?Etin sert olması, özellikle kavurma gibi yemeklerde istenmeyen bir durumdur. Etin lezzetli, ağızda dağılan bir kıvamda olması hem pişirme tekniğine hem de etin kalitesine bağlıdır. Ancak pişirme öncesinde uygulanan bazı doğal yöntemlerle bu süreç desteklenebilir. Soda, halk arasında uzun süredir etin yumuşatılmasında kullanılan doğal çözümlerden biridir. Peki gerçekten işe yarar mı?
Tavada et pişirmenin sırrı buymuş meğer! Ünlü şefler püf noktasını açıkladıEvde biftek, antrikot ya da bonfile pişirmeye kalktığınızda dışı iyi kızarsa içi çiğ kalıyor; içi pişerse dışı kupkuru oluyor değil mi? Aslında bu zorlukların çözümü yılların tecrübesinden geçiyor. Ünlü şeflerin sıklıkla dile getirdiği birkaç küçük ama etkili püf noktayla tavada et pişirme sanatı bambaşka bir seviyeye çıkabiliyor. İşin sırrı malzemeden çok teknik ve zamanlamada yatıyor. Peki bu sırlar neler?
Et zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Et zehirlenmesinin en yaygın belirtileri...Tüketilen etin taze olmaması ya da hijyenik koşullarda hazırlanmaması, gıda zehirlenmesine yol açabilir. Et zehirlenmesi, vücuda giren zararlı bakteri veya toksinlerin sindirim sistemini etkilemesiyle ortaya çıkar. Belirtiler genellikle birkaç saat içinde başlar ve dikkat edilmezse ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Eti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.