Son dakika Helenistik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Helenistik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Helenistik haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 654 helenistik haberi bulunmuştur.
Klan İsimleri 2022: En İyi, Türkçe, İngilizce, Şekilli, Yaratıcı, Oyun Klan ve Takım NickleriTablet, cep telefonları ve bilgisayarlar iş ve özel yaşamın dışında oyun oynamak için de kullanılıyor. Popüler oyunlar arasında yer alan PUBG, Valorant, CS GO tarzı oyunlar için klan isimleri ve oyun nickleri büyük önem taşıyor. Klan isimlerinin bu denli önem arz etmesinin nedenleri arasında oyuncunun klanına olan bağlılığını simgeliyor. Klan isimleri seçerken bu yüzden dikkat edilmesi gerekiyor. Oyun oynarken klanlara şekilli, Türkçe, İngilizce ve kısa isimler verme imkanı bulunuyor. Takım arkadaşlarınızla birlikte seçebileceğiniz bu klan isimleri oyunda akılda kalıcı olmanızı da sağlıyor. En iyi, Türkçe, İngilizce, şekilli, kısa klan ve takım isimleri için “Klan İsimleri 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
İstanbul’da “Amfora” ve “Pitos” tarlasıİstanbul Beykoz’da 3 ayrı depo ve bahçeye düzenlenen operasyonda, Roma, Bizans ve Helenistik dönemine ait binlerce “Pitos” ve “Amfora”ya el konuldu. Sütun başları ve hat levhaların da bulunduğu tarihi objeler 9 kişilik arkeolog ekibiyle incelenecek.
İstanbul’da 'Amfora' ve 'Pitos' tarlasıİstanbul Beykoz’da 3 ayrı depo ve bahçeye düzenlenen operasyonda, Roma, Bizans ve Helenistik dönemine ait binlerce 'Pitos' ve 'Amfora'ya el konuldu. Sütun başları ve hat levhaların da bulunduğu tarihi objeler 9 kişilik arkeolog ekibiyle incelenecek.
Metropolis Antik Kenti'ndeki hamamın 'kazan dairesi' gün yüzüne çıkarıldıİzmir'in Torbalı ilçesinde yer alan Metropolis Antik Kenti'nin tarihi hamamında 'kazan dairesi' olarak adlandırılan, ısı kaynağı sağlayan tonoz bölümü, ortaya çıkarıldı. Tonozun 2 yıl süren çalışmalarla gün yüzüne çıkarıldığını belirten Kazı Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek, "Romalıların kurdukları merkezi ısıtma sistemi olan 'Hypocaust' yöntemi kullanılmış. Hamamlar hem tabandan hem duvara yerleştirilen delikli tuğlalar vasıtasıyla ısıtılıyor. Burada ısıtmanın ilk basamağında oluşturulan kazanlar yer alıyor" dedi
Hestia, ziyaretçilerini bekliyorHelenistik Dönem’den günümüze kadar ulaşmış tek Hestia heykeli, bu yıl açılması planlanan Manisa Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeyi bekliyor.
Sagalassos evreninin büyüsüBozlu Art Project, Sagalassos’taki kazı çalışmalarına destek için başlattığı sergilerin ikincisinde Murat Germen’i ağırlıyor. “Sagalassos’u İzlemek” evreni, hayatı ve tarihi izlemek gibi.
Şimdiki zamanın hikayesiErzurum’dan uzay manzarasıDünyanın dört bir yanındaki bilim insanlarını ve uzay meraklılarını bir araya toplayan Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliği büyük ilgi gördü...
Çocuklar Afrodisias Antik Kenti’ni tanıyorAşk ve güzellik tanrıçası Aphrodit’e adanan, adı “Aphrodite’in yeri ve yöresi” anlamına gelen Afrodisias Antik Kenti, Aydın’ın Karacasu ilçesi Geyre köyü yakınında yer alıyor. Kent, çoğu ayakta olan yapıları, heykel, kabartma ve yazıtları Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinin mermer sanatı ve mimarisini aydınlattığı için antik mermer ocakları ile birlikte 2017 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedildi. Kent, yakınında bulunan mermer ocakları sayesinde heykel üretim merkezi haline gelmesi ve dönemin en ünlü heykeltıraşlarının burada yetişmesiyle öne çıkıyor.
Dionysos’un kentiTarihi günümüzden 3 bin yıl öncesine kadar uzanan, İzmir’in Seferihisar ilçesindeki antik liman kenti Teos, Kazı Başkanı Prof. Dr. Musa Kadıoğlu’nun deyimiyle üç “m” ile öne çıkıyor: Kentteki epigrafik metinler, Mimar Hermogenes ve ünü dünyaya yayılan mermer. Baş tanrısı; şarabın, bereketin, coşkunun simgesi Dionysos olan Teos, tarihte şenlikleriyle önemli bir çekim gücüne sahipken, kentteki arkeolojik araştırmaların merkezinde de 18. yüzyıldan bu yana Dionysos Tapınağı var.
