Son dakika yemek kültürü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yemek kültürü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yemek kültürü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.217 yemek kültürü haberi bulunmuştur.
Ne tereyağı ne şeker! Kahvaltılık çikolatayla brownie tarifi, dakikalar içinde hazırSosyal medyanın son günlerde en çok konuştuğu tatlı tariflerinden biri, yalnızca dört basit malzemeyle hazırlanan brownie oldu. Tarifin en dikkat çeken yönü, mutfakta özel malzemeler aratmaması. Evdeki kahvaltılık çikolata ile hazırlanıyor ve tereyağı ya da kalıp çikolata gerektirmiyor.
Kabak tatlısını erime derdinden kurtarıyor! Lezzeti ikiye katlayan püf noktalarKabak tatlısı, doğal bir tatlı olduğu için yıllardır sofralardan eksik olmaz. Ancak herkesin mutfakta yaşadığı ortak bir problem var. Bazıları kabakları fırından çıkardığında püre gibi dağıldığını ya da eridiğini görüyor. Bu görselle karşılaşmamak için derlediğimiz püf noktalara dikkat edin...
Karnabaharı yıllarca yanlış pişirdik: Düz kesip fırınlayın, tüm tadı geri geliyorKarnabahar yaparken haşlayanlardan mısınız? 40 yıllık şef lezzetli bir karnabaharın püf noktasının haşlamaktan çok daha farklı olduğunu açıkladı. İçi yumuşacık dışı ise çıtır çıtır olan karnabahar için yapmanız gereken tüm işlemler haberimizde!
Bir lokması bağımlı yapıyor! Sofranın yıldızı: Kaşarlı mantar güveç tarifiÖzellikle akşam sofralarında hem pratik hem de lezzeti yüksek bir tarif bulmak çoğu zaman zor oluyor. Çoğumuz mantarı sade bir garnitür gibi düşünürüz ama nefis yemekler hazırlayabiliriz. İşte sofranın yıldızı olacak tarif: Kaşarlı mantar güveç.
Böreğiniz hiç kurumasın! 23 yıllık şefin 5 dakikalık fırın sırrıTürk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan börek, fırından ilk çıktığında muhteşemdir. Ancak çoğumuz, böreğin birkaç saat içinde kuruması ve o çıtır çıtır, sulu lezzetini kaybetmesi sorununu yaşarız. Peki, evde yaptığınız börekleri de pastane börekleri gibi uzun süre yumuşacık ve taze tutmak mümkün mü?
Sebze sandık, meyve çıktı! A vitamini deposu, kavunla aynı ailedenMutfaklarımızda genellikle sebze olarak kullanılan balkabağı, aslında düşündüğümüzden çok daha farklı bir sınıfta yer alıyor. Bilim insanlarına göre kabak, tıpkı kavun, karpuz ve salatalık gibi botanik açıdan bir meyve. Görünüşü, tadı ve yemeklerdeki yeri ne kadar 'sebze' gibi olsa da doğası gereği meyve özellikleri taşıyor. İşte kabağın bilinmeyen yönleri!
Eti folyoda pişirin ve dinlendirin: En lezzetli tarif böyle oluyorFırında pişen yemekler eğer lezzetliyse sofraların en özel parçalarından olur. Ancak kimi zaman yemeklerin dışı fazla pişerken içi kuru kalabilir. İşte, hem kıvamı hem tadı yerinde, yumuşacık fırın yemekleri hazırlamanın 6 püf noktası!
Pazardan alan mutfağa koşsun! Un-su-tuz yeterli: Çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifiEv yapımı börek denince çoğumuzun aklına uzun saatler mutfakta uğraşmak geliyor. Oysa sosyal medyada paylaşılan yeni bir tarif, bu fikri tamamen değiştiriyor. Üç malzemeyle hazırlanan hamur, incecik katlara ayrılıyor ve fırından çıktıktan sonra adeta baklava hamuru gibi çıtır bir dokuya ulaşıyor. İşte nefis ıspanaklı börek tarifi.
Tezgahlarda yerini alan süper meyve! Bu tarif yaz-kış tüketiliyor, işte nar pestiliAntioksidan değeri son derece yüksek olduğu için bağışıklığı güçlendiren nar, pazar tezgahlarındaki yerini de aldı. İşin en güzel tarafı sadece meyve olarak tüketilmekle kalmıyor. Son aylarda sosyal medya yemek hesaplarında ev yapımı nar pestili tarifleri hızla çoğalıyor. İşte yaz kış tüketebileceğiniz nefis lezzet.
