İstavrit nasıl yapılır? İstavrit pişirme teknikleri, malzemeleri ve tarifiTV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam salaş balıkçı menüsü yapılıyor. Menüde istavrit de yer alıyor. Peki İstavrit nasıl yapılır ve nasıl pişirilir? İşte mutfağımızın en sevilen yiyeceklerinden biri olan istavrite dair bilinmesi gerekenler...
Balık çok yiyen yokTarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin, “Hep et değil, biraz da balık, tavuk ve hindi yiyelim” çağrısına destek veren gıda sektörü, “Balık, tavuk tüketimi artarsa et fiyatı da düşer” dedi.
Çalışan hamileler için beslenme önerileriYoğun iş hayatında beslenmeye dikkat etmek çok önemliyken bir de hamileyseniz bu iki kat daha önemli bir hâle geliyor. Düzenli beslenme hamileliğin iyi geçmesinde kritik bir rol oynar. Bebeğinizin ve kendinizin sağlığını o yorucu tempoda korumak için işte size birkaç tavsiye...
10 Nisan günün menüsü (Balık yemekleri)10 Nisan günün menüsü ile tadına doyum olmayan balık yemekleri tarifleri veriyoruz. Uzmanların haftada en az bir kez yemeyi önerdiği balık tariflerini bulabileceğiniz 10 Nisan günün menüsü hem sağlıklı hem lezzetli. İşte 10 Nisan günün menüsü…
Balığı severken öldürüyoruzBir balık sezonu daha açıldı, tezgahlar balıklarla doldu. Peki binbir zahmetle tutulan, giderek de nesli tükenen leziz balıklarımızın hakkını ne denli veriyoruz? Onların tadına gerçekten varabiliyor muyuz?
Rüzgâr kuzeyden esti, ağlar boş kaldı‘Vira Bismillah’ diyerek tekneleriyle denize açılan balıkçılar av sezonunun ilk gününde beklediklerini bulamadı. Kuzeyden esen rüzgârlar etkili olunca ağlar beklendiği gibi palamut ve istavritle dolmadı. İlk gün fiyatlar da bu nedenle beklenenin üstünde oldu
“Bizde balık böyle pişer”Bu yıl ilk kez düzenlenen Slow Fish İstanbul kapsamında bir de “Bizde böyle pişer” temalı yemek yarışması var. Katılımcılara ekonomik ve yöresel küçük balık tarifleri soruldu. Jüri üyeleri de bize kendi deneyimlerini anlattı
En özel lezzetler denizden sofranıza geliyor!Balık sezonu açıldı. Sezonunun en taze balıkları; sonbaharın taze yeşillikleriyle hazırlanan özel mezeler ile, ödüllü aşçılar tarafından ilk defa denenen tariflerle, Balık-Roka Günleri’nde size bekliyor.
Ramazan'da yenilebilecek en lezzetli balıklarAkdeniz, Karadeniz, Ege, Marmara ve boğazlarda, ağustos-eylül aylarında avlanacak en iyi ve lezzetli zamanı olan 17 balık türünün, beslenme sağlığı açısından önemli ve sindirimi kolay olduğu için özellikle iftarda tüketilmesi gerektiği bildirildi.
UCUZ, SICAK VE SEMPATiK: TAKANiKYeniköy limanından bir yıl önce Arnavutköy’e taşınan Takanik, İstanbul’un en güzel semtlerinden birinde, lezzetli balığı, uygun fiyatı bulabileceğiniz tatlı bir mahalle lokantası
Balık ye, hem sağlığını hem bütçeni koru!Av yasağının sona ermesiyle başlayan balık sezonunun, Ramazan ayına denk gelmesiyle birlikte vatandaşların hem ucuz hem de sağlıklı beslenebileceği belirtildi.
Balık ustasının vasiyeti...10 ay önce kaybettiğimiz Ali Pasinerin ölümünden sonra basılan "Alabalıktan Zarganaya Türkiye Balıkları" isimli son kitabı profesyonel ya da amatör tüm balıkseverlere hitap ediyor