Taşa kazınan kira sözleşmesiTeos Antik Kenti’nde bulunan 2 bin 200 yıllık, oldukça ayrıntılı hazırlanmış kira sözleşmesi, dönemin hukuk anlayışı ile ilgili önemli bilgiler veriyor.
Tarihi kale turizme kazandırılıyor“Konya’nın kilidi” olarak görülen, Roma’dan Selçuklu’ya uzun bir dönem önemini koruyan Gevale Kalesi’nde Selçuklu Belediyesi tarafından sürdürülen restorasyon çalışmalarının ikinci etabı da tamamlandı.
Tanrıça 'Athena'nın 2 bin 300 yıllık heykel başı sergideMitolojide savaş ve barışın tanrıçası miğfer takan 'Athena'nın tasvir edildiği 2 bin 300 yıllık mermer heykel başı, kazılarda bulunduktan 27 yıl sonra İzmir Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.
2 bin 300 yıllık 'Eros' figürü ilk kez sergideMitolojide aşk tanrısı olan 'Eros'un tasvir edildiği, 2 bin 300 yıllık figür, arkeolojik kazılarda bulunduktan 42 yıl sonra İzmir Arkeoloji Müzesi'nde sergiye çıkarıldı.
Birbirine açılan kapılarAnadolu’nun yerli halkı Karialılar ve Leleglerin kenti Stratonikeia, Helenistik Dönem’den günümüze, “yaşayan” bir yer oldu. Kente binlerce yıl önce olduğu gibi, Zeus ve Hekate’ye adanmış iki kutsal alandan gelen yolların ulaştığı kapıdan girdiğinizde farklı dönemlerin iç içe geçip kaynaştığı, kapıları birbirine açılan farklı kültürlerin izlerinin bulunduğu bir yerleşime adım atmış olursunuz. Kâh bir Osmanlı camiinin ahşap kapısından içeri girer, kâh meclis binasının duvarında Grekçe, Latince ve Osmanlıca yazıları yan yana görürsünüz.
Anadolu’nun kayıp hazinelerine yolculukAnadolu’da farklı medeniyetlerin, insanlığa armağan olarak bıraktığı muhteşem eserler için “mücevher” benzetmesi sık sık kullanılır. Bu kıymetli kültürel mirasın parçaları olan Antakya mozaikleri ve Beyhekim Camii’nin çinili mihrabı, benzetmenin hakkını vererek bir mücevher koleksiyonu için ilham kaynağı oldu
Tarihi Saat Kulesi'nin orijinal saatini çalıp plastiğini takmışlarAntalya, tarihi Kaleiçi'nin ana giriş kapısındaki Saat Kulesi'nde devam eden restorasyonda, kulenin tepesine 19'uncu yüzyıl başlarında takılan orijinal saatin çalındığı, yerine plastik saat takıldığı ortaya çıktı. Plastik saati tutturmak için kullanılan demir çerçevenin de tarihi taşları çatlattığı belirlendi.
Japon arkeolog keşfetti: Anadolu'daki ilk yerleşim yeriKırıkkale'de binlerce yıllık tarihi gün yüzüne çıkartmaya devam eden Japonyalı arkeolog tarafından yapılan kazı çalışmalarında, milattan önce Ukrayna topraklarından ayrılan Kimmerler'in, Anadolu'daki ilk yerleşim yerinin Büklükale olduğunu tahmin ediliyor.
Tarihi Saat Kulesi'nin orijinal saatini çalıp plastiğini takmışlarAntalya, tarihi Kaleiçi'nin ana giriş kapısındaki Saat Kulesi'nde devam eden restorasyonda, kulenin tepesine 19'uncu yüzyıl başlarında takılan orijinal saatin çalındığı, yerine plastik saat takıldığı ortaya çıktı. Plastik saati tutturmak için kullanılan demir çerçevenin de tarihi taşları çatlattığı belirlendi.
Japon arkeolog keşfetti: Anadolu'daki ilk yerleşim yeriKırıkkale'de binlerce yıllık tarihi gün yüzüne çıkartmaya devam eden Japonyalı arkeolog tarafından yapılan kazı çalışmalarında, milattan önce Ukrayna topraklarından ayrılan Kimmerler'in, Anadolu'daki ilk yerleşim yerinin Büklükale olduğunu tahmin ediliyor.
Helenistik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.