Kıymayı böyle kavurmayın! Şeflerin ısrarla uyardığı hata lezzeti mahvediyorMutfakta hızlı davranmak hepimizin alışkanlığı. Ancak kıyma söz konusu olduğunda hızlı olmak çoğu zaman yemeğin lezzetini bozuyor. Tavaya atılan kıymayı karıştıra karıştıra pişirmek birçok kişinin doğru bildiği yanlışlardan biri haline geldi. Sonuç ise kuru ve lezzetsiz bir et oluyor. Bu durumda yapmanız gerekenleri derledik.
Kusursuz kıvamlı çorbanın formülü! Un yerine bu malzeme gerekmişSıcak bir kase çorba, kışa yaklaştığımız şu günlerde sofraların en keyifli lezzeti olabilir. İncecik tanelerle karıştırılmış domates, mercimek ya da sebze lezzeti, koyu bir kıvamla buluştuğunda daha doyurucu hale geliyor. Evde herkesin sevdiği o pürüzsüz doku ortaya çıkınca, çorbanın tadı da bir üst seviyeye çıkıyor.
Dışı kıtır, içi yumuşacık dolma tarifi! Lezzetini iki katına çıkaran püf noktaKlasik ev yemekleri arasında yeri bambaşka olan dolma, herkesin gönlünde ayrı bir yere sahip. Fakat çoğu zaman pişirme süreci bir türlü istediğimiz gibi gitmez. Dışı sert kalır, içi pişmez, o nefis kokunun ardında hayal kırıklığı yaratır. Ancak Birkaç küçük dokunuşla dolmalarınız yumuşacık olurken lezzeti de katlanacak.
İçi çiğ kalan köftelere son! Çok sıkı yoğurmayın, fırın mucizesi iş başındaKöfte, sofraların en sevilen klasiklerinden biri. Ancak ne kadar deneyimli olursak olalım, kimi zaman içi çiğ kalıyor, dışı ise fazla kızarıyor. Bu durum özellikle evde yapılan köftelerde sıkça yaşanıyor. Peki içi pişmeyen köfteyi nasıl kurtarabiliriz?
Cennet hurması böyle yeniyormuş! Buzdolabı meyveyi öldürüyor: Keke pastaya ekleyinSonbahar ve kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan cennet hurması, hem rengi hem de tadıyla sofralara sıcaklık katabilir. Tatlı, yumuşak dokusu ve yüksek besin değeriyle tam bir vitamin deposu olan bu meyve bağışıklığı destekliyor, enerji veriyor ve lezzetiyle büyülüyor. Peki ama cennet hurması tüketmenin püf noktalarını biliyor musunuz?
Takipçi sayısına değil, uzmanlığa bakınSosyal medyanın yanıltıcı gücü estetik alanında da kendini gösteriyor. Dünya Plastik Cerrahi Derneği Üyesi Op. Dr. Ayla Gökçe, hasta güvenliğinin hekim ve hasta arasındaki karşılıklı sorumlulukla sağlanabileceğini belirtiyor: “Denetlenmeyen ürünler ve yetkisiz kişiler en büyük risk. Sosyal medyadaki takipçi sayısına değil, hekimin eğitimine bakın”
Emine Erdoğan: Kadınlar ülkelerimizi 21’inci yüzyılın parlayan yıldızları haline getireceklerCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ticaret Bakanlığının ev sahipliğinde, Afrika Birliği koordinasyonunda ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) organizasyonuyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu'na (TABEF) katıldı.
En pratik yiyecek: Sandviç ilk kim tarafından ve nasıl bulundu?Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan her gün sandviç yiyor. Okul çantalarında, piknik sepetlerinde ve daha bambaşka her yerde görebiliyoruz. Peki bu basit yiyecek, ilk kim tarafından ve nasıl bulundu?
Balkanlardan gelen turşu sırrı! Tuzunu dengeleyip aromasını artırıyor, katlanan lezzetSofralarının vazgeçilmezi yemeklerin eşlikçisi olan turşu binbir zahmetle kurulan ancak kurulduğunda da uzun süre tüketilen bir lezzettir. Ancak bazen turşuyu kurduktan sonra garip bir tuz bombası ile karşılaşabilirsiniz. Turşunuzun tuzlu olmasına endişelenmeyin mutfaktaki minik bir yardımcı turşunuzu fazla tuzdan kurtarabilir.
Yemek Kültürü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.